Blog

10 tips per a cuidar la piscina i respectar al medi ambient

En el mon de les piscines, cada vegada els clients estan més preocupats per la sostenibilitat i per garantir que les piscines siguin més eficients i ecològiques. Per una banda, es pretén reduir al màxim el possible consum energètic associat als diferents equips tècnics de la piscina, i alhora mantenir l’aigua en perfectes condicions tot evitant productes químics i sistemes que perjudiquin el medi ambient. T’expliquem 10 tips per a cuidar la piscina i respectar al medi ambient!

Els professionals d’Espai Piscines Graf estem plenament compromesos amb l’objectiu de reduir les emissions i afavorir la lluita contra el canvi climàtic. Els productes sostenibles i els serveis eficients fan que els clients puguin gaudir per més temps de la piscina, amb menys consum i necessitat de manteniment i alhora d’una manera molt més còmode i eficient.

Alhora, també en l’entorn es poden utilitzar materials ecològics i reciclables (gespa, fustes tècniques, paviments i mobiliari exterior, etc.). A Espai Piscines Graf utilitzem marques especialitzades que compleixen els estàndards més elevats d’eficiència energètica.

A continuació us donarem 10 idees per a la conservació de la piscina i el respecte al medi ambient:

1. Fabricació

En la fabricació utilitzem materials per afavorir l’estalvi d’aigua i energia. Els vasos de polièster que instal·lem han estat fabricats de forma artesanal a les nostres plantes de producció durant més de trenta anys, utilitzant processos tradicionals aplicats amb l’ús de maquinaria d’alta tecnologia, per professionals altament qualificats. La utilització dels millors materials facilita la conservació de l’aigua especialment pel que fa a la neteja del vas i per tant en la no necessitat d’utilització de determinats productes de neteja i desinfecció. 

2. Piscines fabricades garantint l’entorn natural

La utilització de plantes pot ajudar a que actuïn com a agents de filtració natural, per tant, l’aigua es pot mantenir neta sense necessitat de productes químics addicionals. Una bona manera és doncs cuidar de la piscina amb vegetació a tot voltant.

Renolit Alkorplan Blue Azur

3. Sistemes de tractament de l’aigua

Els nostres sistemes de tractament de l’aigua tenen com a objectiu la reducció de la utilització dels productes químics. En alguns casos se’n garanteix gairebé la desaparició per al manteniment de la piscina. Alhora, quan cal algun producte químic concret son molt més naturals, sostenibles i menys agressius.

4. Sistemes de filtració eficients

La utilització de determinats equips, com per exemple la de bombes de velocitat variable ajuden a reduir dràsticament el consum, ja que s’adapten a les necessitats de cada moment. En ple funcionament de la instal·lació aquàtica hi pot haver la necessitat de màxima potència, mentre que en molts altres moments només cal un punt mínim per al manteniment periòdic. Així és com evitem consums innecessaris que només eleven el consum general de la piscina.

També en l’àmbit de la filtració un avanç important ha estat la substitució de la sorra de sílex per el cristall filtrant, sistema de filtració molt més eficient, durador i que augmenta considerablement la qualitat de l’aigua resultant.

La utilització de variadors de freqüència també permet ajustar el caudal de recirculació de l’aigua de la piscina, i això evidentment també redueix el consum i augmenta la qualitat de filtració i durabilitat dels equips utilitzats.

5. Sistemes de neteja

Hi ha tota una nova generació de sistemes de netejafons automàtics, com els sistemes de Pool Vallet de Graf, que redueixen els cicles necessaris de neteja de la piscina i allarguen la vida dels equips i sistemes de filtració, ja que eviten un nombre important de neteges del filtre i per tant, de retruc, del consum d’aigua.

El millor netejafons automàtic del mercat, Espai Piscines Graf

6. Energia solar

Cada vegada s’utilitza més l’energia solar a través de la instal·lació de plaques fotovoltaiques per evitar al màxim la necessitat d’aportacions externes d’energia. L’energia solar és útil per a múltiples funcions, des de sistemes d’escalfament de l’aigua, dutxes, sistemes de neteja, en bombes, etc.

7. Escalfament de l’aigua

També pots cuidar de la teva piscina amb l’ús de sistemes alimentats per plaques fotovoltaiques o bombes de calor de baix consum redueixen dràsticament el consum energètic necessari per mantenir la temperatura de l’aigua de la piscina. Alhora, cada vegada desperta més interès per part dels clients ja que s’abarateixen els costos d’instal·lació i per tant el període d’amortització disminueix. També cada vegada és més freqüent la utilització d’un recuperador de calor, que permet estalviar molta energia per escalfar l’aigua de reposició.

8. Cobertes

Al mercat hi ha un nombre considerable de models de cobertes amb característiques que permeten des d’evitar l’evaporació de l’aigua per part del sol, a evitar que s’embruti la superfície de la piscina amb la necessitat de filtració i neteja posterior. Alhora, també ajuda a mantenir l’escalfor de l’aigua tot evitant l’ús d’energia extra per a la seva conservació. Les cobertes són un dels accessoris més útils per a cuidar de la teva piscina durant durant tot l’any de la teva piscina.

9. Il·luminació a través de sistemes led

Ha decaigut completament la utilització de sistemes al·lògens donant pas a l’augment considerable de tecnologia LED, que garanteix un consum que pot arribar a reduir a l’entorn del 80% l’anterior. Alhora, aporta una vida útil molt més llarga i els costos inicials cada vegada també son més competitius.

Renolit Alkorplan Xtreme Blue Silver

10. Piscina intel·ligent

La utilització d’aparells per controlar els principals indicadors com l’EvoLink de BsPool ofereixen tecnologia d’última generació per mesurar l’estat de l’aigua de manera contínua i fiable. Gràcies als diferents sensors tens informació en temps real de la piscina, sobre els nivells de pH, de temperatura de l’aigua, d’ORP (Redox) o de conductivitat. Per tant, redueixen el consum de productes químics innecessaris per al manteniment de la piscina.

Cada vegada son més els clients que ens consulten en aquest sentit. Per qualsevol dubte o aclariment restem a la teva disposició.

Equip Tècnic d’Espai Piscines Graf