Blog

5 avantatges de la cloració salina per a la teva piscina

Et preocupes pel medi ambient i la salut dels teus? La cloració salina és la millor opció per a fer la teva piscina més sostenible i cuidar del benestar de les persones! L’aigua no necessita la utilització de productes químics per a la seva desinfecció i neteja i té un munt d’avantatges en comparació al clor tradicional.

La millor solució sostenible, cloració salina. Espai Piscines Graf.

1. Banyar-se en una aigua més saludable i natural

El principal avantatge d’incorporar a la nostra piscina el sistema de cloració salí és que permet desinfectar la piscina sense l’ús de productes químics i perjudicials per a la salut. Aquest sistema és totalment natural i no crea irritacions a la pell i els ulls no envermelleixen! Gràcies a la utilització de sal comuna, no destenyeix el cabell, la pell no queda aspra ni tibant i inclús no es fan malbé els teixits de bany. A més a més, l’aigua no fa mala olor ni té un gust desagradable. L’aigua amb sal ens recorda a l’essència de mar i ens transporta a sensacions naturals i agradables, i en conseqüència el cos se sent més còmode i relaxat després d’un bon bany!

Amb la cloració salina millorem el benestar i és un sistema indicat per a persones amb problemes de pells, com les pells atòpiques, al·lèrgies, psoriasis o problemes respiratoris. A més, l’aigua salada té propietats antisèptiques, es tracta d’una substància que redueix les possibilitats d’infecció o sepsis, capaç de destruir microbis.

2. Més seguretat i higiene 

Tenir una piscina amb cloració salina ens aporta més seguretat i higiene. No cal dutxar-se després de sortir de la piscina per a treure el clor, ja que la sal és un producte natural i no ens pot causar un dany a la pell. A més a més parlem d’un sistema que és segur, pel que fa a la manipulació d’un producte 100% natural, a diferència del clor que és un producte químic. La cloració salina té un procés de neteja més natural i la seva depuració és molt eficient. El sistema de manteniment de l’aigua mitjançant l’electròlisi és un sistema més sostenible en comparació als mètodes tradicionals, ja que la sal s’introdueix a l’aigua i es reutilitza cíclicament. 

3. Beneficis pel medi ambient, la fauna i la flora

Actualment s’ha posat de moda la paraula sostenible, i no hauria de ser una tendència sinó una realitat! Necessitem fer un canvi cap a estils de vida més sostenibles i revisar quines accions del nostre entorn afecten el medi i com podem millorar-ho per a reduir al màxim el nostre impacte. Hem de fer front al canvi climàtic ara, no esperar fins al 2050.

Si tens una piscina, la cloració salina és sens dubte la millor opció. Al tractar-se d’un producte 100% natural no afecta negativament a la flora vegetal ni animal. En piscines convencionals l’aigua de la piscina plena de clor que es buida al clavegueram arriba al mar i pot arribar a causar una intoxicació de l’aigua i un risc per tota la fauna marina. 

Cal seguir potenciant valors de respecte i estima pel medi ambient i fer ús de pràctiques sostenibles i eficients. Altrament, la cloració salina no genera aigües verdes, formació d’algues o altres bacteris si deixem l’aigua estanca durant un llarg període de temps.

La cloració salina no genera aigües verdes. Espai Piscines Graf.

4. Estalvi econòmic i estalvi d’aigua

Per si no en teníem prou, a més a més de tots els avantatges de la cloració salina mencionats, l’ús del sistema de cloració salí ens permet fer un estalvi econòmic i un estalvi d’aigua considerable. 

En l’àmbit econòmic la inversió inicial és gran, però a llarg termini ens acaba sortint més rendible. Per a mantenir neta la piscina s’utilitza un baix consum de sal i es pot conservar el mateix volum d’aigua durant anys, ja que no és necessari buidar la piscina per eliminar l’excés d’isocianúric que ens genera el clor. La cloració salina utilitza una bomba de control electrònica. Aquest mètode ens permet baixar els hertzs de la potència del motor i en conseqüència obtenir un consum energètic més baix. 

En definitiva, tots hi acabem guanyant! Es consumeix menys energia, existeix un estalvi econòmic i es redueix la quantitat d’aigua que s’utilitza per a omplir la piscina! 

 5. Menys manteniment

El manteniment és un factor que preocupa molt quan ens volem comprar una piscina. Segur que t’has plantejat que no tens temps per a mantenir-la o que no saps quins paràmetres cal anar revisant periòdicament. Doncs tenim una bona notícia! Amb el sistema de cloració salí el manteniment és molt més fàcil i ràpid.

La cloració salina sol instal·lar-se amb aparells que funcionen de manera automàtica. Amb la tecnologia intel·ligent d’EVoLINK, no hauràs de preocupar-te pel manteniment. Controla els paràmetres més important que has de tenir en compte per a tenir una bona conservació de la nostra piscina, un d’ells és la regulació electrònicament del pH. El fet d’utilitzar productes naturals, fa que la sala tècnica on s’emmagatzemen els recanvis i productes de la piscina pateixi menys deteriorament. Sabies que el cost del sistema de manteniment també és més baix?

Cloració salina amb el sistema EvoLINK. Espai Piscines Graf.

Encara dubtes? La cloració salina fa que tot siguin avantatges i puguis gaudir d’una piscina sostenible i eficient!

Equip tècnic d’Espai Piscines Graf