Blog

5 Claus per distingir una bona piscina de polièster

1. Piscina de polièster: Estructura forta i resistent

Una de les primeres claus per distingir una bona piscina de polièster és si aquesta té una estructura robusta i estanca. Fixa’t en els petits detalls dels acabats per a valorar-ne la qualitat.

Guia’t també pel què fa a l’espessor de les parets del casc de la piscina. Si és uniforme, significa que la piscina mantindrà la seva forma i estanqueïtat encara que es produeixin els moviments petits típics que pateix qualsevol terreny de forma natural.

D’aquesta manera, tindràs una piscina de polièster de qualitat i amb una bona garantia.

2. Acabats de màxima qualitat

Com pots conèixer si un acabat és de màxima qualitat o no? En una piscina de polièster has de tenir en compte si l’acabat gelcoat és d’alta resistència.

A més a més, la piscina ha de tenir un aspecte llis i brillant, com si fos un cotxe nou. Si l’acabat és bo, veuràs que s’evita la brutícia i quan toqui fer neteja, la faràs amb total facilitat d’una forma ràpida i pràctica.

 

Acabats de màxima qualitat, piscina de polièster, Espai Piscines Graf

3. Procés de fabricació d’una piscina de polièster

En tot procés de fabricació d’una piscina de polièster hi ha un seguiment molt particular pel què fa als materials utilitzats. Materials com: gel coat, resina de vinilèster, resina de polièster, fibres i teixits de vidre, etc.

Per veure si el procés de fabricació és l’adequat i determinar si és una piscina de qualitat o no, cal valorar si aquest està guiat per una carta de qualitat estricta i rigurosa. Aquesta carta especifica, entre molts altres aspectes, que els materials que s’utilitzin tinguin una alta resistència a la hidròlisi. Com per exemple el gel-coat isoftàlic modificat amb neopentiglicol, resines de vinilèster, fibra de vidre, carcasses perimetrals i angles d’acer incrustats a l’estructura.

També és de valorar si el fabricant de piscines de polièster les construeix de forma artesanal o no. Conèixer si porta molts anys al mercat, i sobretot si la seva cartera de clients estan contents amb el treball realitzat.

4. Instal·lació d’una piscina de polièster

La instal·lació en una piscina de polièster també és una de les parts més importants en molts usuaris, ja que és més ràpida si la comparem amb la instal·lació d’una piscina d’obra. Tot i això, s’ha de tenir en compte si durant la instal·lació és necessari afegir-hi un llit de grava, ja que si és així, aquest evita moviments que puguin deformar la superfície.

Una de les majors crítiques de les piscines de polièster és que si no existeix aquest llit de grava, és més probable que es deformi. Per tant, vigilem que qui ens instal·li la piscina a casa tingui aquest aspecte en compte.

 

Instal·lació d'una piscina de polièster, Espai Piscines Graf model Ronyó

5. Compliment norma de fabricació de piscines

Finalment, tingues en compte que les piscines de polièster han de complir amb la norma de fabricació de piscines UNE 53955 EX.

És important doncs, si no es pot conèixer qui és el fabricant d’aquestes piscines, ja que pot ser que un proveïdor te les vengui però que no les fabriqui, saber si la piscina de polièster que tindràs a casa teva està reforçada amb fibra de vidre i compleix la norma UNE 53955 EX.

Equip Tècnic d’Espai Piscines Graf

espaipiscines.com