Blog

5 Consells per mantenir la teva piscina de polièster a l’hivern

En aquest article et donarem 5 consells per mantenir en perfectes condicions la teva piscina de polièster a l’hivern, anem a veure-ho!

Com ja sabràs a hores d’ara (i si no us convidem a llegir els nostres articles de blog), les piscines de polièster són una gran opció per a la teva llar. Són piscines resistents, econòmiques i fàcils d’instal·lar en pocs dies, perfectes per l’arribada del bon temps i gaudir d’un bon bany. Però, què passa amb les piscines de polièster a l’hivern? Com has de preparar la teva piscina per a les baixes temperatures? 

Com pots mantenir la teva piscina de polièster a l'hivern?

Per poder lluir una piscina de polièster en les millors condicions, no només cal treballar en el manteniment de la teva piscina durant la temporada de bany, sinó que és fonamental seguir amb aquest treball periòdicament. Per sort, les piscines de polièster tenen un manteniment més senzill que les piscines d’obra. Així que et donarem alguns consells útils perquè els puguis aplicar perquè la teva piscin a suporti els mesos més freds.

1. Mai buidis completament l’aigua de la teva piscina de polièster

En general, no es recomana buidar del tot l’aigua de la teva piscina de polièster. A no ser que hagis de fer una reparació o vulguis realitzar una neteja en profunditat, tenir la piscina buida augmenta les possibilitats de tenir trencaments en el got i els components. Per tant, al final només suposa una despesa addicional per l’any següent.

Centrant-nos en el cas concret de les piscines de polièster, el millor és tenir-les sempre plenes, ja que la pressió de l’aigua minimitza el risc de trencaments que puguin causar el canvi de pressions i temperatures. A més, la mateixa pressió que exerceix l’aigua cap a fora ajuda a compensar la càrrega del terreny.

T’acabem de comentar que la piscina ha d’estar plena durant tot l’any, però a quina alçada hauria d’estar en plenes glaçades? La nostra recomanació és que el nivell de l’aigua estigui just per sota dels skimmers perquè es tracta d’una zona sensible i d’aquesta manera cuides la teva piscina i també els seus dispositius. 

Piscines de polièster

2. Mantingues controlat el pH de l’aigua

Tenir controlat el pH de l’aigua et garanteix mantenir la piscina de polièster en bon estat i que no perjudiqui la salut dels banyistes. Així que, per conservar en bon estat l’aigua en la temporada d’hivern, has de seguir revisant que els nivells del pH es mantinguin dins el rang recomanat, és a dir, entre els 7,2 i 7,6. A més, també és una bona opció fer un tractament de xoc per assegurar-te que la teva piscina estigui lliure d’algues i bacteris.

3. Fes-te amb una bona coberta

A l’hivern, les cobertes seran les teves millors aliades quan no estiguis gaudint de la teva piscina de polièster. Així mateix, hi ha diferents opcions al mercat a l’hora d’escollir la coberta que millor s’adapti a les teves necessitats. 

Quins tipus de cobertors per piscines hi ha al mercat? Espai Piscines Graf

Al cap i a la fi, les cobertes serveixen per impedir que qualsevol microorganisme pugui contaminar l’aigua de la teva piscina i mantenir durant més temps la seva higiene. Un altre avantatge en col·locar una coberta, és que protegeixen la piscina davant de les gelades, prevenint d’aquesta manera esquerdes a les parets. I també, implica tenir més seguretat si hi ha petits a casa o mascotes per evitar caigudes.

4. Utilitza un sistema casolà per evitar la congelació del vas

Un sistema casolà que permetrà que evitis mals majors a la teva piscina consisteix en agafar garrafes d’aigua i omplir-les més o menys fins a la meitat. Si estiguessin buides, quan les posis a la piscina quedaran flotant a la part superior, i si les omples massa baixaran al fons. Una vegada tinguis les garrafes d’aigua mig plenes lliga-les amb una corda unes amb les altres, fent una filera com si es tractes d’una tira de llums.

El nombre de garrafes d’aigua vindrà condicionat per les dimensions de la piscina. Si col·loques un bidó cada metre i mig és suficient. Lliga els extrems de la corda a la part exterior de la piscina de manera que la tira de garrafes d’aigua quedi col·locada en diagonal a la piscina. Si disposes de cobertor de piscina col·loca’l per sobre. Quan comencen les fortes gelades els bidons esmorteeixen la pressió del gel.

5. Mantingues el sistema de depuració en funcionament

No descuidis la neteja de la teva piscina. Anteriorment hem comentat la importància de fer un bon manteniment al llarg de l’any. Una part d’aquest manteniment és la mateixa neteja de la piscina. Tenir el sistema de depuració funcionant ajuda a que l’aigua es mogui, circuli i no es congeli. A efectes de neteja, tot i que les piscines de polièster s’embruten menys en comparació a les d’obra, és convenient tenir unes cures mínimes com ho són la neteja de les parets, el fons del vas i el filtre de la depuradora. Hi ha diferents accessoris que et facilitaran aquest treball com pot ser l’ús d’un netejafons automàtic.

També, posem a la teva disposició l’assessorament dels nostres experts davant qualsevol dubte que puguis tenir sobre quins productes van millor per a la neteja i el manteniment de la teva piscina de polièster a l’hivern.

Finalment amb tot el que ja saps sobre la teva piscina, si a més segueixes aquests consells, tindràs la total seguretat que l’estat de la teva piscina es mantindrà perfectament a l’espera de la següent temporada de bany.

Per a qualsevol dubte o aclariment, estem a la teva disposició.

Equip tècnic d’Espai Piscines Graf