Blog

5 Passos per preparar la teva piscina per l’estiu

Son temps on sembla que tot és complicat i difícil però hem de saber veure-hi la part positiva. Ho tenim clar, aquestes vacances seran familiars sí o sí. Pensem en tot allò que podem arribar a fer. Estar aprop d’ells més que mai, abraçar-los, veure’ls riure i gaudir de les petites coses, dels petits detalls.

Saber gaudir d’una bona remullada en família, parant el sol mentre llegim un llibre, regalar-nos un bany després d’un llarg dia de treball, i jugar amb els més petitons de la casa a veure qui aguanta més sota aigua pot canviar l’estiu.

És per això que us expliquem 5 passos per preparar la teva piscina per l’estiu i gaudir d’una bona temporada envoltat de família i amics.

1. Procura mantenir l’aigua de la piscina d’un any per l’altre

Saps fins a quin punt és important de mantenir l’aigua de la piscina any rere any? És un gran benefici tant per a la teva salut, per a la teva butxaca i per al medi ambient. Un dels primers passos per preparar la teva piscina per l’estiu és l’estalvi d’aigua.

Mantenint l’aigua i evitant reomplir la piscina cada temporada estàs tenint cura del medi ambient i fent acció amb actitud conscient i sostenible.

A més, la teva butxaca també ho notarà. Omplir una piscina cada any farà augmentar la factura de l’aigua considerablement. Per tant és més interessant prendre mesures d’estalvi per a un benefici comú.

2. Verificar regularment els nivells de l’aigua

Un dels altres passos per preparar la teva piscina per l’estiu és tenir controlada la temperatura de l’aigua així com els seus nivells de pH. Quins són però els nivells òptims que ha de tenir una piscina en temperatura i pH? Si busquem quelcom estable els rangs a tenir en compte de pH han d’estar entre 7,2 i 7,8. Si s’apropa a 0 indicaria un elevat índex d’acidesa i si s’apropés a 14 d’alcalinitat.

Per al correcte manteniment de la piscina l’ideal serien valors entre 7,4 i 7,6. Pel què fa a la temperatura, els nivells òptims de la temperatura de l’aigua de la teva piscina han d’oscil·lar entre els 24 i els 28 graus.

Analitzador d'aigua Blue Connect per a piscines, Manteniment d'una piscina

Per a tenir controlada la temperatura i els nivells de pH en tot moment per a un correcte manteniment, recomanem sistemes de detecció i regulació automàtics com Blue Connect d’Astral Pool

3. Tenir cura de la higiène personal

Sempre es parla de preparar la piscina, tenir cura de la piscina, tenir cura de l’aigua de la piscina, etc. tot i això a vegades també hem de posar el focus en nosaltres mateixos per a tenir cura de la piscina. És importantíssim tenir cura d’una higiene personal per mantenir l’aigua de la teva piscina en condicions.

Per tant, recomanem dutxar-se abans d’entrar a la piscina així com també dutxar-se després. Així cuidaràs l’aigua de la piscina i també el seu entorn, tant si hi tens gespa, fusta, o un altre tipus de material. L’entorn lluirà millor i l’aigua de la piscina estarà més sana que mai.

4. Cobrir la piscina per millorar la qualitat de l’aigua

Un altre pas per preparar la piscina per l’estiu és entendre que la piscina no s’ha de preparar per l’estiu a corre cuita dos dies abans de voler-nos-hi banyar. S’ha de tenir cura de la piscina tot l’any. Sempre recomanem i expliquem que una forma de poder tenir la piscina a punt l’estiu vinent i que aquesta sigui amb condicions és mimar-la tot l’any.

5 passos per preparar la teva piscina per l'estiu, cobertor piscina, Espai Piscines Graf

Per mimar-la tot l’any pots cobrir-la per cuidar la qualitat de l’aigua i mantenir la temperatura, ja que aquesta pot baixar bastant a l’hivern o en èpoques de fortes pluges o glaçades.

5. Valles de seguretat pels més petits

Tots sabem que els més petitons de la casa es tornen bojos d’alegria quan ve l’estiu i poden capbussar-se a la piscina de casa. Desitgen poder nedar com un peix, llençar-se a l’aigua, jugar amb inflables, etc.

5 passos per preparar la teva piscina per l'estiu, valles de seguretat, Espai Piscines Graf

Ara bé, també sabem que aquests petitons no prenen cura de la seguretat i que això és part nostre com a adults. Hem de ser responsables i procurar que no es facin mal i una molt bona opció és la utilització de tanques de seguretat. També us recomanem que consulteu al nostre equip tècnic que us pot explicar cobertors per a piscines de diferents tipus, com els de persiana, que tapen la piscina i eviten el risc d’enfonsar-se a l’aigua si algú hi cau per accident.

Equip Tècnic d’Espai Piscines Graf.