Blog

6 consells pel manteniment de les piscines prefabricades

Benvinguts a la millor època de l’any per a gaudir de la piscina amb la família! L’estiu arriba i la calor que l’acompanya convida a refrescar-te, i si a més a més ho pots fer al jardí de casa tens un paradís. Per poder continuar gaudint com el primer dia del teu espai preferit de bany, segueix els consells que proposem. En aquest article parlarem de recomanacions bàsiques pel manteniment de les piscines prefabricades. No et perdis cap detall!

1. Neteja el vas de la piscina prefabricada

Les piscines prefabricades o de polièster són un dels tipus de piscines que ens ho posen més fàcil per a realitzar el manteniment. Són fabricades amb fibres, teixits de vidre i partir d’una única base estanca, aquest fet facilita les tasques de neteja i manteniment del vas. Sempre pots recórrer als mètodes tradicionals. Netejar el fons de la piscina amb un netejador de fons manual així com treure les fulles i brutícia que hagi pogut quedar a la superfície.

Que la mandra no deixi que la teva piscina estigui ben cuidada! Si vols ser el rei del jardí de casa i altrament estalviar un temps per fer altres activitats, existeix el netejador de fons automàtic Graf, un robot integrat a la piscina que remou la brutícia del terra, escales i parets sense necessitats d’accessoris addicionals.

El millor netejafons automàtic del mercat, Espai Piscines Graf

2. Cuida l’estat de l’aigua per tenir una piscina saludable

Cuidar l’estat de l’aigua és una de les tasques de manteniment més importants, tant per la salut dels banyistes com per la durabilitat del vas. Evita taques a la piscina o que l’aigua tingui algues amb el clor. Es tracta d’un element imprescindible, ja que elimina microorganismes com els bacteris, fongs i paràsits desinfectant l’aigua de la piscina.

Una altra opció eficaç pel correcte manteniment de l’aigua i aparell ecològic pel medi ambient és el sistema de cloració salina, una solució sostenible on evitaràs l’ús de productes químics perjudicials pels ecosistemes.

Procura ajustar i revisar amb freqüència el pH, aquest depèn de l’estabilitat i actuació de la resta de productes de neteja de l’aigua. Recorda que els valors òptims se situen entre un 7,2 i 7,6.

3. Revisió i neteja dels filtres i components de depuració

Realitza una revisió i neteja dels diferents sistemes de depuració: els filtres, la bomba i l’Skimmer. 

Per tal d’aconseguir el correcte funcionament de l’Skimmer pots revisar l’estat del cistell i retirar els trossos més grans de brutícia amb les mans com fulles i altres partícules que ha recollit.

4. El millor aliat pel manteniment: el cobertor

Sense cap mena de dubte el cobertor o també conegut com a lona protectora de piscina, és l’accessori més eficaç per ajudar-te a dur a terme el manteniment. Existeixen molts tipus de cobertors, cobertors de lona, automàtics de tipus mistral. Consulta tots els models en aquest enllaç: Quins tipus de cobertors per piscina hi ha al mercat?

Si disposes d’un cobertor de piscina, aquest farà diverses funcions de manteniment que a simple vista no es tenen en compte. En primer terme, fa que l’aigua es mantingui neta durant més temps, ja que al tapar la piscina no permet l’entrada de fulles, brutícia i inclús animals que poden caure. En segon terme, actua com a protector de la llum solar, cuidant la temperatura del vas de piscina, sense que pugui arribar a temperatures calorífiques massa elevades o gelades a l’hivern. A més a més funciona com a element de seguretat pels més petits de la casa, evitant que puguin caure dins de la piscina.

5. Cal buidar l’aigua de la piscina cada any?

Sabies que no és necessari buidar l’aigua de la piscina cada any? A més a més de generar un malgast d’aigua a casa teva i per la teva butxaca, és un factor rellevant per ajudar al medi ambient. L’aigua és un bé escàs que cal cuidar. Si realitzem un correcte manteniment de l’aigua podrem mantenir-la durant 5 i fins i tot 6 anys.

6. Manteniment del jardí

Finalment, hem de tenir present que el teu jardí pot influir en el manteniment de la piscina. Es recomana no plantar arbres molt a prop de l’aigua. La vegetació és un bon aliat a l’estiu per a crear ombres al jardí on col·locar-hi les tumbones i zona per descansar, no obstant és important controlar la distància que hi ha fins a l’aigua per assegurar que no entrin moltes fulles. A més a més les arrels poden créixer massa i arribar a les parets del vas.  

Com has vist mantenir una piscina prefabricada neta no és gens complicat i no es requereix d’una gran inversió.

Comença a implementar aquestes bones pràctiques i gaudeix d’una piscina fantàstica durant molt de temps. Per qualsevol dubte o aclariment no dubtis a posar-te en contacte amb el nostre equip especialitzat.

Equip tècnic d’Espai Piscines Graf