Blog

6 raons per triar una piscina sostenible

Preocupats pel medi ambient i conscients que l’home i la contaminació que produeix son els principals causants del canvi climàtic, et presentem 6 raons per triar una piscina sostenible. A Espai Piscines seguim fent un esforç diari per a la millora de la producció i de tots els processos necessaris per a desenvolupar una piscina de forma sostenible.

El nostre planeta ha patit diferents etapes d’oscil·lació tèrmica. En els més de 4.500 milions d’anys, hi ha hagut períodes de glaciació que han generat canvis radicals en la vida dels ecosistemes. El canvi climàtic, a més de l’escalfament global del planeta, altera els patrons de comportament del diferents fenòmens meteorològics propis de la terra. Per això, aquesta situació irreversible posa en perill el desenvolupament de la vida, tant de l’home com de la resta d’espècies animals i vegetals del mon.

El canvi climàtic es veu agreujat per la 2a Revolució Industrial del s. XIX tot i que se’n comencen a constatar les evidències cap als anys 60’. La proliferació de vehicles arreu del planeta així com l’aviació comercial ha disparat els nivells de CO2 sobre l’ambient, propiciant un escalfament global de 2 graus centígrads en els darrers cent anys així com un augment del nivell del mar de 12 cm.

Fabricació artesanal i pròpia de piscines

1. Disseny i producció de piscines sostenibles

Les piscines que fabrica i instal·la Grau-Farrés, estan dissenyades per afavorir el mínim consum d’aigua i energia. Instal·lem vasos de polièster, elaborats amb materials que compleixen totes les garanties de seguretat i salut ambiental. Es fabriquen de forma artesanal a les nostres plantes de producció des de fa més de trenta anys, utilitzant processos tradicionals aplicats amb l’ús de maquinaria d’alta tecnologia, per professionals altament qualificats. Així per exemple, el vinilèster que utilitza Grau-Farrés per a la producció de les piscines és una resina produïda per l’esterificació d’una resina epoxi amb àcids metacrílics o acrílics que presenta unes propietats mecàniques i nivells de resistència d’alta qualitat, per això s’utilitza per a la fabricació d’elit en l’àmbit aeronàutic i nàutic. 

Els materials més sostenibles que existeixen al mercat per a la fabricació de piscines de polièster garanteixen d’una banda la preservació del medi ambient i de l’altra que la piscina presenti els nivells d’estanqueïtat perfectes. Això garanteix la conservació i el manteniment de l’aigua i evita la necessitat d’utilitzar productes de neteja i desinfecció.

2. Vegetació 

Per a una piscina exterior la vegetació és un element clau i que contribueix a la sostenibilitat. Incorporar elements com arbustos, arbres, determinats tipus de gespa, etc., a més de complementar estèticament la piscina li aporta el nivell de frescor òptim per evitar que l’aigua s’evapori amb rapidesa. Des d’Espai Piscines Graf recomanem la vegetació autòctona, que implica una major adaptació a l’entorn i un consum més reduït d’aigua. Alhora, si el sistema de tractament de l’aigua és la cloració salina, has de saber que també és un mètode que beneficia la flora del voltant de la piscina en tenir uns nivells de salinització molt adequats.

Renolit Alkorplan Xtreme Ice

3. Coberta per a la piscina

Un altre element important per a l’estalvi d’aigua és la coberta. Per començar, a l’estiu les cobertes tèrmiques flotants eviten l’evaporació de l’aigua tot mantenint la temperatura. Alhora, les cobertes de protecció Mistral eliminen els efectes nocius de la llum solar evitant el creixement d’algues i protegeixen davant de les glaçades. Alhora, les lones filtrants o les cobertes de persiana o sistemes com les cobertes telescòpiques, protegeixen d’inclemències meteorològiques i de la brutícia. També, com a aspecte molt important, aporten major seguretat.

4. Piscina intel·ligent

Una altra de les 6 raons per triar una piscina sostenible és l’EvoLink de BsPool. Aquest aparell serveix, entre d’altres, per  mesurar l’estat de l’aigua de manera contínua i fiable. Gràcies als diferents sensors tens informació en temps real de la piscina, sobre els nivells de pH, de temperatura de l’aigua, d’ORP (Redox) o de conductivitat. Aquestes dades constants garanteixen la reducció del consum de productes químics innecessaris per al manteniment de la piscina.

Beneficis que t’aporta una piscina sostenible

5. Netejafons automàtic, cloració salina i netejafons automàtic

El netejafons automàtic Pool Valet de Graf és un sistema integrat a la piscina. Gràcies a un dispositiu d’aigua a pressió́, remou la brutícia del terra i les escales sense necessitat d’accessoris addicionals. El sistema consisteix en una sèrie de dispositius de neteja que s’eleven uns mil·límetres sobre el sòl per llançar un raig d’aigua amb una durada i direcció́ precises, sobre una zona determinada per encaminar-la al sistema de filtració́.

Pel que fa la cloració salina, s’afegeix clorur sòdic -sal comuna-, a l’aigua i a través d’un aparell elèctric que separa el clor del sodi s’aconsegueix una desinfecció total de la mateixa. Evitaràs haver-te de dutxar en sortir de la piscina per treure el clor. També redueix les possibilitats de picada posteriors d’abelles que no els atrau l’aigua salinitzada. Evidentment, a més a més, disminueix el consum de productes químics.

El millor netejafons automàtic del mercat, Espai Piscines Graf

6. Energies verdes

La última de les 6 raons per triar una piscina sostenible és la utilització de plaques fotovoltaiques per garantir una determinada temperatura de l’aigua, o la utilització de bombetes de tipus led, son elements cada vegada més populars que ens ajudaran a reduir dràsticament el consum d’energies finites. També cal contemplar aspectes com la cogeneració, la geotèrmia, les calderes de biomassa d’alta eficiència o equips d’emmagatzematge de l’energia per complementar les plaques o altres sistemes.

Demana pressupost sense compromís

Equip Tècnic d’Espai Piscines Graf