Blog

6 tips a tenir en compte si vols una piscina sostenible

Ara que s’apropa el bon temps, disposar d’una piscina a casa és una bona alternativa per a sobreviure a les elevades temperatures pròpies de l’estiu. És per això que et coincidiràs amb nosaltres, però, que davant dels reptes que ens genera el canvi climàtic és important que els equipaments aquàtics estiguin ben dissenyats, per evitar el consum tant d’aigua com d’energia. En definitiva, et donarem una sèrie de pautes per tal que la teva piscina redueixi al màxim el seu impacte sobre el medi ambient i pugui esdevenir una piscina sostenible.

1. La gespa

La gespa és un dels complements ideals per a una piscina sostenible d’exterior. Cal tenir en compte però, que especialment a l’estiu, la inversió d’aigua en el rec és molt elevada. En contra del que a priori podríem pensar, la instal·lació de gespa artificial al final pot ser més ecològica que la natural.

6 tips a tenir en compte si vols una piscina sostenible, la gespa, Espai Piscines Graf

2. Coberta per a la piscina

Un altre element important per a una piscina sostenible és la coberta. N’hi ha de molts tipus, des de cobertes tèrmiques flotants per mantenir la temperatura de l’aigua i evitar-ne l’evaporació, fins a cobertes de protecció Mistral que eliminen els efectes nocius de la llum solar evitant el creixement d’algues.

Aquest tipus de cobertes també protegeixen la piscina davant de les glaçades de l’hivern i de les caigudes accidentals d’infants a la piscina.

Les lones filtrants Tramuntana, les cobertes de persiana o sistemes com les cobertes telescòpiques permeten no malbaratar l’aigua perquè la protegeixen d’inclemències meteorològiques i de la brutícia.

6 tips a tenir en compte si vols una piscina sostenible. Cobertes per a piscines, Espai Piscines Graf

3. Bombes de velocitat variables

La utilització de les bombes de velocitat variable permeten que el consum d’energia es redueixi a aquella estrictament necessària. Garanteixen l’adaptació de la potència al sistema de filtrat de la depuradora, cosa que garantirà la reducció de consum significatiu a final de mes.

4. Neteja fons automàtic

La utilització de neteja fons automàtics de darrera generació garanteixen que l’aigua de la piscina estigui sempre neta i sana. D’aquesta manera, l’estalvi amb productes químics per al manteniment de la piscina es redueix a la mínima expressió. Alhora, garanteixes la salut dels més grans i més petits.

5. Cloració salina

En el procés de cloració salina s’afegeix clorur sòdic -sal comuna-, a l’aigua i a través d’un aparell elèctric que separa el clor del sodi s’aconsegueix una desinfecció total de la mateixa. La qualitat de l’aigua és incomparable. Amb els nivells de pH òptim, mai més patiràs d’ulls vermells, pell resseca o cabell recremat. Evitaràs haver-te de dutxar en sortir de la piscina per treure el clor. També has de saber que les abelles no els agrada l’aigua salinitzada, per tant, la probabilitat de picades es redueix de forma significativa. Evita, doncs, l’ús de productes químics per garantir els nivells d’acidesa òptims i utilitza la cloració salina per aconseguir una piscina sostenible.

6. La il·luminació

Finalment, un altre element important a tenir en compte és la il·luminació de la piscina per a tots aquells que la volen gaudir també per als banys nocturns. Et recomanem la substitució dels antics elements il·luminatius per bombetes de tipus Led, que a més de consumir molta menys energia duren molt més.