Blog

Accions per a tenir una piscina sostenible

Pocs som els que prenem consciència i fem petites accions per a tenir una piscina sostenible. Actualment, tenim al nostre abast les eines, tecnologia i coneixements necessaris per a reduir notablement l’impacte que generem al planeta. Saps quina és la teva petjada sobre el medi? Molts cops es tracta de desconeixença, mandra per a fer canvis o poca consciència. La societat ha avançat tecnològicament, però ha iniciat una desconnexió total cap a la naturalesa. Hem perdut el respecte i estima cap a la natura, els animals i l’entorn.

Les petites accions que cadascú pot aportar són de vital importància per a frenar el canvi climàtic, la contaminació, el consum desmesurat i la desforestació. En aquest article et mostrem quines accions pots dur a terme per a mantenir la teva piscina de la forma més sostenible possible.

Renolit Alkorplan Touch Relax

1. Neteja i manteniment de la piscina

Per què és tan important el manteniment de la piscina? Mantenir la piscina neta és una de les accions per a tenir una piscina sostenible més essencials. L’aigua de la piscina està estancada i per tant es converteix un lloc ideal perquè hi puguin sortir algues o gèrmens si no se’n fa un bon manteniment. 

Si realitzem la neteja periòdicament, aconseguim reduir l’ús de productes químics com el clor i ajudem al sistema de filtració. També garantim que l’aigua estigui en el punt òptim per a banyar-se amb seguretat. D’aquesta manera, si fem que l’aigua pugui durar tot l’any, també podrem evitar reomplir la piscina un cop acabat l’estiu i reutilitzar aquesta aigua per a la pròxima temporada.

Renolit Alkorplan Touch Sublime

2. Consum d’aigua

L’aigua és un dels recursos més important i indispensable per viure. Es tracta d’un recurs limitat, i n’hem de fer un ús responsable. El consum d’aigua a la llar és notable, ja que utilitzem aigua per rentar els plats, la roba, dutxar-nos, etc. 

En un bany es consumeixen 300 litres, mentre que en una dutxa podem gastar només 28 litres! El fet de no haver d’omplir una piscina pot suposar un estalvi d’uns 10.000 litres de consum anuals, la qual cosa reverteix directament en la cura del medi ambient.

És important recollir periòdicament les restes de fulles o insectes que puguin haver caigut a l’aigua. El manteniment de l’aigua es pot fer manual o amb l’ajuda de sistemes automàtics com el netejador de fons automàtic graf. Aquest sistema farà que l’aigua de la teva piscina quedi sempre neta, i això permet estalviar aigua en cada una d’aquestes neteges. 

Renolit Alkorplan Touch Prestige

3. Utilitza un cobertor

L’accessori més útil i eficient que pots trobar al mercat per a tenir una piscina més sostenible, és sens dubte el cobertor. La seva compra, és una altra de les accions per a tenir una piscina sostenible. Aquest sistema és senzill i alhora molt pràctic i ens proporciona diferents usos, ja que permet que l’aigua de la teva piscina no s’evapori, mantenir la seva temperatura, així com reduir el consum d’aigua.

Les cobertes de protecció Mistral eliminen els efectes nocius de la llum solar evitant el creixement d’algues i protegeixen davant de les glaçades. Alhora, les lones filtrants Tramuntana, les cobertes de persiana o sistemes com les cobertes telescòpiques permeten no malbaratar l’aigua perquè la protegeixen d’inclemències meteorològiques i de la brutícia. 

A més a més de la seva funció d’aïllament tèrmic i reducció de l’entrada de brutícia a l’aigua, també cal destacar que eviten caigudes accidentals. Ja no cal que pateixis pels més menuts de la casa!

4. La cloració salina

Un altre dels tractaments per la conservació de la teva piscina és apostar pel sistema de cloració salí. S’afegeix clorur sòdic, a l’aigua i a través d’un aparell elèctric que separa el clor del sodi s’aconsegueix una desinfecció total d’aquesta. Es tracta d’un procés natural que disminueix el consum de productes químics complementaris.

La millor solució és l’EVoLINK de BS Pool, un clorador salí compacte i intel·ligent per a piscines. El sistema està integrat en una caixa IP65, disposa de display tàctil i funcions domòtiques integrades. Amb aquest sistema podràs controlar les principals funcions del Clorador salí en remot.

En conclusió, si utilitzes el sistema de cloració salina estalviaràs diners i aconseguiràs una aigua més sana!

Beneficis que t’aporta una piscina sostenible

Com has pogut veure, tenim al nostre abast productes innovadors, accessoris i petites accions que poden ajudar a reduir l’impacte que generem amb la nostra piscina.

Els equipaments aquàtics fabricats de Graf estan dissenyats per afavorir l’estalvi d’aigua i energia. Els vasos de polièster que instal·lem han estat fabricats de forma artesanal a les nostres plantes de producció durant més de trenta anys, utilitzant processos tradicionals aplicats amb l’ús de maquinària d’alta tecnologia, per professionals altament qualificats.

Equip Tècnic d’Espai Piscines Graf