Blog

Aquest estiu destaquen les piscines en àtics i terrasses

La vista des de la terrassa de casa no té límits. La vista des de l’àtic de casa és infinita. Banyar-se en un entorn com aquest és de somni. Barbacoes al capvespre amb els amics, música jazz, copeta de vi a la mà i la piscina de fons. Per fi sembla que el covid ens deixa respirar una mica i que, si tot va bé, ben aviat ens podrem treure la mascareta a l’aire lliure. En un entorn així d’elegant i privilegiat, una piscina d’acer és l’element essencial per donar vida a l’estiu. 

Construcció de piscines d'acer en àtics i terrasses

Piscines en àtics, lleugeres, que s’adapten a l’entorn

La instal·lació de piscines en àtics i terrasses requereix d’un material lleuger com l’acer al carboni de màxima qualitat, amb un primer revestiment de zinc en calent que proporciona una excel·lent capa de protecció galvànica tant en la part interior com exterior de la piscina, un segon revestiment amb làmina de clorur de polivinil adherit en calent sobre la protecció galvànica augmenta exponencialment la protecció de l’acer el qual queda protegit de tota inclemència.

Has de saber que una piscina d’acer pesa menys d’un 3% del pes que pesa una piscina d’obra de les mateixes dimensions. Per exemple, una piscina amb una capacitat per a 10.000 litres d’aigua podria ser d’uns 260 kg de pes. En canvi, si el material de construcció fos d’obra pesaria el mateix el continent, que el contingut, per tant, enlloc de 10 tones a la terrassa en tindríem 20.

Construcció de piscines d'acer en àtics i terrasses

Temps de construcció

Les obres atabalen i s’eternitzen. Una avantatge important amb una piscina d’acer és el temps de construcció. Si bé una d’obra podria allargar-se entre 5 i 6 setmanes com a mínim, en el cas d’una d’acer es podria construir i deixar-la apunt amb només entre 8 i 10 dies.

Per a l’àtic i la terrassa, ja veus que l’acer permet dissenys innovadors i de forma lliure, és econòmicament rendible. Pots construir la forma que més s’adapti als teus gustos o a les particularitats de l’espai. A més, ho pots complementar amb escales, plataformes de sortida, dolls d’aigua, escales i dutxes de disseny, etc.

El nostre equip tècnic format per un enginyer i un arquitecte tècnic elaboren una memòria valorada i un projecte d’execució per garantir els aspectes necessaris de pesos i càrregues per tal que l’estructura de l’edifici suporti el pes sense cap tipus de problema. Aquest aspecte és necessari per una banda per garantir la seguretat i per altra per poder obtenir la llicència d’obres necessària per poder executar l’obra.

De cara a l’hivern, has de saber que les piscines d’acer son molt resistents a les glaçades. L’acer al carboni és un material d’alta resistència i durabilitat gràcies a les seves propietats. A nivell ambiental, garanteix una elevada qualitat degut a que les obres per a realitzar-les son molt netes i no requereixen de productes químics. 

Làmina armada amb múltiples acabats

La làmina armada amb múltiples acabats garanteix un manteniment fàcil i econòmic. Al mercat disposes de models moderns com la làmina Renolit Alkorplan Touch, un tipus de revestiment impermeable per a piscines. Disposa d’un acabat 3D que recorda diferents elements de la natura com son la pissarra, el marbre blanc o el marbre travertí, el basalt, la pedra calcària o la sorra d’una platja tropical.

A nivell de composició, habitualment les làmines armades no superen els 1,5 mm de gruix. En aquest cas, les de Renolit estan compostes de 2 làmines flexibles i totalment impermeables de PVC fusionades, garantint així doblement que la piscina no perdi aigua, de 2 mm de gruix, que fan que esdevingui la més robusta i resistent del mercat.

Renolit Alkorplan Touch Origin

Plexiglas per a una estètica top

A nivell d’estètica avantguardista, per obtenir un disseny top et presentem les finestres subaquàtiques de Plexiglas. Es poden instal·lar per obtenir un acabat tipus infinity o per ensenyar l’interior de la piscina fent transparent una de les parets o la totalitat. Es poden fabricar a mida per a qualsevol tipus d’instal·lació, en forma recta o corba, amb la mateixa resistència. Estan realitzades amb Acrílic Plexiglas d’alta qualitat, amb 30 anys de garantia davant de l’engroguiment. L’Acrílic és 25 vegades més resistent que el cristall, més transparent i lluminós, reté més la calor i no s’esquerda per ser un sol bloc sense laminació.

Les piscines als àtics o a les terrasses ja no son una utopia, poden ser una realitat. Estem segurs que en els propers anys cada vegada s’instal·laran més. En aquesta vida no és el mateix arribar-hi com els altres que ser el primer, i això ho saps. T’atreveixes?

Demana’ns pressupost sense compromís.

Equip Tècnic d’Espai Piscines Graf