Blog

Aspectes claus per escollir una coronació de piscina adequada

Vols impressionar als teus convidats amb una coronació de piscina de somni, però no saps per on començar? No et preocupis! Sabem que requereix temps i planificació, tant si tens un jardí o projecte a gran escala, com si estàs construint una piscina més petita al jardí o terrassa de casa. Existeixen tota mena de materials que s’adapten a les teves preferències.

En el següent article et presentem els aspectes claus per escollir una coronació de piscina adequada.

Piscina amb paviment porcelànic rosa mistery

El tipus de material per la coronació de piscina

Abans d’escollir els materials per la coronació de piscina cal informar-se sobre les seves característiques: és antilliscant?, és resistent?, és còmode?, s’adequa a l’estètica de l’entorn?, és segur?

La coronació es pot realitzar amb una àmplia varietat de materials com ara pedra natural, de rosa gres, de fusta, pissarra, ceràmica, pedra, ciment, etc., i de diferents colors que faran que la teva piscina tingui l’aspecte que desitges. 

Independentment del material que escullis per a construir la coronació de piscina cal tenir present que el material pugui adherir-se adequadament a la superfície, evitant que l’aigua no faci malbé la coronació ni deixi marques. 

Pedra natural

Quan es parla d’una coronació de pedra natural es fa referència a aquelles pedres extretes de la naturalesa. Són pedres d’alta qualitat, molt resistents i el seu cost acostuma a ser elevat. A més, estèticament són molt elegants i ofereix un encant diferent de la resta de piscines.

De Rosa Gres

Es tracten d’acabats d’alta durabilitat, amb una bona relació qualitat-preu i amb un disseny amb un toc elegant. La coronació de Rosa Gres és molt utilitzada i ofereix una gran capacitat antilliscant.

De fusta

La fusta és un altre material que aporta elegància i és càlid i agradable. Es recomanen els acabats imitació fusta perquè són més resistents a la humitat de la intempèrie que la fusta natural. 

coronació de piscina

Acabats i perfils per la coronació de piscina

En el mercat es troben diversos models i perfils per l’acabat final de la coronació, com per exemple vora recta o quadrada, vora arrodonida i vora rebaixada.

La coronació de vora recta d’una piscina és aquell que el seu acabat és pla. Per contra, la coronació de vora arrodonida, com bé indica el seu nom, consisteix en acabat rodó, que a causa de la seva forma arrodonida genera una petita elevació. En últim lloc, la vora rebaixada generalment està construïda de pedra o material similar i visualment aporta més textura.

Independentment dels acabats, s’ha d’optar per una coronació suau i sense elements que presentin un risc pels usuaris. És a dir, que no presentin cap mena de problema per les persones (sense parts afilades, resistent a la calor de l’estiu, antilliscant, etc.).

coronació de piscina amb paviment rosa gres serena ocra

Defineix els estils que t’agradaria aportar a la teva piscina amb la coronació. Vols generar un ambient més modern? Que la coronació s’adapti a l’entorn amb textures naturals? O et decantes perquè la piscina s’integri amb la casa i seguir l’estil minimalista o rústic de les estructures arquitectòniques?

Ara ja saps quins són els aspectes claus per escollir una coronació de piscina adequada. Estàs a punt per enllestir la teva piscina?

Demana pressupost sense compromís i des del nostre servei tècnic t’assessorarem per escollir la coronació més adequada segons les teves necessitats.

Equip tècnic d’Espai Piscines Graf