Blog

Quins són els beneficis que t’aporta una piscina sostenible en l’àmbit personal?

En aquest article parlarem dels beneficis que t’aporta tenir una piscina sostenible a casa. Cada vegada existeix una preocupació més gran per als impactes mediambientals tant en l’àmbit individual com empresarial, no obstant quan hi pensem no tenim present que l’ésser humà és i forma part d’aquesta natura. Cal conscienciar sobre la importància de treballar de forma sostenible per tal de cuidar el medi i en conseqüència la nostra salut.

Per aquesta raó d’alguna manera quan parlem de cuidar l’entorn també ho estem fent per a nosaltres mateixos. Es tracta doncs d’un acte recíproc el qual a vegades no el tenim del tot present.

Des d’Espai Piscines Graf, ens preocupem pel medi ambient i les persones i per això hem adaptat els serveis i productes per a millorar les nostres instal·lacions. Creació de piscines sostenibles per tal de procurar generar el mínim desgast i energia possible i una cura dels materials i el seu manteniment. Però de quina manera ens pot beneficiar a nosaltres mantenir una piscina de forma sostenible?

Beneficis que t’aporta una piscina sostenible

Benestar de la pell

Un dels avantatges de treballar amb productes sostenibles o reduir l’ús de productes d’higiene i conservació del tractament de l’aigua, és el benestar de la nostra pell i dels ulls. La desinfecció de l’aigua amb productes naturals és una solució adequada per a pells sensibles i per als més menuts de la casa. Una alternativa al clor com a desinfectant directe és la cloració salina. Amb el procés de cloració s’afegeix sal comuna (clorur sòdic) a l’aigua, i a través d’un aparell elèctric que separa el clor del sodi s’aconsegueix una desinfecció total de la mateixa. 

Amb sistemes com la cloració salina el cost del sistema de manteniment és menor que amb la cloració tradicional i veuràs que la qualitat de l’aigua esdevé incomparable. Alhora, és el sistema més adequat per garantir la nostra seguretat i higiene i reduir els paràmetres de contaminació. Amb sistemes com aquest es pot arribar a estalviar més del 50% de l’aigua de reposició i tenir l’aigua més sana.

Una altra manera de reduir els residus que entren a la nostra piscina i per tant estalviar els productes d’higiene que necessitem és el fet de dutxar-nos abans d’entrar a la piscina. D’aquesta manera reduirem la brutícia que entra a la piscina!

Utilitza la tecnologia com una eina per a reduir l’impacte

S’aconsella utilitzar la tecnologia per controlar els nostres sistemes, mantenir una correcta desinfecció i manteniment de l’aigua amb l’objectiu de reduir l’impacte ambiental. Actualment existeixen aparells domòtics per a controlar els paràmetres del pH, la cloració salina i la hidròlisi des del nostre dispositiu mòbil. La idea és utilitzar la tecnologia en benefici i control de les nostres accions. En la mateixa línia, existeixen robots i dispositius electrònics que poden arribar a estalviar energia elèctrica i netejar el fons automàticament. Es pot arribar a estalviar més d’un 20% de l’aigua.

Des d’Espai piscines oferim aquests accessoris com son diferents sistemes de cloradors salins com és l’EVoLink pensat per a generar piscines intel·ligents i els robots netejadors automàtics del vas.

Economia, l’estalvi d’energia i d’aigua

Realitzar un manteniment professional i constant és fonamental per a reduir la petjada que pot arribar a generar la teva piscina. D’aquesta manera estem fent no només un estalvi d’energia i d’aigua sinó també un estalvi econòmic per a la nostra llar. 

Il·luminar la piscina amb llums LED és una acció senzilla i podem arribar a estalviar fins a un 70% del consum energètic. Una altra opció és centrar-nos a fer un estalvi d’aigua, reutilitzant l’aigua de forma circular. Si guardem l’aigua que hem utilitzat un estiu per a l’any següent, estem reduint el risc de contaminació als mars i no gastem tanta aigua. 

Els filtres també ens poden ajudar a fer més circular i eficient el nostre sistema de filtració i neteja de l’aigua. Existeixen els filtres fabricats amb vidre reciclat, aquest sistema si ho comparem amb els filtres convencionals estalvien aigua i no caldrà renovar-los amb la periodicitat dels tradicionals. 

Per últim cal mencionar que els colors de què pintem la paret de casa o inclús el terra que tenim a prop de la piscina poden determinar l’energia calorífica que acumula de la reflexió del sol. Els colors foscos retenen més calor i els clars la reflecteixen. Ens podem adaptar a les estacions de l’any per tal de saber quan és millor aïllar i no perdre el color o l’evaporació de l’aigua de la nostra piscina.

Beneficis que t’aporta una piscina sostenible

Tenim al nostre abast una sèrie d’eines i petits canvis que poden ajudar a millorar el benestar de la nostra família i del planeta. Ara que ja saps tots els beneficis que t’aporta una piscina sostenible, garanteix la seguretat de la família i la del medi ambient i fem un win-win!

Equip Tècnic d’Espai Piscines Graf