Blog

Com construir una piscina accessible i còmode per a totes les edats?

Saps com pots construir una piscina accessible i còmode per a totes les edats? Les reines del jardí i de la temporada d’estiu són sens dubte les piscines. L’alternativa ideal per fer front a les altes temperatures encara que visquis a prop del mar! Quan parlem de piscines hem de pensar també en la seguretat i comoditat de la zona de bany. És habitual passar per alt aspectes tan importants com l’accés, la seguretat de la nostra instal·lació i la comoditat per accedir al recinte i entrar a la piscina.

Fes que grans i petits de la família puguin gaudir! La prevenció és clau per això et donem idees clau perquè puguis detectar possibles riscos i evitar accidents.

Piscina accessible i còmode per a totes les edats. Espai Piscines Graf.

Planifica la futura piscina

El primer pas que pots fer és planificar l’espai de la piscina i decidir l’ús que en vols fer pensant en tots els membres de la família. Si els agrada l’esport, la festa, els hàbits, aficions, etc. Les piscines que triomfen són aquelles que estan dissenyades per a totes les edats.

El mercat actual disposa de moltes opcions per a crear una piscina que s’adapti a les necessitats de tots els membres de la família i amics. Es poden crear fons inclinats per a tenir una piscina amb diferents profunditats, incorporar diferents escales que proporcionin una entrada progressiva o tot al contrari, escales més simples per a guanyar espai si el teu objectiu principal és practicar la natació. Quines són les teves necessitats? De quin espai disposes?

Moltes opcions per a crear una piscina accessible i còmode.

Seguretat

T’imagines poder gaudir de la piscina a casa amb tranquil·litat i sense preocupar-te? Mires els teus fills i familiars com es banyen a la piscina i penses que has creat un espai segur i pràctic. Això és el que hem d’aconseguir!

L’avantatge de crear un espai segur és que evitem caigudes, lesions i facilitem l’accés i l’entrada a la piscina. 

1. Facilita l’accés a la zona de bany

Facilita l’entrada a la piscina i crea un espai accessible des de casa teva. Pensa en quina serà l’entrada, la porta d’accés i crea un espai segur i ordenat. Construeix un espai el més net i segur possible per evitar lesions. 

Quan creem l’espai ideal, és important evitar escales innecessàries per accedir al recinte i facilitar l’accés a la depuradora per tal que es pugui fer un manteniment de forma més còmode i el més a prop de la piscina possible. Un altre aspecte important a considerar és l’alçada de les escales. Calen les alçades òptimes per tal de poder-se remullar els peus o crear una zona segura de bany per als nens.

Un altre dels elements que ens es poden utilitzar per evitar riscos són els materials antilliscants. Pots evitar relliscades innecessàries escollint materials antilliscants per el terra i inclús per a l’interior del vas de la piscina.

Oferir una zona de fàcil accés a la piscina, crearà un espai on tant persones de reduïda mobilitat com els més petits vulguin gaudir de banys refrescants, relaxats i divertits!

Facilita l’entrada a la piscina i crea un espai accessible. Espai Piscines Graf.

2. Protecció i seguretat

Les tanques protectores són elements clàssics però molt eficients i una de les opcions més utilitzades per a tancar la piscina. Instal·lar una tanca protectora fa que els infants no hi puguin anar sols i requereixin d’anar acompanyats d’una persona adulta. A més a més els tancaments de protecció eviten l’entrada d’animals salvatges.

Les cobertes i les persianes a més a més de complir una funció d’aïllament tèrmic i facilitar el manteniment, són un complement molt recomanat per a la seguretat dels teus. Mantenir la piscina tancada i protegida evita que els infants puguin caure i mantens un control dels horaris de bany.

Cobertes i persianes per a una piscina més còmode.

2. Les escales

Hem parlat de l’accés al recinte i l’entorn, no obstant també cal mencionar la rellevància de poder facilitar l’entrada al vas.

Les escales són l’element que ens facilita poder entrar a l’aigua de forma progressiva. Normalment trobem les escales verticals, són inestables i difícils d’utilitzar, especialment per a les persones grans. A més a més són escales que no acaben d’arribar al fons de la piscina, obligant als nedadors a saltar a l’aigua. Per això existeixen escales a les piscines de polièster, acer i obra que es construeixen a l’interior de la piscina. 

Les escales són l’element que ens facilita poder entrar a l’aigua de forma còmoda.

No només les caigudes i relliscades poden ser perilloses a la piscina, conservar l’estat de l’aigua i fer un bon manteniment ens poden evitar problemes de pell i possibles al·lèrgies. Un bon estat de l’aigua evita la proliferació d’inici d’algues que sempre resulten relliscoses.

Volem que t’animis a crear una zona de bany accessible i còmode, perquè tothom parli de la teva piscina! La teva piscines és un lloc lliure de risc?

Cal garantir la seguretat de la teva família, i amb Espai Piscines Graf és fàcil. Utilitzem els elements més innovadors per tal de garantir-la tot conservant l’estètica que caracteritza les nostres piscines. 

Equip Tècnic d’Espai Piscines Graf