Blog

Com escollir la piscina segons el clima on vius?

El clima mediterrani

El clima mediterrani, propi de la zona que voreja la conca del mar de la qual en pren el nom, destaca per ser un clima temperat i on cada vegada més s’accentua el període de sequera tant propi de l’estiu.

Com a principals característiques d’aquest clima normalment sec en destaquen les precipitacions mitjanes que poden ser entre els 400 i els 1.000 mm anuals i que especialment a l’estiu es mostren absents. També cal destacar que la temperatura mitjana global ronda els 18 graus i a l’estiu se sol arribar a temperatures properes als 40 graus.

Renolit Alkorplan Xtreme Onyx

En els darrers anys, probablement arran del canvi climàtic, s’ha accentuat la sensació d’augment de temperatures i de sequera.

Tenint en compte doncs, que el clima mediterrani es caracteritza per l’absència de pluges a l’estiu i bones temperatures durant tot l’any, disposar d’una piscina pot ser un molt bon recurs per gaudir en família i amb els amics.

Amb independència del lloc exacte on visquis, tant les piscines de polièster com les d’acer son perfectament adients, ja que en cap cas els nostres son climes extrems de fred o de calor.

Impacte ambiental

Tot i que el clima mediterrani és idoni, cal vetllar per garantir els mínims consums d’aigua i electricitat. Des d’Espai Piscines Graf som especialistes en l’ús de sensors intel·ligents que permeten la detecció automàtica de consums així com de partícules contaminants i emissions provocades per emergències ambientals. A més, el sistema de filtració permet mantenir l’aigua neta retenint fulles grans i partícules de pols a partir de la recirculació i filtrat de l’aigua per pre filtres i filtres. Son aspectes claus per reduir el consum.

Alhora, per protegir dels efectes del sol, el cobertor de protecció Mistral elimina els efectes nocius de la llum solar evitant el creixement d’algues, protegint la piscina davant de les gelades de l’hivern i evitant accidents per l’accés dels infants a la piscina. 

Renolit Alkorplan Xtreme Onyx

Diferències en el clima

Dins del clima mediterrani també hi podem localitzar diferències en funció de la població en la que vivim. Podem trobar dels del clima mediterrani típic, al continentalitzat o a l’oceànic. Si bé per exemple el mediterrani típic es caracteritza pels estius càlids i secs i els hiverns plujosos i temperats, el continentalitzat perd els efectes termoreguladors del típic mediterrani que li aporten temperatures de mitjana anual d’entre 18 i 20 graus.

En el continentalitzat es perd el grau d’humitat i s’arriba a temperatures més extremes, amb estius més calorosos i hiverns més freds i gelats, amb més contrastos. El continentalitzat és el que podem trobar en indrets com a l’interior d’Espanya, Tunísia, Itàlia o Xile.

Consum i producció d’energies renovables

L’autogeneració d’energia a partir de fonts renovables com les fotovoltaiques o la geotèrmia de baixa entalpia son bones solucions especialment per zones on malgrat gaudir del clima mediterrani, la proximitat amb els Pirineus fa que la mitjana de temperatures anualment siguin més baixes.

En aquest sentit, fins i tot per incidir en la temperatura de l’aigua, serà molt positiu a nivell econòmic i sostenible, l’ús d’energies renovables (solar, tèrmica, fotovoltaica o geotèrmica) en comparació amb les finites (basades en petroli, carbó i gas natural).

Influència de l’oceà atlàntic

Finalment el mediterrani amb influència oceànica, com indica el seu nom, és la que rep també la influència de l’oceà atlàntic que li confereix estius més suaus i hiverns molt plujosos, propi de Galícia o del nord de Portugal.

Cobertors

Cal tenir en compte per aquestes localitzacions més properes al clima oceànic o pirineic, que l’ús de cobertors com el de protecció Mistral protegeixen la piscina davant de les gelades, tot evitant l’esquerdament de les parets i del sol gràcies a la càmera d’aire que es crea entre l’exterior i la superfície de la piscina i que aïlla l’aigua del fred. Alhora suposa un estalvi econòmic ja que podem reutilitzar la totalitat d’aigua de la piscina d’una temporada a l’altra. També facilita la posada a punt.

Un altra sistema per al manteniment de la piscina davant de climes menys temperats son les cobertes de persiana amb sistema elevat (el sistema i l’enrotllador manual o motoritzat son visibles) o submergit (el sistema es troba sota terra i no és visible) son ideals per evitar riscos com caigudes, protegir la piscina de la brutícia i algues i a més son d’un alt valor estètic.

Finalment, un darrer sistema interessant per a climes més freds son els cobertors telescòpics  adaptables a diferents mides i formes de la piscina. Permeten gaudir de la piscina durant tot l’any, mantenir-les en perfectes condicions i evitar les possibles caigudes dels nens. Et podem oferir cobertors amb tot tipus de colors i acabats: plata, blanc, beige, antracita, bronze, cobalt i imitació de fusta.

Eficiència energètica

Davant de les variacions del clima i en funció del lloc on visquis, t’assessorarem per tal que augmentis l’eficiència i milloris la gestió de l’energia. Disposem d’un ampli ventall de solucions per a la climatització i il·luminació de la teva piscina.

Equip Tècnic d’Espai Piscines Graf