Blog

Com integrar la teva piscina en un entorn natural?

T’agradaria tenir una piscina que quedés totalment integrada en un entorn natural? Volem que coneguis totes les opcions que tens per a crear una piscina amb una estètica increïble i que mantingui l’harmonia amb l’entorn. 

Ara que s’apropa el bon temps, tenim temps de planificar i pensar idees de com podria ser la nostra piscina ideal, i com podem decorar-la perquè et sentis que formes part de la natura! 

Piscina integrada en un entorn natural. Espai Piscines Graf.

Colors de la natura

La naturalesa està en constant canvi i evolució, per això els colors de la naturalesa canvien segons l’estació de l’any. La primavera ens regala colors més vius, la tardor amb la caiguda de les fulles neixen els colors ocres i taronges i amb l’arribada del fred apareixen els tons més foscos. Malgrat això, existeixen colors invariables que ens transmeten l’essència de la naturalesa, com per exemple el color verd de la vegetació o el blau del mar.

Per a crear la nostra piscina amb una estètica natural, imitarem la cromàtica que podem trobar al medi ambient. 

Materials de la piscina per a crear un entorn natural

Les piscines que s’adeqüen en un entorn natural utilitzen materials que ens recorden a elements naturals, com els arbres, les pedres o la vegetació. La decoració i els materials adequats poden crear un espai que generi benestar, tranquil·litat i que sigui còmode per a totes les edats. Per a personalitzar la piscina i planificar l’espai hem de tenir en compte l’entorn i el jardí, el contorn i el vas de la piscina.

1. Contorn de la piscina

La decoració de la piscina comença per la coronació i la vora que l’envolta. Una de les tendències actuals és recobrir l’entorn de la piscina amb una tarima antilliscant. Les fustes d’exterior naturals o sintètiques són tractades perquè puguin viure a la intempèrie i tinguin una gran durabilitat. Trepitjar sense calçat la fusta resulta còmode i molt confortable a la pell! 

Seguint la mateixa línia, un altre material imprescindible en piscines de disseny és la pedra natural. Podem trobar diferents tonalitats de pedra extretes directament de la naturalesa, es tracta d’un material molt resistent i de qualitat. Des d’Espai Piscines Graf et recomanem el color gris pedra, ja que resulta elegant i genera un contrast estètic juntament amb la fusta i el blau de l’aigua. 

Es poden considerar també materials que imiten de forma molt realista la fusta i la pedra com son les làmines armades d’acer que imiten el marbre. Evita utilitzar materials molt vius o estridents, com els metal·litzats per a decorar el contorn de la piscina!

Contorn de la piscina integrat en un entorn natural. Espai Piscines Graf.

2. Interior del vas

Una de les preguntes més freqüents a l’hora d’escollir una piscina, és quin color és l’adequat pel vas. Tot i que a primera vista sembla poc rellevant, el color que escollim per a l’interior de la piscina pot ajudar-nos a sentir un major confort i benestar durant el bany. El color escollit es veurà lleugerament modificat, ja que l’afecta la llum solar, la profunditat de la piscina i el reflex de l’aigua. 

Si ets un amant de la natura, el color que més triomfa en piscines sostenibles és el to turquesa. Està demostrat que els colors més vius incentiven l’entrada i la sortida de la piscina, en canvi els colors més clars com els blancs o el blau clar generen un estat de tranquil·litat i relax, suscitant que ens estiguem més temps dins de la piscina.

Analitzador d'aigua Blue Connect per a piscines integrades en un entorn natural.

3. L’entorn de la piscina

Un cop escollits l’interior del vas i el paviment del contorn de la nostra piscina, és hora de decidir com serà el jardí i l’entorn. Per a crear un espai natural i que ens transporti a un bosc frondós a un prat o paisatge magnífic, podem plantar gespa natural i posar vegetació al voltant de la piscina. Et recomanem les plantes autòctones del territori, que necessiten menys consum d’aigua i tenen una major durabilitat.

Hi ha molts arbres per a jardins petits, de totes les formes i mides, i de fulla perenne o caduca. A més de la funció de sentir-te totalment en un espai natural, els arbres aporten ombra i permeten fer un descans de la intensa llum del sol a l’estiu. No estigueu molta estona prenent el sol! És la manera més fàcil de proporcionar un espai d’ombra a prop de la piscina, sense l’ús d’un tendals o para-sols.

Si t’agrada la decoració i vols crear punts amb encant pots aconseguir-ho posant diverses plantes medicinals o arbustos a tot volt de la piscina. Les plantes aromàtiques com la farigola o l’espígol aporten tocs de colors florals i una aroma agradable.

Per a crear un espai natural podem plantar gespa i posar vegetació al voltant de la piscina.

T’imagines que els ocells s’acosten a beure aigua mentre et banyes en aigües termals?  Crea un entorn natural per a relaxar-te i sentir que formes part de la natura! 

Com t’imagines la teva piscina? Explica’ns la teva idea i t’ajudem a fer realitat el teu projecte!

Equip Tècnic d’Espai Piscines Graf