Blog

Com preparar el terreny per a la meva piscina de Plexiglas

Ara que s’apropa el bon temps, puges a l’àtic o surts a la terrassa i t’adones fins a quin punt l’espai seria idoni per a muntar-hi una piscina de Plexiglas i banyar-t’hi. De fet, fa anys que penses que hauries de demanar pressupost per instal·lar-n’hi una, però al final mai has acabat de donar el pas. Dubtes de si cal una preparació molt gran o si cal fer alguna obra prèvia per reforçar l’estructura. I al final, un estiu mes sense poder-te remullar.

Piscina de Plexiglas en àtic o terrassa. Espai Piscines Graf.

1. Característiques de l’espai

Una piscina construïda de Plexiglas i acer, es pot adaptar a les necessitats i formes de l’àtic i de la terrassa. Els espais exteriors varien completament de forma i requisits en cada cas. Mai hi ha dues sortides iguales: xemeneies, tipus d’enrajolat, sortides d’aires condicionats, claraboies, calderes, estructures més o menys robustes, diferents materials, etc. Cada piscina requereix un projecte a mida segons les necessitats de cada cas.

2. El pes de l’estructura de la piscina

El Plexiglas combinat en acer pot ser una bona proposta per a un àtic o terrassa. Cal comptar que a més del pes de l’aigua, l’estructura que ha de suportar l’edifici és un dels principals inconvenients de construir una piscina en un àtic. És a dir, una piscina d’acer i Plexiglas pot pesar menys d’un 5% del pes que una piscina d’obra de les mateixes dimensions. Una piscina de 10.000 litres d’aigua feta d’obra, aquesta duplica el pes, ja que l’obra pot suposar 10 tones. Per altra banda, combinant Plexiglas i acer, aquesta estructura lleugera pot suposar menys del 3% del global de pes de la piscina, arribant a pesar menys de 300 kg.

Piscina d’acer i Plexiglas pesa menys. Espai Piscines Graf.

3. Plexiglas®

Les finestres subaquàtiques realitzades en acrílic Plexiglas® s’instal·len en piscines de disseny. Es poden instal·lar en piscines amb sistema de desbordament tipus infinity o piscines totalment en Plexiglas o amb una cara d’aquest sobre qualsevol tipus de superfície. Tenen diferents utilitats: en piscines, per a l’observació d’esports aquàtics, en zoos i aquaris, per a ús industrial i dissenys arquitectònic. Es poden fabricar a mida per a qualsevol tipus d’instal·lació, en forma recta o corba, amb la mateixa resistència. 

Finestres subaquàtiques realitzades en acrílic Plexiglas®.

El Plexiglas és un acrílic d’alta qualitat, amb 30 anys de garantia davant de l’engroguiment. L’Acrílic és 25 vegades més resistent que el cristall, més transparent i lluminós, reté més la calor i no s’esquerda per ser un sol bloc sense laminació.

L’acrílic és una resina plàstica que s’obté de la polimerització del metacrilat de metil. La fórmula de la molècula és (C5O2H8)n i el seu nom és polimetil metacrilat, també conegut com a PPMA. L’acrílic destaca davant d’altres plàstics transparents, com el policarbonat o el poliestirè, per ser rígid,  totalment incolor, inert a moltes substàncies corrosives i especialment per la seva gran resistència a la intempèrie i a l’envelliment. Tanmateix, el Plexiglas®, al contrari que molts altres plàstics, no esgrogueeix amb el pas del temps. La llum del sol no produeix canvis en la seva superfície, ni en la seva aparença, lluentor ni transparència i per això té una garantia de 30 anys davant de l’engroguiment.

Piscina transparent, piscina de plexiglas, Espai Piscines Graf.

4. Acer

Submergir-se en una piscina construïda amb una forma lliure i al teu gust, acabats escollits d’una àmplia gamma de possibilitats, amb la profunditat i forma del fons adequada a les seves necessitats. També filtracions de nova generació que li mantenen l’aigua cristal·lina sense esforços, acabats de liner en colors llisos o mosaic, pedres de coronació en pedra reconstituïda, amb múltiples possibilitats en accessoris de balneoteràpia, talassoteràpia, nedar a contracorrent, escala, calefacció, manteniments automàtics de la qualitat de l’aigua, neteja automàtica. Sensacions de benestar, d’alegria, de satisfacció, pel resultat de la compra de la piscina adequada als desitjos i necessitats de tota la família. 

Davant d’aquest canvi de concepció, l’acer suposa una alternativa real als conceptes tradicionals. Permet que Dissenys innovadors, està provada tècnicament i és econòmicament rendible, ja que permet que disminuir els costos de funcionament i manteniment.

Piscina d'acer Graf Diamant.Innovador. Espai Piscines Graf.

5. Acer al carboni

Acer al carboni de màxima qualitat, amb un primer revestiment de zinc en calenta que proporciona una excel·lent capa de protecció galvànica tant en la part interior com exterior de la piscina. Un segon revestiment amb làmina de clorur de polivinil adherit en calent sobre la protecció galvànica augmenta exponencialment la protecció de l’acer el qual queda protegit de tota inclemència. Aquest tipus de protecció és la recomanada pels més importants fabricants d’acer per a la construcció de piscines i elements empotrables.

A més, la reducció de pes respecte a estructures clàssiques, permet la seva implantació en infraestructures o terrenys difícils. D’altra banda, l’escàs gruix de les xapes permetria, fins i tot, rehabilitar una antiga estructura introduint en el seu interior un got d’acer que trauria només uns pocs centímetres. L’acer és un material antilliscant i suau que permet que puguin gaudir amb més tranquil·litat de la teva piscina teus fills i els teus pares.

Descobreix la gamma d’Espai Piscines d’acer i Plexiglas, amb múltiples acabats, atractius dissenys i diferents mides. A més, la combinació es caracteritza per ser un material d’alta resistència i durabilitat per les seves propietats: material resistent, llibertat de disseny, qualitat mediambiental, obres netes i ràpides, fàcil manteniment i material antilliscant i suau.

Equip tècnic d’Espai Piscines Graf