Blog

Com preparar la piscina per a la temporada d’hivern?

Quins tipus de cobertors per piscines hi ha al mercat? Espai Piscines Graf

Un cop acaba l’estiu i arriba el fred, les famílies no tenen del tot clar com preparar la piscina per a la temporada d’hivern. Buidar-la? Col·locar una coberta? Algun sistema casolà? Si no saps quines mesures s’han de prendre per adaptar la teva piscina a les baixes temperatures, estàs en el lloc indicat.

Encara que el temps no acompanyi a gaudir de la teva piscina, és important fer un esforç pel manteniment d’aquesta. Aquest pas et salvarà d’imprevistos per a la següent temporada.

No buidis la teva piscina

Primerament, has de tenir clar que fer un bon manteniment durant aquest temps et farà estalviar diners, treball i temps per més endavant. És crucial fer aquesta feina de manera constant, no només durant la temporada de bany. I un d’aquests primers passos que t’aconsellem és el de no buidar la teva piscina.

Renolit Alkorplan Ceramics Etna

Per un costat, no buidar-la farà que la piscina no s’exposi directament a la intempèrie. Preparar la piscina per a la temporada d’hivern és sinònim d’adequar-la a les fortes variacions de temperatura, les glaçades nocturnes o altres factors que puguin afectar el vas. Amb aquest consell, pots evitar que s’esquerdin les parets i l’estructura.

Altrament, pots estalviar uns 10.000 litres de consum, tenint cura del medi ambient, i evitant el desmesurat malbaratament de l’aigua.

Manteniment de l’aigua

Un altre pas per preparar la piscina per a la temporada d’hivern és fer un manteniment de l’aigua. Primerament, instal·lar un cobertor impedirà que qualsevol microorganisme pugui contaminar l’aigua de la teva piscina i mantindrà durant més temps la seva higiene. A més a més, també és un factor de seguretat per la teva família, evitant caigudes. 

Per acabar d’assegurar el manteniment de la teva piscina, pots utilitzar el neteja fons per garantir la depuració de l’aigua. La depuració en funcionament ajuda a que l’aigua es mogui, circuli i no es congeli. A Espai Piscines, com a experts en la construcció, rehabilitació i manteniment de piscines, t’aconsellem fer aquesta operació amb el neteja fons automàtic Graf, un sistema integrat a la piscina, que remou la brutícia del terra i les escales sense necessitat d’accessoris addicionals.

El millor netejafons automàtic del mercat, Espai Piscines Graf

Un sistema casolà

Un sistema casolà que et permetrà evitar mals majors a la teva piscina i que consisteix en agafar garrafes d’aigua i omplir-les més o menys fins a la meitat. Si estiguessin buides, quan les posessis a la piscina quedarien flotant a la part superior. En canvi, si les omplissis massa, baixarien al fons. Una vegada tinguis les garrafes d’aigua mig plenes, lliga les unes amb les altres amb una corda, fent una filera com si es tractés d’una tira de llums.

El nombre de garrafes d’aigua vindrà condicionat per les dimensions de la piscina. Si col·loques un bidó cada metre i mig és suficient. Lliga els extrems de la corda a la part exterior de la piscina de manera que la tira de garrafes d’aigua quedi col·locada en diagonal a la piscina. Si disposes de cobertor de piscina col·loca’l per sobre. Quan comencen les fortes gelades els bidons esmorteeixen la pressió del gel.

Amb aquests consells, la teva piscina estarà preparada per afrontar l’època més freda de l’any. Qualsevol dubte o aclariment, estem a la teva disposició.

Equip tècnic d’Espai Piscines Graf