Blog

Com preparar la piscina per l’estiu?

Després d’una llarga temporada d’hivern ja comença a despuntar la calor i el bon temps i et preocupes per a deixar la piscina a punt per a l’estiu. Deixa la mandra de banda! Des d’Espai Piscines et proposem consells útils i pràctics perquè sigui el més fàcil possible preparar la teva piscina! 

Aquestes vacances són per gaudir amb la família i amics a casa teva. Ara és el moment de preparar l’aigua de la piscina per a començar les primeres remullades de l’any.

Com preparar la piscina per l'estiu. Espai Piscines Graf.

Buidar l’aigua de la piscina o mantenir-la?

Cada piscina és única amb materials i instal·lacions diferents, no obstant hi ha procediments estàndards que tots podem seguir per a la posada en marxa de la piscina. 

Mantenir l’aigua de la piscina neta durant tot l’any ens aporta molts beneficis, tant per a la teva salut, com per l’estalvi econòmic. Omplir una piscina cada any farà augmentar la factura de la teva llar i estaràs fent un consum d’aigua desmesurat, ja que no és necessari omplir la piscina si seguim bones pràctiques de manteniment. 

L’aigua s’ha de procurar mantenir neta i en bon estat per tal de garantir la seguretat i el benestar de la família. Si evites reomplir la piscina, també estàs tenint cura del medi ambient i actuant de forma conscient i sostenible. Fem un ús adequat del recurs natural més valuós!

Mantenir l’aigua de la piscina neta durant tot l’any ens aporta molts beneficis.

Neteja del vas de la piscina

El procés per a recuperar l’aigua requereix paciència i constància. El primer pas consisteix a netejar l’aigua i treure tota la brutícia que ha quedat en el fons de la piscina i a les parets del vas.

Per a fer una bona neteja tenim al nostre abast elements com el netejador de fons automàtic Graf, netejafons manuals i l’Skimmer, aparells que ens faciliten notablement la neteja i el manteniment de la piscina.

Podem deixar la piscina depurant en recirculació durant un dia, i després netejar mitjançant el netejador de fons automàtic i eliminar la brutícia acumulada que ha quedat al fons del vas. Una vegada hem tret la brutícia del fons de la piscina, podem iniciar el tractament de l’aigua. És important controlar els nivells de pH perquè ens puguem banyar en una aigua saludable! 

Control periòdic dels nivells de l’aigua

Un dels altres passos per a preparar la teva piscina per a l’estiu és revisar els nivells del pH de l’aigua i el clor, amb l’ajuda del kit analitzador. Revisa si cal fer correccions incrementant o baixant els paràmetres. Si busquem un equilibri, els rangs a tenir en compte de pH han d’estar entre 7,2 i 7,8. Quan el pH s’apropa a 0 indicaria un elevat índex d’acidesa i si s’apropa a 14 d’alcalinitat.

Com ho podem fer per a mantenir l’aigua neta durant més temps? Un element essencial que podem utilitzar tot l’any per a mantenir l’aigua cristal·lina i evitar l’entrada de fulles i brutícia a l’aigua són els cobertors. Milloren la qualitat de l’aigua i ens estalvien hores de neteja i redueixen l’ús de productes químics. 

Amb objectiu de mantenir un espai net i segur, podem fer un control setmanal dels nivells de pH i clor, netejar la piscina amb el netejafons automàtic, fer ús del recollidor de fulles. 

Preparar la piscina amb l'objectiu de mantenir un espai net i segur.

Revisió de les instal·lacions de la piscina

Una vegada hem netejat el vas i l’aigua de la piscina, i abans de la posada en marxa, recomanem revisar les instal·lacions de la piscina. Per una banda, és important verificar l’estat de la bomba, ja que és un element essencial pel bon funcionament del sistema de filtració de la piscina. Comprovar els components de la bomba i reparar si hi ha hagut desgast. Una bona manera d’evitar deteriorament és guardar el filtre en un lloc sec i protegit una vegada s’acaba la temporada d’estiu. 

Sempre es parla de la neteja del vas i cura del sistema de filtració, tot i això també hem de netejar tots els components integrats al vas de la piscina, com per exemple els focus, reixes, boquilles de retorn, skimmers, etc. 

Per acabar i deixar-ho tot a punt, només ens caldria fer un repàs i netejar els elements externs de la zona de bany. Parlem dels trampolins, palanques, jocs d’aigua, inflables i les escales de la nostra piscina. Si generes un espai net al voltant de la piscina, reduiràs l’entrada de brutícia a l’aigua.

Ja ho tens tot a punt per a gaudir del primer bany de l’any! 

Per qualsevol dubte o aclariment restem a la teva disposició.

Equip tècnic d’Espai Piscines Graf