Blog

Com puc millorar l’accessibilitat a la piscina per a persones amb diversitat funcional?

Tots hem de tenir el dret de gaudir d’un bany refrescant a la piscina! Avui en dia hi ha moltes piscines públiques o comunitàries que encara no estan ben acondicionades per dones embarassades, per a persones d’edat avançada, amb mobilitat reduïda o amb diversitat funcional. La millora de l’accessibilitat a la nostra piscina és un factor important perquè tots puguin guadir dels banys refrescants!

Hem de tenir en compte que l’aigua té propietats molt bones pel cos, i fer esport a la piscina o practicar la natació afavoreix al nostre sistema muscular, el sistema circulatori i respiratori. La hidroteràpia és un tractament molt eficaç per a persones amb diferents patologies com traumatològiques, neurològiques o pulmonars que poden necessitar realitzar un procés de rehabilitació a l’aigua.

Coneixes els elevadors de piscina? En aquest article parlarem sobre com podem millorar l’entrada i sortida de la piscina amb l’objectiu de fer-la més accessible i còmode per a persones amb diversitat funcional.

Com puc millorar l'accessibilitat a la piscina per a persones amb diversitat funcional

Millora l’accessibilitat a la zona de bany

Les piscines són un dels equipaments d’oci més utilitzats a l’estiu, per això, és important dissenyar l’espai pensant en aquestes persones i les seves dificultats perquè puguin gaudir amb igualtat de condicions de les propietats de l’aigua.

Instal·lar una rampa a la piscina és una de les maneres més fàcils de crear un espai accessible. Els pendents progressives permeten que totes les persones puguin accedir sense cap dificultat dins de l’aigua. També en podem posar a l’exterior de la piscina per a facilitar l’entrada al recinte. Aquest sistema fa que no s’hagin de realitzar grans esforços com passa en el cas dels escalons i també redueix el risc de possibles relliscades.

Millora l'accessibilitat a la zona de bany

Quins tipus d’elevadors hidràulics existeixen?

Per a les persones amb mobilitat reduïda els elevadors són la millor solució ja que milloren l’accessibilitat a la piscina de forma segura i còmoda. Aquests aparells han estat creats perquè puguin funcionar amb autonomia i sense ajuda, amb un sistema fàcil d’utilitzar i que no requereix esforç.

En el mercat actual existeixen molts models i sistemes diferents. Cal diferenciar entre dos tipus d’elevadors per a piscines; els fixes és a dir que funcionen mitjançant un pistó hidràulic i els elevadors mòbils que es mouen amb bateries. Tots dos formats permeten la seva instal·lació en piscines d’interior o exterior.

Elevadors per a piscines fixes

Els elevadors fixos estan formats per un masteler principal, una cadira i un pistó hidràulic que funciona amb la pressió de l’aigua de xarxa. D’aquesta manera la cadira se submergeix a l’aigua per entrar a la piscina. 

Aquest elevador es pot instal·lar a terra mitjançant un sol ancoratges de tres punts de suport, i es tracta d’un sistema fàcil de muntar i desmuntar. L’elevador fix té un mecanisme que s’instal·la tocant la vora de la piscina, arran d’aigua.

Elevadors per a piscines fixes per a millorar accessibilitat a la piscina

Elevador de bateria fix-desmontable: METALU 600

Elevador de bateria fix-desmontable que facilita l’accés a l’aigua, funciona amb una bateria de 24V, i es carrega en un carregador independent. El model elevador Metalu 600 està homologat per a portar fins a 150 kg i està fabricat d’acer inoxidable.

La bateria té una autonomia fins a 30 serveis. Aquesta grua de piscina no necessita cap tipus d’instal·lació extra, simplement cal fixar-ho a terra. Una solució molt resistent i segura!

Com puc millorar l'accessibilitat a la piscina per a persones amb diversitat funcional

Elevadors per a piscines mòbils

Aquest segon sistema ens aporta més flexibilitat de moviment, ja que funciona amb rodes per a poder-lo transportar a qualsevol lloc. El seu sistema integrat està pensat per accedir a la piscina assegut de forma segura sense necessitat d’ancorar a terra. 

Els elevadors mòbils són una solució portàtil que funciona amb bateries i és un aparell ideal per a persones amb diversitat funcional o mobilitat reduïda. Aquesta solució s’adapta a qualsevol entorn, és fàcil d’utilitzar i d’emmagatzemar.

Elevador hidràulic portàtil: model METAL PK

Elevador hidràulic portàtil més petit i discret del mercat. Està fabricat d’acer inoxidable i està homologat per a aixecar fins a 150kg.

Un dels avantatges del model Metal Pk, es que es pot muntar i desmuntar amb només 3 minuts i sempre tens l’opció de guardar-lo quan no sigui necessari. L’usuari és totalment autònom, ja que el comandament a distància es pot activar tant des de dins com fora de la piscina. 

Elevador hidràulic portàtil per a millorar l'accessibilitat a la piscina!

Després d’aquests consells ja saps com fer una zona de bany més segura i còmode per a les persones amb diversitat funcional!

Demana pressupost sense compromís, disposem d’un equip tècnic especialitzat per orientar-te a prendre la millor decisió.

Equip tècnic d’Espai Piscines Graf