Blog

Com sé si decantar-me per una piscina sostenible?

Em preocupa el medi ambient des de ben petit… Quan anava a escola ja em parlaven de la pluja àcida provocada pels forats de la capa d’ozó, de l’extinció d’alguns animals, de l’augment del nivell del mar… I tinc la sensació que cada any que passa, en lloc de resoldre el problema, el fem més gran. En els darrers anys, l’home s’està carregant el planeta. M’agradaria que s’aturi la desforestació, l’extinció d’espècies i el canvi climàtic. Per això a vegades no sé si faig bé de construir una piscina al jardí de casa, per por a malmetre litres i litres d’aigua i contribuir a la contaminació abocant-hi contínuament productes químics.

Persones com tu consulten els nostres serveis tècnics cada vegada més sovint. Per a nosaltres és un repte i un imperatiu produir i construir piscines sostenibles per contribuir a l’erradicació del canvi climàtic. Per fer una piscina sostenible, cal tenir en compte una sèrie de paràmetres que t’explicarem a continuació:

1. Fabricació

Els equipaments aquàtics fabricats de Graf estan dissenyats per afavorir l’estalvi d’aigua i energia. Els vasos de polièster que instal·lem han estat fabricats de forma artesanal a les nostres plantes de producció durant més de trenta anys, utilitzant processos tradicionals aplicats amb l’ús de maquinària d’alta tecnologia, per professionals altament qualificats. El vinilèster que s’utilitza a Grau-Farrés SL per a la producció de les piscines és una resina produïda per l’esterificació d’una resina epoxi amb àcids metacrílics o acrílics que presenta unes propietats mecàniques i nivells de resistència d’alta qualitat, per això s’utilitza per a la fabricació d’èlit en l’àmbit aeronàutic i nàutic. La utilització dels millors materials facilita la conservació de l’aigua especialment pel que fa a la neteja del vas i per tant en la no necessitat d’utilització de determinats productes de neteja i desinfecció.

2. La vegetació

La flora (gespa, arbustos, flors, etc.) és un dels complements ideals per a la piscina exterior. Des d’Espai Piscines Graf et recomanem que plantis espècies autòctones que redueixen de forma significativa la necessitat d’aigua. Alhora, l’aigua tractada amb cloració salina també és molt beneficiosa per a les plantes de l’entorn de la teva futura piscina sostenible.

3. Coberta per a la piscina

La coberta tant per a l’estiu com a l’hivern de la teva piscina és un element indispensable per reduir el consum d’aigua. A l’estiu, les cobertes tèrmiques flotants mantenen la temperatura de l’aigua i n’eviten l’evaporació. Complementant les tèrmiques flotants, les cobertes de protecció Mistral eliminen els efectes nocius de la llum solar evitant el creixement d’algues i protegeixen davant de les glaçades. Alhora, les lones filtrants Tramuntana, les cobertes de persiana o sistemes com les cobertes telescòpiques que permeten no malbaratar l’aigua perquè la protegeixen d’inclemències meteorològiques i de la brutícia. Finalment, també cal destacar que eviten caigudes accidentals.

Piscina sostenible, Espai Piscines Graf

4. Piscina intel·ligent

Les piscines intel·ligents garanteixen la sostenibilitat. Els aparells com el Blue Connect d’Astral Pool o EvoLink de BsPool ofereixen tecnologia d’última generació per mesurar l’estat de l’aigua de manera contínua i fiable. Gràcies als diferents sensors tens informació en temps real de la piscina, sobre els nivells de pH, de temperatura de l’aigua, d’ORP (Redox) o de conductivitat. Per tant, redueixen el consum de productes químics innecessaris per al manteniment de la piscina.

Piscina sostenible, Espai Piscines Graf

5. Neteja fons automàtic

Garantir que l’aigua estigui sana i neta a través de la utilització d’un neteja fons automàtic és clau per evitar el malbaratament d’aigua. Alhora, redueix també el consum de desinfectats i altres productes químics.

Piscina sostenible, Espai Piscines Graf

6. Cloració salina

S’afegeix clorur sòdic -sal comuna-, a l’aigua i a través d’un aparell elèctric que separa el clor del sodi s’aconsegueix una desinfecció total de la mateixa. Augmenta de forma significativa la qualitat de l’aigua. Evitaràs haver-te de dutxar en sortir de la piscina per treure el clor. També redueix les possibilitats de picada posteriors d’abelles que no els atrau l’aigua salinitzada. Com en els casos anteriors, també disminueix el consum de productes químics complementaris.

7. Energies verdes

El setè element a destacar és la il·luminació. La utilització de bombetes de tipus led que substitueixin les incandescents redueixen dràsticament el consum elèctric. Alhora, per a l’escalfament de la piscina es poden utilitzar diferents recursos com és l’ús d’energies verdes: plaques fotovoltaiques, cogeneració, calderes d’alta eficiència, i equips energèticament eficients d’emmagatzematge de l’energia.

Demana pressupost sense compromís si estàs interessat en una piscina sostenible

Equip Tècnic d’Espai Piscines Graf