Blog

Piscina exterior o interior?

T’has aixecat aquest matí amb la il·lusió de posar una piscina, però no saps si és millor una piscina a l’exterior o interior? Després d’aquests mesos amb restriccions per la Covid-19, tots pensem a poder gaudir de l’estiu i desconnectar durant les vacances. Què hi ha millor que tenir una piscina a casa teva i relaxar-te quan et vingui més de gust?

Fer la instal·lació d’una piscina és un projecte emocionant, però també requereix molta investigació per a saber que has escollit la piscina adequada per a tota la família. Avui et resolem tots els dubtes sobre les piscines cobertes i les piscines a l’exterior.

Renolit Alkorplan Xtreme Ice

Quin és el lloc adequat per a construir la meva piscina?

L’espai de què disposes a casa és el primer factor que s’ha de considerar per a ubicar la piscina. Si la teva casa és espaiosa, o bé tens una sala gran que no fas servir, pots aprofitar aquest espai per a instal·lar una piscina interior. No obstant això, si et trobes en una situació totalment oposada i només disposes d’espai a fora el jardí, fer la instal·lació a l’exterior serà la millor opció.

Tenir molt de terreny és un avantatge per a poder col·locar la piscina i disposar d’espai extra per a fer altres activitats, com per exemple, cuidar d’un hort, una zona de lectura, i tenir un espai per a col·locar unes taules i cadires per a fer un sopar amb amics.

Renolit Alkorplan Xtreme Onyx

Quin clima tens a la teva localitat?

El clima de la teva localitat és un punt important a tenir en compte. Vius en una zona que fa bon temps durant una llarga temporada? La teva ciutat o pobre sol ploure? Si vius en una zona que fa bon temps la major part de l’any, llavors és recomanable posar la piscina a l’exterior per tal de poder gaudir a l’aire lliure. En canvi, si vius en una zona més freda o a alta muntanya, una piscina coberta o interior et garanteix que puguis gaudir de la zona de bany durant tot l’any. 

Si només pots utilitzar la piscina durant pocs mesos, s’aconsella invertir en una piscina coberta. A més a més, a poblacions on la temperatura arriba a sota zero a l’hivern, els materials obtenen un major desgast a la intempèrie a causa dels canvis bruscos de temperatura.

Avantatges de la piscina interior

Amb la construcció d’una piscina interior podràs nedar durant tot l’any sense importar el clima que faci a l’exterior. Al ser un espai cobert i tancat, facilita el manteniment i neteja de l’aigua i el vas de la piscina.

Les piscines interiors també ofereixen més practicitat, ja que no cal sortir a l’exterior per a fer un bany, i s’hi pot accedir des de l’interior de casa. Aquesta és la comoditat d’anar de l’habitació a la piscina, si ens cal anar al bany, o anar directament a la dutxa per a treure el clor. Si ets d’aquells que no els agrada que els veïns et puguin espiar, la piscina interior és un espai totalment privat i no permet que ens puguin observar des de fora. 

Avantatges de la piscina exterior

Les piscines d’exterior permeten crear un estil de vida completament diferent. Se solen utilitzar piscines amb una grandària superior. Altrament quan fa bon dia, es disfruta més de l’aire lliure i el paisatge natural. 

Per a la família, amics i grans colles, la piscina d’exterior és un “must”. És ideal per a fer festes, perquè els nens puguin jugar i saltar, prendre el sol i fer esport. Un altre avantatge considerable és que normalment solen ser més econòmiques que les piscines d’interior, però aquest valor pot variar en funció de les mesures de la piscina.

Renolit Alkorplan Xtreme Ice

Els cobertors per a piscines

Una altra opció que pots considerar és optar per una piscina exterior amb un cobertor. D’aquesta manera podràs gaudir del paisatge exterior i del sol, però en una piscina coberta. Des d’Espai Piscines Graf et recomanem la coberta telescòpica elegant Neo. Els cobertors telescòpics són adaptables a diferents mides i formes de la piscina. Permeten gaudir de la piscina durant tot l’any, mantenir-les en perfectes condicions i evitar les possibles caigudes dels nens. 

Les cobertes per a piscines Elegant NEO tenen un disseny excel·lent per integrar-se al jardí gràcies als seus exclusius perfils amb acabats arrodonits i rails de desplaçament al llarg de la piscina.

Com has pogut veure totes dues opcions són bones, escollir una piscina exterior o interior dependrà de les teves necessitats i dels usos que li vulguis donar. Hi ha nens petits a la família? Teniu un entorn natural i us agrada contemplar les vistes? O més aviat estàs buscant una piscina privada on puguis nedar durant tot l’any?

Per qualsevol dubte o aclariment restem a la teva disposició.

Equip tècnic d’Espai Piscines Graf