Blog

Coneix les piscines ideals per a fer esport a casa

Sou d’aquells que us agrada més estar amb remull que anar al gimnàs? Vols posar-te en forma i aprofitar la piscina per a fer esport? El vostre esport és doncs, la natació i ara és possible fer-ho a casa teva! És un luxe poder gaudir la piscina de diverses activitats, amb amics i la família, fer un bany relaxant al capvespre i a més a més practicar la natació. 

Nedar al medi aquàtic és un dels esports més complets que existeixen i es pot practicar a qualsevol edat. Altrament és un exercici aeròbic que potencia la força, la resistència i la flexibilitat amb un risc molt baix de patir lesions. A partir d’una sèrie de recomanacions veuràs que existeixen moltes opcions per a fer esport dins de l’aigua.

Vols posar-te en forma i aprofitar la piscina per a fer esport? El vostre esport és doncs, la natació.

Piscines per a fer esport i practicar la natació

Quines dimensions necessita una piscina esportiva?

Les piscines de competició olímpiques es caracteritzen per les seves dimensions, solen mesurar 50 metres de llarg per 21 metres d’amplada. La piscina particular no pot tenir aquestes grans dimensions, no obstant amb una piscina d’entre 10 i 20 metres és suficient per a poder nadar amb comoditat i practicar esport. Una piscina del tipus carril de natació de 12,25×3 metres presenta les dimensions estàndards d’una piscina esportiva i és ideal per a la natació.

Piscines per a fer esport i practicar la natació.

Quines són les piscines particulars ideals per a fer esport?

Les piscines rectangulars són les més adequades per a realitzar esport amb facilitat. Es tracta d’un model minimalista i pràctic, format per quatre parets geomètricament equilibrades. Aquest rectangle perfecte aporta una sensació d’elegància i modernitat dins de la seva senzillesa.

La piscina de forma rectangular aprofita al màxim tots els racons de la piscina i no té ornaments innecessaris que ens puguin molestar durant l’activitat. Amb aquest objectiu present, és recomanable escollir una escala simple, i que no ocupi molt d’espai, en el mercat actual existeixen opcions d’escales estretes que s’incorporen als laterals de la piscina.

Les piscines rectangulars són les més adequades per a realitzar esport amb facilitat.

Els carrils

Un altre aspecte que podem destacar de les piscines esportives són els carrils de separació. Aquestes línies divideixen l’amplada de la piscina en carrils de circulació pels nedadors per tal de delimitar l’espai i que no es puguin molestar. En alguns casos si es coincideix amb horaris i es vol gaudir de la piscina tota la família, també existeix l’opció d’utilitzar un carril per a separar un espai per a fer esport, i un altre més gran per a la resta de banyistes.

Equipament i accessoris

Quan ens imaginem una piscina esportiva, solem pensar en piscines grans, però saps que també és possible fer esport en una piscina petita? Si disposes de poc espai en el jardí, existeixen els accessoris esportius innovadors i l’equip de natació a contracorrent. Fins i tot ja podem fer spinning dins de l’aigua amb la bicicleta aquàtica!

El sistema de natació contracorrent és molt efectiu per a realitzar esport en un espai reduït. El seu funcionament és molt simple, es genera aigua a propulsió contínua que ens permet nedar contracorrent sense moure’s de lloc. La idea és similar a la cinta de córrer, però aplicada a l’aigua. T’hi apuntes?

Piscines cobertes

Els cobertors per a piscines són la solució perfecta per a poder seguir disfrutant de la piscina durant tot l’any. Aquest complement ens permet tenir l’excusa de seguir nedant i entrenant a la nostra piscina fora de la temporada d’estiu. A més a més d’aquest avantatge, els cobertors ens permeten protegir la piscina de l’entrada de brutícia i mantenir l’aigua més neta i saludable. 

Com has vist fer esport a una piscina particular és fàcil i existeixen moltes opcions segons el teu pressupost i necessitats! No dubtis més i posa’t el banyador!

Demana’ns pressupost sense compromís. Per a qualsevol dubte o aclariment, estem a la teva disposició.

Equip tècnic d’Espai Piscines Graf