Blog

Consells per escollir l’escala en piscines de polièster

Quan mires una piscina d’entrada t’acostumes a fixar amb la forma i el color. T’agraden les piscines rectangulars o prefereixes amb forma romana, ronyó, pandora o spa? La vols de color blau, blau blanc, beix, blanc o gris? També sols mirar l’entorn, si hi ha tarima flotant, gespa o com és la coronació de la piscina. A continuació t’explicarem una sèrie d’aspectes claus sobre un element que pot prendre més rellevància de la que a priori t’imagines: l’escala en piscines de polièster.

escala en piscines de polièster

Piscines estructuralment robustes

Com la resta de la piscina, les escales és un dels factors clau que determina si la piscina és estructuralment ferma. Les piscines de polièster-vinilèster Graf són estructuralment robustes, estanques i amb acabats de màxima qualitat, es poden instal·lar directament sobre grava, sense necessitat d’un llit de formigó per què no es deformen a causa de la seva robustesa. L’espessor de les parets del casc de la piscina de polièster-vinilèster és uniforme en tot el vas i garanteix que la piscina mantindrà la seva forma i estanqueïtat.

En què m’he de fixar en les escales d’una piscina de polièster?

Fes la prova, aquest estiu entra i surt de tantes piscines de polièster com puguis. Quina sensació tens quan puges i baixes les escales de la piscina? T’hi cap tot el peu? És còmode de pujar i baixar? Les alçades de cada graó fa que sigui còmode o ho dificulta? Patinen els graons? I les arestes, són vives o estan massa arrodonides? Tens la sensació que en pujar i baixar tota la piscina trontolla? Fes la prova amb una de Graf i notaràs la diferència.

Escala rectangular en piscines de polièster

L’escala rectangular es caracteritza per les línies rectes i modernes. Acostumen a ser de les més habituals pel seu aspecte més minimalista, ja que aporta simplicitat a la piscina. Els graons d’una piscina rectangular solen fer entre 27,5 i 28 cm d’alçada per aconseguir arribar fins a l’110 cm i d’amplada oscil·len entre 28 i 30 el darrer, per tenir més base.

Per exemple fixa’t amb la Graf Begur:

Fitxa tècnica piscina de polièster rectangular Graf Begur

Hi ha models com la Graf-Calella que si t’hi fixes, disposen d’un espai d’escala platja gran, de 70 cm, que permet el relax, gaudir dels més petits i remullar-te els peus.

Piscina de polièster Graf Calella

Model de mitja lluna o romana

En models com la Graf-60, els graons fan 25 cm d’alçada i una amplada d’entre 30 i 44 cm. Són graons que en fer una forma de mitja lluna els hi dona un toc d’elegància. Es tracta d’un format clàssic que permet jugar amb alçades i amplituds diferents, perfecte per a crear un ambient únic i amb un toc diferenciador.

Escales de cantonada

Es tracta també d’un disseny molt minimalista i modern que dona un toc especial a la teva piscina. En aquest sentit, la Graf-Pals, Graf-Xelida o Graf-Cadaqués aporten aquest espai en diagonal.

Piscina rectangular de polièster Graf Xelida

GRAF-XELIDA
4,75 X 2,45 X 1,45 m
Menys de 10 m2

Piscina de polièster Graf Cadaqués

GRAF-CADAQUÉS
6,25 X 3,00 X 1,45 m

Mod. PALS

GRAF-PALS
5,50 x 3,00 x 1,45 m

Escales multifuncionals

Més enllà de tenir una escala que sigui com una obra d’art, l’escala ha de permetre la funcionalitat i practicitat del dia a dia. Les escales faciliten espais de joc per als més petits de la casa. També poden servir per posar els peus en remull i fer aquella lectura del llibre que et varen regalar per Sant Jordi i que encara no has tingut dos minuts per obrir. 

Què has de tenir en compte per escollir la piscina que incorpora l’escala ideal?

Probablement, dubtes de quina és la que més et convé, però un fet determinant potser és la utilitat que li vols donar a l’escala i al conjunt de la piscina. Vols relaxar-t’hi i prendre el sol o posar-t’hi en forma? Com has pogut comprovar totes i cadascuna de les escales de polièster tenen l’alçada i amplada òptima per facilitar l’entrada i la sortida d’aquesta. Estan dissenyades per garantir alhora el màxim aprofitament de vas.

Alhora, les escales també permeten d’instal·lar sistemes com el Netejafons Automàtic de Graf. Un sistema integrat a la piscina que es compon d’un dispositiu d’aigua a pressió que remou la brutícia del terra i les escales sense necessitat d’accessoris addicionals. També són compatibles amb la il·luminació a través de tecnologia Led, que li aportarà un punt modern i distingit.

Finalment, si cal Espai Piscines Graf disposa d’un ampli ventall d’escales adaptades per facilitar l’accés per a persones amb qualsevol mena de discapacitat física. També disposem de passamans o escales addicionals d’acer inoxidable amb graons antilliscants.

graf pals

Graf-Pals

Graf-Salou

Equip Tècnic d’Espai Piscines Graf