Blog

Perquè els dissenys top de piscines es fan amb Plexiglas®?

Plexiglas és un vidre acrílic de qualitat amb què es fan la majoria de dissenys top de piscines. Disposa de múltiples propietats i funcions intel·ligents, que permet dissenys creatius i projectes visionaris. El material va ser inventat als anys 30, de la mà dels químics Röhm & Haas que intentaven crear un tipus de goma transparent.

Un bon dia van guardar la massa experimental a la rapissa de la finestra, i la sorpresa fou majúscula l’endemà, quan els científics varen comprovar que el que allí hi havia no era goma, sinó un nou tipus de plàstic –cristall acrílic- o des d’un punt de vista químic el polimetacrilat de metil (PMMA). L’estiu de 1933 naixia el denominat Plexiglas.

Dissenys top de piscines amb plexiglas, Espai Piscines Graf

De la ciutat alemanya de Darmstadt s’ha anat estenent progressivament als llocs més top d’arreu del mon per a ser utilitzat i aplicat en múltiples entorns: cases, espais de treball, negocis, restaurants, edificis… Ja que les seves qualitats el fan apte per a diversos camps d’aplicació i alhora fomenten la creativitat i les noves idees dels dissenyadors.

En l’àmbit de l’arquitectura, per exemple, als anys 70 la construcció del sostre de l’estadi olímpic de Munich amb planxes de Plexiglas va suposar una autèntica revolució. Gràcies a les característiques del material i a l’aprofitament i conducció de la llum que permet, també és un material molt sol·licitat per a noves tecnologies com les tauletes, smartphones o en l’àmbit de la il·luminació.

El material Plexiglas® és resistent a la radiació UV i molt robust. Per això és especialment utilitzat per als dissenys top de piscines. El Plexiglas® permet des de fer el terra transparent d’una piscina situada en un punt elevat que permeti visualitzar el seu interior des de sota, fins a construir-ne les parets laterals. Per a la construcció de piscines s’utilitza habitualment el color transparent, tot i que Plexiglas® està disponible amb multitud de colors i superfícies, permetent el pas de la llum amb diferents intensitats.

Plexiglas® actua com una cortina de llum, aportant una sensació de volatilitat i elegància a la piscina. A diferència del vidre convencional, Plexiglas® disposa d’unes característiques que el fan especialment resistent a la intempèrie, de manera que conserva les seves característiques encara que hagi estat exposat al sol durant un llarg temps. A més, una de les característiques que el fa interessant és que és molt fàcil de netejar.

De les seves característiques destaquen que és un 63% més lleuger que el vidre ja que la seva densitat és menys de la meitat que la d’aquest i 25 vegades més dur que el cristall normal. La resistència als impactes és 15 vegades major en el cas de l’acrílic, la qual cosa el fa a més, més segur.

L’acrílic és molt més transparent ja que el vidre sempre té un to més verdós. És molt fàcil de polir si es ratlla i és químicament resistent.

Plexiglas® està en constant evolució. Per fer-nos la idea de la capacitat lumínica i alhora resistent d’aquest material, en l’àmbit de l’aeronàutica s’està investigant per construir avions panoràmics, per permetin alçar la vista des del seient i veure el cel i els núvols.

Des d’Espai Piscines Graf dissenyem piscines amb acrílic Plexiglas® en piscines amb desbordaments tipus infinity i amb piscines totalment amb Plexiglas sobre el terreny. També l’instal·lem amb finestres subaquàtiques per il·luminar amb llum natural espais subterranis. Es poden adaptar a formes rectes o corbes, garantint la mateixa resistència. Alhora, es poden aplicar en zones esportives aquàtiques, zoos, aquaris. Deixa’t assessorar pels nostres tècnics, demana’ns pressupost sense compromís.

Equip tècnic d’Espai Piscines Graf