Blog

Els 5 indispensables per a una piscina sostenible

Els efectes del canvi climàtic comencen a ser visibles, però tots sabem que a llarg termini tindran un efecte devastador. Les accions humanes estan generant un impacte negatiu en el medi natural. Espècies en perill d’extinció, pujada de les temperatures, incendis, desglaçaments, fenòmens meteorològics extrems, espècies invasores, intensificació de malalties, entre altres perills que estan augmentant progressivament. Per això creiem que és necessari que cadascú pugui millorar i minimitzar l’impacte que genera en el planeta a través de petites accions. Quines accions fas per a ser més sostenible?

T’agradaria tenir una piscina al jardí de casa? Si ho pots fer de forma sostenible tots hi guanyem! A continuació mostrarem recomanacions, sistemes innovadors i conceptes que pots tenir en compte si vols una piscina sostenible i no saps com fer-ho!

Una Piscina sostenible amb sistemes innovadors. Espai Piscines Graf.

1. Cobertes per a la piscina

El primer consell que recomanem és l’ús d’una bona coberta per a protegir la teva piscina. Utilitzar un cobertor adequat evita que l’aigua s’evapori pel sol a l’estiu i alhora la protegeix dels durs efectes a l’hivern. Les cobertes a més a més de mantenir la temperatura de l’aigua i fer que aquesta no s’evapori, també eviten l’entrada de brutícia a la piscina. Amb aquest sistema es garanteix fer un bon manteniment de l’aigua i reduir els processos de neteja.

En el mercat actual podem trobar una gran varietat de cobertes que es poden adaptar amb facilitat a la forma de la teva piscina. Cobertes de persiana en superfície, manuals amb maneta i anclatges de seguretat de diferents colors i acabats. 

Les cobertes protegeixen la piscina davant de les gelades, aïllen l’interior de la piscina del fred exterior així com de la calor extrema del sol a l’estiu. En segon terme, suposa un estalvi econòmic, ja que permet reutilitzar l’aigua de la piscina any rere any sense necessitat de canviar-la i finalment facilita la posada a punt.

2. Cloració salina amb la tecnologia EvoLINK

Un altre dels tractaments per la millor conservació de la piscina de forma sostenible és apostar per la cloració salina amb el sistema EvoLINK. Es tracta d’un clorador salí compacte i intel·ligent que disposa d’un display tàctil i funcions domòtiques integrades. Ara ja és possible gestionar el manteniment òptim per a la teva piscina a distància.  Gràcies a aquesta tecnologia podem mantenir l’aigua més neta i en bones condicions per a millorar la higiene de la teva piscina.

El clorador salí d’EvoLINK està pensat per a piscines intel·ligents i es connecta amb l’aplicació Ey-pools al teu mòbil, on podràs gestionar i controlar les funcions del teu clorador salí a distància. Pots escollir fins a quatre models diferents!

La cloració salina és una bona opció per a fer la teva piscina més sostenible. S’evita la utilització de productes químics com el clor, i l’aigua és més sana i natural. El fet d’utilitzar aigua salada també és beneficiós per l’entorn, ja que un cop buidem la piscina aquesta aigua no és perjudicial per a la fauna i la flora.

Clorador salí d'EvoLINK per a una piscina sostenible.

3. Neteja fons automàtic

La reutilització dels productes és un concepte clau per seguir pràctiques sostenibles i eficients. Conservar allò que comprem, cuidar-ho i donar-li un segon ús de vida és essencial si volem deixar de consumir productes d’un sol ús. La mateixa idea s’aplica amb l’aigua de la piscina. Si la cuidem i mantenim una bona neteja, l’aigua estarà més sana i durarà més temps. Així doncs no estarem tirant cada any grans volums d’aigua i podrem mantenir l’aigua de la nostra piscina durant anys.

Si tens ganes de tenir una piscina, però et preocupa el manteniment, tenim la solució! El neteja fons Automàtic Graf és un sistema integrat a la piscina que genera molta comoditat. Es tracta d’un rebot automàtic, que facilita la neteja del vas de la piscina i et permet gaudir i no haver de fer-ho manualment. Gràcies a un sistema d’aigua a pressió, remou la brutícia del terra i les escales sense necessitat d’accessoris addicionals. 

El millor netejafons automàtic del mercat,facilita una piscina sostenible.  Espai Piscines Graf

4. Estalvi d’aigua

Estem habituats a tenir-ho tot de manera immediata, obrir l’aixeta i que surti aigua, no obstant no som conscients que l’aigua no és un recurs infinit. Fer un estalvi d‘aigua és doncs una manera d’ajudar a reduir el consum desmesurat d’aigua. Tal com hem mencionat anteriorment, heu pogut comprovar que existeixen moltes maneres de fer un estalvi d’aigua. Un dels més importants és evitar buidar i reomplir la piscina amb l’arribada de l’estiu. A vegades aquest procés no és necessari si hem pogut mantenir i cuidar l’aigua de la piscina amb un bon tractament.

5. La qualitat del vas

Un aspecte important que hem de tenir en compte abans de comprar una piscina és la seva qualitat i durabilitat. Els equipaments aquàtics fabricats de Graf estan dissenyats per afavorir l’estalvi d’aigua i energia. Altrament els vasos de les piscines de polièster que instal·lem estan creats de forma artesanal, i el vinilèster que s’utilitza per a producció de piscines es tracta d’una resina amb uns alts nivells de resistència i alta qualitat. Aquest material garanteix la conservació de l’aigua pel que fa a la neteja de l’aigua i del vas.

Piscines sostenibles amb uns alts nivells de resistència i alta qualitat.

Per a nosaltres és tot un repte i responsabilitat construir piscines de qualitat per a contribuir a l’erradicació del canvi climàtic.

Esperem que aquestes recomanacions i tractaments per a la conservació i correcte manteniment de la teva piscina t‘ajudin a tenir clar que comprar una piscina sostenible és la millor opció!

Equip tècnic d’Espai Piscines Graf