Blog

És recomanable buidar l’aigua de la piscina?

Quan acaba l’estiu i arriba l’hivern, moltes famílies es plantegen si cal o no buidar l’aigua de la piscina. A partir d’una sèrie de recomanacions veuràs que si tractes bé l’aigua no cal buidar-la gairebé mai. Esperem que, en tot cas, no l’hagis buidada del tot per no causar danys a l’estructura. A vegades passa que, amb gent que no ha tingut mai una piscina, hi ha la tendència a pensar que cal buidar-la per complet quan acaba la temporada de bany.

Piscina buida

En primer terme, si la piscina buida d’obra s’exposa directament a la intempèrie, l’aire causa danys relacionats amb la deshidratació de les parets. A més, les fortes variacions de temperatura que hi ha als mesos de fred, des de les glaçades nocturnes a les hores de sol de migdia, poden malmetre el vas i poden causar que sigui inservible. Les temperatures altes i baixes doncs, són un problema. Per definició la calor fa que s’esquerdin les parets i el fred tendeix a esquinçar l’estructura per contractació si no hi ha aigua. 

D’altra banda, en canvi, l’aigua exerceix d’amortidor, fent que l’estructura no es deteriori, i per tant, és molt recomanable que sempre hi hagi aigua. L’aigua té la capacitat d’estabilitzar els pols de calor i fred, amortiguant-ne l’efecte. Alhora, els lleugers moviments que es generen de forma natural a terra també provoquen fissures i esquerdes si no hi ha una força que les contraresti.

Piscina d'obra recomanable no buidar l'aigua de la piscina. Espai Piscines Graf.

Obres de reparació

Si has de portar a terme una neteja profunda de la piscina o obres de reparació, és molt normal que et plantegis de buidar totalment la piscina per poder-hi treballar bé. Et recomanem que, en aquests casos, no la deixis buida més d’un mes, per tal que no es comenci a deteriorar. També et recomanem que per garantir que estigui en perfecte estat la puguis cobrir amb una lona protectora o algun tipus de coberta quan no estiguis fent tasques de manteniment.

Cal buidar l'aigua de la piscina per a fer obres de reparació, però llavors cal emplenar-la ràpidament.

Risc de caiguda

Una piscina buida si no disposa de tanques de seguretat, lones o cobertes protectores és un risc per a qualsevol persona que hi passi a prop. És fàcil d’evitar caigudes de qualsevol persona o animal de companyia.

Cobrir les piscines buides amb una lona. Espai Piscines Graf.

Manteniment de l’aigua

Actualment és viable de mantenir per molts anys la mateixa aigua de la piscina sempre que aquesta estigui ben tractada. Cal fer el manteniment de l’aigua de la piscina, tot netejant el fons i les parets. Aquesta operació es pot realitzar mitjançant un netejador manual o un robot automàtic, però també amb el sistema de neteja Graf disponible des de fa anys al mercat. El principal avantatge d’aquest sistema és la comoditat que proporciona al client, que ja no necessita posar el robot i treure’l, per complir la tasca desagradable de netejar la piscina.

El manteniment correcte de l’aigua de la piscina evita que l’hagis de buidar de forma innecessària. Si disposes d’un sistema de cloració salina en funcionament durant tot l’any, evitaràs que hagis de canviar l’aigua cada temporada. La cloració salina sol instal·lar-se amb aparells que funcionen de manera automàtica. Amb la tecnologia intel·ligent d’EVoLINK, et pots despreocupar del manteniment i de canviar l’aigua cada temporada. Aquest aparell controla els paràmetres més important que has de tenir en compte per a tenir una bona conservació de la nostra piscina, com és la regulació electrònica del pH.

Alhora, el Netejafons Automàtic de Graf és un sistema integrat a la piscina. Gràcies a un dispositiu d’aigua a pressió, remou la brutícia del terra i les escales sense necessitat d’accessoris addicionals. 

Piscina intel·ligent amb Blue Connect. No cal buidar l'aigua de la piscina.

Malbaratament de l’aigua i cura del medi ambient

El fet de no haver de reomplir una piscina pot suposar un estalvi d’uns 10.000 litres de consum anuals, la qual cosa reverteix directament en la cura del medi ambient. Buidar-la innecessàriament és una irresponsabilitat tenint en compte la situació hidrològica que patim.

Equip tècnic d’Espai Piscines Graf