Blog

És segur instal·lar una piscina d’acer a l’àtic o a la terrassa?

T’has plantejar instal·lar una piscina per tenir una terrassa o àtic espectacular? Si t’agrada gaudir del teu espai de lectura, de relax o simplement compartir un moment únic amb familiars o amics, la piscina pot sumar qualitat de vida i diversió als teus dies.
És important estudiar l’estructura de l’edifici, el pes que pot suportar i valorar quina és la piscina idònia segons el teu espai. Amb l’ajuda de professionals de l’arquitectura i enginyeria el teu somni pot ser una realitat abans del que t’esperes.

Repassem els aspectes claus de seguretat i tot el que has de tenir en compte per a instal·lar una piscina d’acer a l’àtic o terrassa de casa, som-hi!

piscines d'acer a l'àtic

Seguretat d’una piscina d’acer a l’àtic


Què tindrem en compte? El primer pas per a la construcció d’una piscina a l’àtic o terrassa és que des d’Espai Piscines Graf valorarem tots els relacionats amb l’obra, començant per aspectes com la seguretat durant la construcció, per tal de generar un espai de treball segur quan els professionals intervenen a l’obra.

Un cop valorada la zona de treball, es realitza en paral·lel l’estudi tècnic de l’espai, tenint en compte les estructures i la sobrecàrrega de pes que tindrà el resultat final amb els materials de revestiment i l’aigua inclosa. El nostre equip d’enginyeria i arquitectura realitza un estudi tècnic de les característiques detallades dels materials del vas i estructura de l’edifici abans d’iniciar el procés de construcció.

A partir d’aquí es gestionen els diversos tràmits municipals per sol·licitar i obtenir el permís o llicència d’obra. Amb l’estudi de viabilitat del projecte aprovat és totalment segur instal·lar una piscina a l’àtic o terrassa de casa.

piscina l'àtic


Aspectes claus a tenir en compte: pes, altura i dimensions


En primer lloc, el pes de la piscina és un factor essencial. Una piscina plena d’aigua és extremadament pesada, per la qual cosa el personal tècnicament qualificat caldrà que assegurin que el teu edifici pugui suportar el pes addicional. Cal tenir en compte que els materials de construcció de la piscina, com l’acer o el formigó, també afecten el pes total.
En segon lloc, l’altura de la piscina és important i cal revisar que no superi l’alçada màxima permesa pel teu ajuntament. A més profunditat, més volum d’aigua i més pes.


Finalment, les dimensions de la piscina són una consideració important. En general, les piscines a l’àtic són més petites que les piscines tradicionals a terra, ja que les àrees d’instal·lació són limitades. No obstant, amb l’estudi tècnic es poden valorar piscines més grans segons les bases de l’edifici.

ebook piscina d'acer

Quin és el material recomanable per una piscina a l’àtic?

Per assegurar la viabilitat del projecte des de Espai Piscines Graf recomanem utilitzar materials lleugers com l’acer o el plexiglas.

L’acer és altament resistent a la corrosió, els danys i la degradació. És un dels materials més segurs i lleugers del mercat. A més a més és una opció popular per a piscines a l’àtic per la seva durabilitat i capacitat per resistir les inclemències meteorològiques.

Construcció de piscines d'acer en àtics i terrasses

I si disposeu de poc espai, es pot construir una piscina petita?

Tinguis l’espai que tinguis amb les piscines d’acer, totalment personalitzades, es pot construir una piscina adaptada a qualsevol espai. Aquest material permet construir piscines personalitzades a gust del client, a diferència de les piscines de polièster que ja venen prefabricades i no es pot modificar la seva estructura. 

Per a qualsevol dubte o aclariment sobre el procés de construcció d’una piscina d’acer a l’àtic no dubtis en demanar informació al nostre equip tècnic. Estarem encantats d’orientar-te sobre les millors solucions.

Equip tècnic d’Espai Piscines Graf