Blog

Recomanacions per evitar el malbaratament de l’aigua de la teva piscina

No omplir la piscina més del que toca

Una de les recomanacions per evitar el malbaratament de l’aigua de la teva piscina és no omplir la piscina amb més aigua de la necessària.

Pensa per un moment quanta aigua pot arribar a sortir fora de la piscina si aquesta està omplerta gairebé al seu màxim i la família i/o els amics s’hi llancen de caps, de bomba, etc. No creus que sortirà molta més aigua a fora d’aquesta manera?

Evitar el malbaratament de l'aigua de la teva piscina, Espai Piscines Graf

L’ideal és omplir la piscina en una mesura d’aigua òptima en cada cas. Sembla quelcom absurd a priori, però són aquest tipus d’accions i decisions precipitades que no permeten malgastar l’aigua quan accions així es podrien evitar.

Utilitza cobertors per a la teva piscina

Utilitzar cobertes permet que l’aigua de la teva piscina no s’evapori així com també mantenir la seva temperatura. D’aquesta manera no hauràs de reomplir la piscina d’aigua perquè aquesta s’ha evaporat.

Piscina coberta per evitar el malbaratament de l'aigua de la teva piscina, Espai Piscines Graf

Així doncs, amb la utilització d’una coberta evitaràs el malbaratament de l’aigua de la teva piscina pel sol fet que no l’has de renovar en cada moment, i per tant no hi haurà tanta aigua que s’haurà de llençar.

Neteja fons automàtic

Utilitzar un netejafons automàtic és un element vital quan es vol reduïr el malbaratament de l’aigua de la teva piscina.

Un neteja fons automàtic farà que l’aigua de la teva piscina quedi sempre neta, i això permet estalviar aigua en cada una d’aquestes neteges. 

Això ja no és tant probable quan l’aigua no es neteja quan toca, ja que es per aconseguir una piscina més neta s’ha de malbaratar molta més aigua.

Evita reomplir la piscina de nou cada temporada

Un dels errors més comuns i més freqüents que en cap moment eviten el malbaratament de l’aigua de la teva piscina és buidar tota la piscina passat l’estiu i tornar-la a omplir la temporada següent quan comença a fer bon temps.

Aquest problema sorgeix degut a la desconeixença existent de com evitar malbaratar tanta aigua. L’ideal és no buidar la piscina temporada rere temporada i fixar-se en com mantenir l’aigua neta i amb la temperatura adeqüada perquè no s’hagi de buidar i tornar a omplir.

Augmentar la temperatura de l’aigua amb energies renovables

Com hem explicat al punt anterior, augmentar i mantenir la temperatura de l’aigua de la teva piscina és importantíssim per evitar llençar aigua cada temporada de bany.

En el moment i circumstàncies que ens trobem avui dia, una de les nostres recomanacions és la utilització de plaques solars fotovoltaiques que generin energia per a fer funcionar la bomba que tota piscina necessita tenir per a filtrar i depurar l’aigua.