FINESTRES DE PLEXIGLAS

Què és el Plexiglas® i en què es diferencia d'altres acrílics?

Les finestres subaquàtiques realitzades en acrílic Plexiglas® s'instal·len en piscines de disseny amb soterranis adjacents que aprofiten les finestres per il·luminar amb llum natural aquests espais. També s'instal·len en piscines amb sistema de desbordament tipus infinity o piscines totalment en Plexiglas sobre el terreny. Aquestes finestres es poden utilitzar en piscines, per a l'observació d'esports aquàtics, en zoos i aquaris, per a ús industrial i dissenys arquitectònics.

Es poden fabricar a mida per a qualsevol tipus d'instal·lació, en forma recta o corba, amb la mateixa resistència.

Estan realitzades amb Acrílic Plexiglas d'alta qualitat, amb 30 anys de garantia davant de l’engroguiment. L'Acrílic és 25 vegades més resistent que el cristall, més transparent i lluminós, reté més la calor i no s'esquerda per ser un sol bloc sense laminació.

Les finestres subaquàtiques de Plexiglas d’Underwater Windows® són actualment les millors del mercat, entre d’altres raons,  gràcies al tipus de material amb el qual estan realitzades: Acrílic Plexiglas®.

Però què és el Plexiglas®? En què es diferencia d'altres acrílics? Quins tipus d'acrílics existeixen? I, quins avantatges té l'acrílic Plexiglas® de les nostres finestres subaquàtiques davant d'altres acrílics i davant del vidre?

Què és l'acrílic?

L'acrílic és una resina plàstica que s'obté de la polimerització del metacrilat de metil. La fórmula de la molècula és (C5O2H8)n i el seu nom és polimetil metacrilat, també conegut com a PPMA.

L'acrílic destaca davant d'altres plàstics transparents, com el policarbonat o el poliestirè, per ser rígid,  totalment incolor, inert a moltes substàncies corrosives i especialment per la seva gran resistència a la intempèrie i a l'envelliment.

Què és el Plexiglas®?

Existeixen diferents marques d'acrílic, entre elles Plexiglas®, que és una marca comercial registrada.

Tipus d'acrílic Plexiglas®

Existeixen dos tipus d'acrílic Plexiglas®:  l'XT i el GS

  • L'acrílic XT està fet de grànuls i es barreja en una extrusió amb corrons rotatius. A la massa d'acrílic fos resultant se li dona la forma desitjada en la injecció mitjançant l'ús de filtres.

  • El GS és un acrílic en planxes, a les quals se li dóna forma mitjançant l'abocament de la matèria primera líquida en un motlle. La seva superfície és d'alta qualitat, molt llisa i brillant. Aquest tipus d'acrílic és el que s'utilitza per a piscines i aquaris.

Per què hi ha empreses que fan acrílics a preus diferents? I el per què d'aquests diferents preus?

La diferència de preus es deu al fet que alguns acrílics es fabriquen de manera ràpida, la qual cosa fa que no siguin resistents ni davant del trencament ni davant dels rajos UV. Aquests problemes no sorgeixen al principi però, després d'un o dos anys comencen a apreciar-se diferències de color i petites esquerdes, de vegades gairebé imperceptibles, especialment en els punts de suport.

El Plexiglas® que utilitza Underwater Windows en les seves finestres subaquàtiques de plexiglas, en fabricar-se específicament per a aquest tipus d'ús, necessita més temps per a la seva fabricació. Aquest acrílic es deixa refredar almenys 8 setmanes (en el cas de blocs amb un grossor major a 110 mm el temps de refredament és de 12 setmanes) Davant d'això els acrílics més barats tenen un temps de refredament de 2.5 setmanes.A més és un acrílic de qualitat especial, al que s'han realitzat proves especials i ha estat desenvolupat específicament per al seu ús subaquàtic i té tots els certificats que ho acrediten.

El Plexiglas®, al contrari que molts altres plàstics, no esgrogueeix amb el pas del temps. La llum del sol no produeix canvis en la seva superfície, ni en la seva aparença, lluentor ni transparència i per això té una garantia de 30 anys davant de l’engroguiment.

Avantatges de l'acrílic davant del vidre

Encara que de vegades puguin semblar molt similars, l'acrílic, en el seu ús per a finestres subaquàtiques té enormes avantatges davant del vidre.

És un 63% més lleuger que el vidre ja que la seva densitat és menys de la meitat que la d’aquest.

És aproximadament 25 vegades més dur que el cristall normal.  La resistència als impactes és 15 vegades major en el cas de l'acrílic, la qual cosa el fa a més, més segur.

L'acrílic és molt més transparent ja que el vidre sempre té un to més verdós.És molt fàcil de polir si es ratlla i és químicament resistent.L'acrílic reté més la calor que el cristall. A més és molt més versàtil ja que permet la fabricació de panells encolats, termo-formats i corbats fins i tot de gran grandària.

Per totes les raons exposades anteriorment, sense cap dubte que l'elecció de finestres subaquàtiques realitzades en acrílic Plexiglas® és l'opció més adequada.

Tipus de finestres subaqüàtiques de Plexiglas®

Finistres i piscines de Plexiglas

FOUR SIDES
Les finestres acríliques rectangulars «Four Sides» proporcionen efectes espectaculars a la seva piscina. De manera estàndard es fabriquen fins a 7,800 mm x 3,000 mm.

Finistres i piscines de Plexiglas

OPEN
Les finestres acríliques «OpenTop» estan suportades per tres costats de la piscina mentre que la part superior no queda subjecta.

Finistres i piscines de Plexiglas

BOTTOM
Les finestres model «Bottom» es poden instal·lar en el fons de la piscina, sobre un soterrani, per il·luminar aquest espai amb llum natural.

ROUND
Les finestres acríliques rodones són molt populars per a l'observació de natació, exercicis aquàtics o classes de busseig. La grandària estàndard és fins a Ø 3000 mm.

Finistres i piscines de Plexiglas

OVERFLOW
Les finestres desbordants i en cantonada es podran proporcionar sempre que la seva aplicació ho permeti. Aquestes finestres s'encolen químicament in situ.

Finistres i piscines de Plexiglas

CORBA
Les finestres corbes es poden realitzar en la grandària que el client requereixi. La que apareix en la imatge té una longitud de 22 metres.