Blog

Instal·lar una piscina al terrat: Què hem de tenir en compte?

Quan pensem en instal·lar una piscina al terrat s’han de tenir diversos aspectes en compte. Ara bé, primer posem-nos en situció…

Arriba l’estiu! Sí, arriben aquelles nits d’estels i caloreta a la teva terrassa preferida. Beguda en mà i llargues xerrades que desitjaries que no s’acabessin mai. Mires al teu voltant i hi veus una terrassa gairebé perfecte: bombetes de colors que li donen màgia, una cadira d’ou, un balancí, tauletes i cadires… i de sobte t’adones de com canviaria si hi hagués una piscina i és quan et fas mil preguntes. 

Instal·lar una piscina al terrat, Espai Piscines Graf

Ara que ja estem situats, a continuació us mostrem els aspectes més destacats i on hem de focalitzar l’atenció en el moment de prendre la decisió d’instal·lar una piscina al terrat.

1. Controlar el pes del terrat i de la piscina

En el moment d’instal·lar una piscina al terrat és imprescindible i de vital importància conèixer dos tipus de pesos diferents. Primerament, quin és el pes que pot suportar la terrassa o espai elevat on vulguis col·locar la piscina. A Espai Piscines Graf disposem d’un equip tècnic especialitzat en realitzar aquest tipus de valoracions arquitectòniques així com les mesures a fer per poder-la instal·lar. Hem instal·lat piscines en la part superior de diversos tipus d’immobles. 

Piscina al terrat, Espai Piscines Graf

A més a més, s’ha de tenir en compte quin és el pes de la piscina sense aigua i amb aigua. Hi ha tipus de construccions lleugeres i ideals com les nostres piscines d’acer per aquest tipus de superfície, ja que el vas de la piscina es pot adaptar a la forma i fundària adequada per a cada cas i el pes és de pocs quilos, en contrast amb l’obra, que pesa gairebé tant com la pròpia aigua. No podem només prestar atenció al disseny que ens agrada i les mides que ens agradaria que tingués.

2. Garantir l’estanqueïtat

Què més hem de tenir en compte al instal·lar una piscina al terrat? Els materials que utilitza el nostre equip tècnic així com la forma d’instal·lar-los son claus per garantir l’estanqueïtat de la piscina. És un aspecte molt important de cara a preservar el propi edifici, i és un tema que cal deixar a mans només de bons professionals.

3. Utilitzar el material adequat

Un altre aspecte a tenir en compte al instal·lar una piscina al terrat és la utilització del material adequat. El material ha de ser resistent i lleuger com l’acer, que alhora és recobert per una làmina armada que li dona una calidesa i que permet que puguem escollir el disseny més adequat per al nostre cas, inspirat en materials de la natura, o en materials nobles o en colors determinats. Consulta’ns per a més informació.

Piscina al terrat, Espai Piscines Graf

4. Permís d’obres i estudi de viabilitat

Si ets un particular i instal·les la piscina a casa teva, necessitaràs un personal tècnic que et pugui garantir la viabilitat del projecte per a les condicions de l’espai del que disposes, així com també de la concessió del permís d’obres corresponent del teu ajuntament.

Alhora, si la teva propietat depèn d’una comunitat de veïns caldrà que en tinguis la seva aprovació. Se’ns dubte, les garanties que et dona una empresa amb més de 30 anys d’experiència és clau per a la seva i la teva tranquil·litat.