Blog

Quina és la mida de la piscina més adequada pel meu terreny?

Quan decidim fer realitat el somni de comprar una piscina, sorgeixen molts dubtes a l’inici. Puc construir una piscina en el meu terreny? Quina és la mida de la piscina més adecuada pel meu terreny? En quin tipus de terreny i superfícies puc construir i en quins no?

És una idea que fa temps que estàs rumiant i amb la il·lusió d’iniciar el projecte segurament has pensat: “tinc un terreny sense utilitzar al jardí on podria fer-hi una piscina”. Una piscina privada és una inversió amb molts avantatges, és un atractiu increïble per a casa teva i també un espai totalment personalitzat on podràs gaudir i passar una bona estona amb la família. La comoditat de poder-te banyar quan vulguis sense haver de desplaçar-te és tot un luxe.

En aquest article parlarem de l’espai que necessites per a instal·lar una piscina, tipus de terrenys i mides disponibles en piscines de polièster i acer. 

Piscina amb paviment porcelànic rosa mistery

Quin espai necessito per a construir una piscina?

Quin espai necessito per a instal·lar una piscina? La resposta depèn dels gustos, pressupost i sobretot el terreny del qual disposes per a la piscina. Sempre s’ha pensat que cal tenir un jardí enorme per a construir una piscina, però avui en dia tenim al nostre abast moltes opcions de formats adaptables a espai petits i inclús a terrasses o àtics

Una piscina petita de 3×2 metres necessita una superfície d’uns 6m², si disposem d’aquest espai ja podrem construir una piscina al teu jardí o terrassa. L’ampla mínima d’una piscina és de 2,5 metres, i no baixarem d’uns 4 metres de llarg, el marge mínim per a poder nedar. La profunditat sol estar entre 1 i 1,7 metres. 

Es recomana ubicar la piscina en un espai on les màquines d’excavació i construcció es puguin moure amb facilitat i allunyat dels arbres per a reduir els costos de manteniment. 

Des d’Espai Piscines t’ajudem durant tot el procés i fem un estudi professional del teu terreny per a valorar les mesures, la ubicació i el material més adequat segons les teves necessitats. A més a més no caldrà que et preocupis per les normatives i tràmits legals, presentem el projecte de la teva piscina a l’ajuntament del municipi per a gestionar la llicència municipal d’obres i tots els tràmits legals corresponents.

Renolit Alkorplan Touch Sublime

Piscina de diversió o piscina de natació

Decidir la funció i utilitat principal que li volem donar a la nostra piscina ens pot ajudar a prendre la decisió de les mides del vas més encertada. Es tracta d’una piscina per entrenar? T’agradaria poder nedar? Hi ha nens a la família? Totes aquestes qüestions t’ajudaran a decidir quin tipus de piscina i mides necessites.

La piscina més demanada és aquella per a gaudir amb amics i la família. Es tracta d’una piscina rectangular més ample on els nens tenen espai per jugar, i el jardí permet incorporar una zona de descans, per a deixar-hi les tumbones o prendre al sol. Solen tenir unes mesures de 8×4 metres fins als 10×5 metres. Una altra opció són les piscines rectangulars allargades, pensades per a nedar i fer esport, de dissenys senzills i sense ornaments. La piscina de natació sol tenir unes mesures de 4×10 metres.

Renolit Alkorplan Xtreme Blue Silver

El disseny lliure de les piscines d’acer

L’acer és un material que permet dissenys innovadors i personalitzar les mides del vas al teu gust. En aquest cas no partim d’una estructura ja creada i robusta sinó que es pot adaptar totalment al teu terreny. L’acer ens permet fer volar la imaginació i crear escales, dolls, plataformes de sortida i sistemes de distribució personalitzats. 

Altrament, l’acer es caracteritza per ser un material d’alta resistència i durabilitat a causa de les seves propietats. Les piscines d’acer redueixen el pes respecte a estructures clàssiques, i són les piscines ideals per a construir en infraestructures o terrenys difícils.

ebook piscina acer

Mides de les piscines de polièster

Si busques facilitat i comoditat les piscines de polièster Graf són la millor opció. Estructuralment robustes, estanques i amb acabats de màxima qualitat. Tots els models tenen un acabat gelcoat aportant una textura llisa i brillant. Aquest acabat evita que ens entri tanta brutícia a la piscina i és per això que també ens facilita la posterior neteja i manteniment. 

Existeix una extensa gamma de models i formes diferents en piscines de polièster. Com que estan prefabricades podem escollir entre models ja creats, estils on canvien la ubicació de l’escala, la forma del vas i el tamany de la piscina. A continuació presentem les mides disponibles perquè puguis comparar les dimensions. Quin és el teu model preferit?

Piscina de polièster ronyó

mides poliester ronyo espai piscines

Piscina de polièster romana

mides poliester romana espai piscines

Piscina de polièster rectangular

mides poliester rectangular espai piscines

Piscina de polièster pandora

mides poliester pandora espai piscines

Gaudeix tot l’any de la piscina!

Has pensat que pots gaudir de la piscina durant tot l’any? Sense la necessitat d’ampliar molt l’espai, pots incorporar un cobertor o instal·lar un sistema de tancament on podem climatitzar la teva piscina per les temporades més fredes de l’any. A més a més existeixen opcions d‘energies renovables que permeten climatitzar l’aigua mitjançant l’energia solar tèrmica o fotovoltaica.

Des d’Espai Piscines Graf dissenyem el projecte segons les teves necessitats i gustos, així com les característiques del teu terreny. 

Treballem conjuntament per a fer realitat la piscina que sempre has desitjat! Demana un pressupost sense compromís.

Equip tècnic d’Espai Piscines Graf