Blog

Les millors escales de disseny en piscines de luxe

T’agraden els detalls, els dissenys elegants i l’arquitectura? Avui parlarem de les millors escales que pots escollir per a la teva piscina per a donar-li un toc especial! Al llarg de l’article també mencionarem tot allò que has de tenir en compte per escollir l’escala que més s’adequa a les teves necessitats.

Les escales són un invent molt còmode per entrar i sortir de la piscina, i és un dels elements principals que diferencia el disseny d’una piscina. Segons la seva forma, dimensions, color i posició es pot personalitzar l’estètica final de la piscina que instal·lem a la nostra llar. Es tracta d’un element pràctic i decoratiu.

Les millors escales de disseny

Escala piscina de plexiglas

Les finestres de plexiglas s’instal·len en piscines amb sistema de desbordament tipus infinity, amb soterranis adjacents que aprofiten les finestres per il·luminar amb llum natural o bé directament sobre el terreny. Aquest tipus de piscines de luxe solen ser rectangulars o rodones i molt modernes. Les escales queden integrades a l’interior realçant l’espectacularitat del disseny transparent i trencador.

Piscina transparent de luxe amb escales de disseny. Espai Piscines Graf.

Escala rectangular

L’escala rectangular és simple i minimalista, i una de les més utilitzades. Disseny de línies modernes i molt comú la seva incorporació en piscines de forma rectangular. Aquest tipus d’escala permet adaptar-se fàcilment a diverses mesures del vas, i inclús es poden col·locar com una extensió a la piscina, de manera que segueixes tenint el mateix espai interior per gaudir, nedar i relaxar-te amb un bon bany. L’escala rectangular aporta simplicitat i minimalisme a la piscina. 

Escala de mitja lluna o romana

Un altre disseny elegant és l’escala de mitja lluna. Es tracta d’un format clàssic, que permet jugar amb altures i amplituds diferents, perfecte per a crear un ambient únic i amb un toc diferenciador. Les piscines amb escales de mitja lluna creen un contrast de figures, ja que són arrodonides i circulars. Se solen col·locar a un dels extrems de la piscina, creant una entrada majestuosa a la piscina. També existeix l’opció de posicionar-les en una cantonada de la piscina.

Escala de disseny de mitja lluna en piscina d'acer. Espai Piscines Graf.

Escala de cantonada

Un disseny molt minimalista, elegant i que donarà un toc especial a la teva piscina són les escales que es col·loquen a la cantonada. És un dels models més utilitzats, ja que no treu espai de bany, és senzilla i fàcil de realitzar. Solen agafar formes triangulars si es col·loquen en piscines rectangulars, no obstant es pot jugar i crear dissenys creatius o més originals segons les necessitats del client. 

Escala de disseny minimalista, senzilla. Espai Piscines Graf.

Escales multifuncionals

T’agradaria tenir un seient a la piscina? Una gran obra mestra en disseny arquitectònic són aquelles que a més a més de ser espectaculars a la vista, són funcionals i ens aporten practicitat en el nostre dia a dia. Busca sempre funcionalitat i estètica! 

Les escales no només són elements decoratius, poden facilitar de forma més còmoda l’entrada a la piscina i crear a l’hora un espai de relaxació o de joc per als més petits de la casa. Segons les dimensions de l’escala, es poden utilitzar per seure mentre llegim un llibre o fem un pica-pica amb la família. Els esglaons també poden estar dissenyats com una petita zona de bany, on ens podem estirar, remullar les cames i descansar. Les escales es converteixen en un bany submergit i de luxe!

Les escales de disseny no només són elements decoratius. Espai Piscines Graf.

Què has de tenir en compte per escollir l’escala ideal?

Si estàs dubtant en quina és la millor escala per a tu, pensa en quin ús li vols donar. T’agrada relaxar-te estones, prendre el sol, o prefereixes aprofitar el màxim la piscina per a fer esport? Totes aquestes qüestions t’ajudaran a definir quin tipus d’escala de luxe pots incorporar a la teva piscina.

Per tal d’escollir una escala o altra hem de tenir en compte les dimensions, l’altura dels esglaons i la forma d’aquestes. Les escales interiors encaixen perfectament i s’integren amb el disseny original de vas, creant una unitat en el relleu. El número d’esglaons també és un factor clau, ja que dependrà de la seva progressió a l’entrada a la piscina i el seu aprofitament intern. Les escales amb els esglaons amples i antilliscants, et permeten crear un espai més segur per als nens i les persones grans. 

Per a prolongar el disseny i pensat també per a la nit, podem tenir en compte les opcions de cromàtica i escollir la il·luminació LED per a fer-ho més modern i distingit. Aquests detalls poden definir millor el perfil de la piscina i fins i tot destacar el disseny de les nostres escales. 

Escales de disseny segons necessitats. Espai Piscines Graf.

Des d’Espai Graf oferim un ampli ventall de dissenys d’escales de luxe i estem a l’última en noves tendències. Si estàs buscant un detall únic i especial a la teva piscina, l’escala és un element clau de disseny que pot donar aquell toc elegant que estaves buscant.

Consulta tots els nostres models i sistemes de personalització!

Equip Tècnic d’Espai Piscines Graf