Blog

Les millors piscines per a terrasses i àtics del 2022

Les millors piscines per a terrasses i àtics del 2022

Possiblement, de les úniques coses positives del confinament va ser adonar-te que l’espai de casa teva és màgic i que si el cuides i li’n treus profit et dóna vida, et dóna aire. Tens la sort de tenir un petit jardinet o terrasseta. Tens la sort de tenir un pulmó a casa teva per respirar, per passar-hi les nits a la fresca, per compartir-lo.

Realment, la vista des de casa teva és de paradís. Potser hi tens un edifici a davant que té un cert encant, un bosc, una muntanya o una ciutat, però només tu hi poses el límit. Alguns anys has fet invents, has muntat una piscina pels petits de la casa i hi han gaudit com mai. Fins i tot quan la colla ha vingut a sopar han tingut la temptació de posar-s’hi de peus.

piscines per a terrasses i àtics

Ara és el moment de convertir aquella provisionalitat de piscina amb una obra mestre, amb una piscina autoportant d’acer. Recordes que cada dia miraves els nivells de clor o de pH i no hi entenies res? I hi afegies un tap de boletes o hi tiraves líquid sense saber massa què passava i de cop hi veies larves d’insectes o que el terra patinava perquè s’hi començaven a fer algues? S’ha acabat. Amb una casa com la que tens fes el pas. Piscina professional i regulació automàtica. Oblida’t de fer invents i estar pendent de si els nens s’empassaran la pastilla de clor que flota amb aquella mena d’estri de plàstic blanc i blau estrident.

Somnia i fes-ho realitat. Comença a preparar la barbacoa i el vi blanc fresc i sec pels amics. Prepara les tovalloles i comença a prémer el play de la música jazz de fons. La piscina d’acer és el trosset que necessites, per fer de casa teva un espai perfecte, la resta ja ho tens tot, no et cal res més.

Piscines en àtics i terrasses, és possible pel pes?

Per garantir que puguem instal·lar una piscina en un àtic o una terrassa, el problema principal és el del pes, tant de l’estructura com de l’aigua que conté el vas. Evidentment haurem de controlar els dos factors, per una banda proporcionant un tipus de material que sigui lleuger i sempre evitant l’obra tradicional, i per altra dissenyant unes dimensions que l’estructura de l’edifici permeti.

Per aquest motiu, proposem que la instal·lació de piscines en àtics i terrasses es realitzi a partir d’un material lleuger com l’acer al carboni de màxima qualitat, amb un primer revestiment de zinc en calent que proporciona una excel·lent capa de protecció galvànica tant en la part interior com exterior de la piscina, un segon revestiment amb làmina de clorur de polivinil adherit en calent sobre la protecció galvànica augmenta exponencialment la protecció de l’acer el qual queda protegit de tota inclemència.

El factor que et comentàvem d’evitar la construcció en obra tradicional és perquè pesa 30 vegades més que l’acer. És a dir, dient-ho al revés, l’acer pesa menys d’un 3% del pes que pesa una piscina d’obra de les mateixes dimensions. Per exemple, l’estructura d’acer per suportar una piscina amb una capacitat per a 10.000 litres d’aigua podria ser d’uns 260 kg de pes, mentre que el material de construcció fos d’obra pesaria el mateix el continent que el contingut, per tant, enlloc de 10 tones la piscina en pesaria 20.

Construcció de piscines d'acer en àtics i terrasses

El temps de construcció es dilata?

Ja saps que habitualment les obres atabalen i s’eternitzen. Una de les principals avantatges d’una piscina d’acer és que s’escurça el temps de construcció. La construcció d’una piscina d’obra es sol dilatar entre 5 i 6 setmanes, mentre que l’acer sol fer-se entre 8 i 10 dies com a màxim.

Una de les altres avantatges que fa que l’acer sigui un material tant adequat i competitiu per a una terrassa i per a un àtic és que permet dissenys innovadors i de forma lliure com ho permet també la construcció en obra tradicional. Pots construir la forma que més s’adapti als teus gustos o a les particularitats de l’espai. A més, ho pots complementar amb escales, plataformes de sortida, dolls d’aigua, escales i dutxes de disseny, etc. Un altre segon punt fort és que econòmicament és rendible i poc més car que si fos una piscina de polièster prefabricada.

A nivell de passos, en primer lloc és important que el nostre comercial i el nostre equip tècnic format per un enginyer i un arquitecte tècnic puguin estudiar bé l’espai i elaborar una memòria valorada i un projecte d’execució per garantir els aspectes necessaris de pesos i càrregues per tal que l’estructura de l’edifici suporti el pes sense cap tipus de problema. Aquest aspecte és un requisit indispensable per una banda per garantir la seguretat i per altra per poder obtenir la llicència d’obres necessària per poder executar l’obra.

ebook piscina d'acer

En contrast amb l’obra, has de saber que els petits moviments que puguin afectar l’estructura de l’acer no la malmeten. En canvi en l’obra generen petites fissures que poden generar pèrdua d’aigua. A més, de cara a l’hivern les piscines d’acer son molt resistents a les glaçades. L’acer al carboni és un material d’alta resistència i durabilitat gràcies a les seves propietats.

A favor de la lluita contra el canvi climàtic l’acer és un bon material ja que permet una neteja fàcil i ràpida evitant l’ús incontrolat de productes químics i alhora d’instal·lar-lo també és molt net.

Els millors acabats: la làmina armada Renolit Alkorplan

Disposes d’una àmplia gamma de models de làmina armada com els de Renolit Alkorplan Touch, uns revestiments impermeables per a piscines que s’inspiren amb la natura. Estan dissenyats amb acabats 3D que recorden diferents elements com és la pissarra, el marbre blanc o el marbre travertí, el basalt, la pedra calcària o la sorra d’una platja tropical.

La composició i fabricació de la làmina armada de Renolit de 2 mm fa que sigui la millor i més robusta del mercat, superant els 1,5 habituals. Aquest 0,05 de més li aporta major flexibilitat i en garanteix l’aïllament.

RENOLIT ALKORPLAN piscines per a terrasses i àtics

Vols disseny de màxims? Sens dubte, Plexiglas

A continuació et presentem les finestres subaquàtiques de Plexiglas. Es poden instal·lar tant per obtenir un acabat tipus infinity o per ensenyar l’interior de la piscina fent transparent una de les parets o la totalitat del vas. Es poden fabricar a mida per a qualsevol tipus d’instal·lació, en forma recta o corba, amb la mateixa resistència. L’Acrílic Plexiglas d’alta qualitat, que neix a Alemanya, garanteix per 30 anys el no engroguiment. La diferència principal amb el vidre és que l’acrílic és 25 vegades més resistent, alhora que és més transparent i lluminós, reté més la calor i no s’esquerda per ser un sol bloc sense laminació.

T’adones amb el que t’hem explicat que tens el luxe i el disseny tot al teu abast? Que pots deixar de somiar per passar a l’acció i fer-ho realitat? Si pots ser el primer a tenir-ho perquè t’has d’esperar? T’atreveixes?

Demana’ns pressupost sense compromís.

Equip Tècnic d’Espai Piscines Graf