Blog

FAQs: Quin és el lloc més adequat per a col·locar la piscina?

Si tens clar que aquest any instal·laràs una piscina a casa per gaudir-la especialment els mesos de més calor, ara només cal que decideixis on la ubicaràs per treure-li el màxim de rendiment. Una de les preguntes més habituals és justament on és el lloc adequat per a col·locar la piscina. Per això a continuació volem que prenguis consciència d’una sèrie de factors que t’ajudaran a preveure tot allò necessari tant per a la seva instal·lació com per al seu posterior manteniment.

Tingues en compte els següents consells pràctics per aprofitar al màxim la teva piscina i les bones temperatures per a gaudir d’un bon bany.

Preguntes freqüents: Quin és el lloc més adequat per a col·locar la meva piscina?

1. Estudia el terreny amb un professional

Per a tu probablement el més important és decidir si la vols molt a prop de les parets de la casa, més allunyada, en un espai on saps que hi toca molt el sol, etc. Per al professional és important tenir en compte les característiques del terreny on la vols instal·lar, per valorar si és fàcil de treballar-hi, és rocós, és terrós, etc. Bàsicament estudiarà si el terreny escollit és apte per a una piscina, és a dir que sigui una superfície sòlida i ferma o si presenta molts desnivells, fet que pot complicar la instal·lació.

Si hi ha pendents i son salvables, caldrà estudiar quina és la millor intervenció prèvia en funció de les característiques i dels centímetres a salvar. L’estudi de pendents també permetrà, a més de la intervenció, calcular el cost final de la mateixa.

També caldrà tenir en compte la composició del sòl, ja que en funció del tipus de material de construcció de la piscina (obra, acer o polièster) aquest serà determinant.

Estudia el terreny amb un professional

2. Escull la millor ubicació per aprofitar al màxim les hores solars

Una vegada tenim clar que el nostre terreny compleix els requisits per a construir-hi una piscina, cal valorar on hi ha més sol. Si la instal·les en un lloc on sempre hi toca el sol directe, la temperatura de l’aigua serà més temperada i t’hi podràs banyar durant més dies, però alhora hauràs de fer descansos més sovint per evitar l’exposició solar constant.

Per altra banda si la instal·les en un espai més ombrívol costarà més que tingui una temperatura òptima per al bany. L’avantatges és que alhora no hauràs de sortir tantes vegades per culpa del sol a descansar. En línies generals es recomana orientar-la cap al sud de la casa per aprofitar més les hores solars i en cas de no poder ser, a l’oest.

3. Tingues cura de la vegetació

D’entrada les plantes i els arbres refresquen l’entorn del nostre jardí. Però tingues en compte que els arbres i les plantes molt propers a la piscina compliquen l’escenari. Els arbres de fulla caduca, per exemple, cauen de forma abundant en determinats períodes de l’any. Encara que siguin de fulla perenne, amb el vent cauen. Una vegada entren en contacte amb l’aigua de la piscina no marxen, amb la qual cosa poden arribar a embussar els sistemes de filtració de la piscina.

També has de tenir en compte alhora d’escollir el lloc adequat per a col·locar la piscina que si la instal·les és aprop dels arbres, a mig termini les arrels dels mateixos pot generar esquerdes al vas de la piscina.

Per tant, una bona opció és envoltar la coronació i la platja de la piscina d’un espai de gres o de tarima que li generarà un toc de disseny i alhora evitarà els disgustos que pot generar la vegetació.

Tingues cura de la vegetació per a col·locar la teva piscina

4. Decideix la mida de la piscina

Amb l’ajuda del suport tècnic has de decidir quina superfície del total t’agradaria ocupar amb la nova piscina. Independentment del tipus de material utilitzat, cal que tinguis en compte també l’àmplia gamma d’accessoris que es poden instal·lar de forma annex al vas de la piscina. Escales, cobertors telescòpics, tobogans, accessos per a persones amb algun tipus de dificultat, dutxes, tanques de seguretat, etc. Per tant, és important que ocupi la mida adequada, per tal que puguis coronar-la de forma adequada, poder-hi accedir sense dificultats, poder gaudir de l’entorn per al joc o al descans, etc.

També cal que tinguis en compte que és necessari disposar d’un espai per instal·lar el sistema de filtració. Aquesta zona pot ser annex i integrat just al costat de la piscina o en un altre espai i connectat a aquest amb una sèrie de tubs i conduccions subterrànies. 

Decideix la mida de la piscina

5. L’accés a la teva piscina

Tingues en compte com serà l’accés a la teva piscina. Hi ha veïns propers? Els causaràs molèsties pels sorolls i esquitxos d’aigua? Assegura’t de tenir en compte aquests factors. Tenir en compte l’accés és un factor important per a escollir el lloc adequat per a col·locar la teva piscina!

Pel que fa a la instal·lació no t’amoïnis. Instal·lem piscines en tot tipus d’espais: jardins i patits interiors i exteriors, àtics, etc. Disposem d’equipaments, maquinàries i grues per treballar i accedir amb facilitat a qualsevol espai.

L’accés a la teva piscina

6. Permisos per a legalitzar la piscina

Un darrer aspecte important a tenir en compte alhora de decidir el millor lloc per instal·lar la piscina és l’autorització municipal. Cal que el teu consistori autoritzi, prèvia sol·licitud, el permís de construcció i d’instal·lació de la piscina.

Pot haver-hi municipis que tinguin determinades restriccions. Un exemple és que la zona és d’interès històric i hi podrien haver-hi construccions subterrànies. Solen ser zones protegies per patrimoni, es tracta d’un espai natura que no està permesa la construcció, etc. Per tant, és important que t’asseguris que l’espai reuneix els requisits legals abans de decidir-te.

Disposem d’un equip especialitzat format per un enginyer i un arquitecte tècnic per fer l’estudi tècnic o projecte necessari per tal de sol·licitar el permís i executar l’obra.

No dubtis, contacta amb nosaltres i tindràs a la teva disposició el personal tècnic més qualificat per a resoldre tots els teus dubtes i les teves inquietuds.

Equip Espai Piscines Graf