Blog

Saps fer el manteniment bàsic de la teva piscina?

Encara que et pugui semblar complicat, el manteniment bàsic de la teva piscina amb clor o la piscina desmuntable del jardí no implica massa temps i fins i tot pot resultar entretingut i relaxant si decideixes fer-ho tu. Simplement cal que tinguis en compte una sèrie de recomanacions.

1. Conservació i neteja de la piscina

Si has conservat l’aigua de l’hivern no l’hauràs de buidar i tornar-la a omplir, simplement caldrà que facis una cloració inicial de xoc (15 g. per cada m3 d’aigua), tot controlant els nivells de pH de l’aigua. En cas que no hagis mantingut l’aigua a l’hivern, convé que netegis el vas de la piscina. Si detectes incrustacions a les parets de la piscina, utilitza un desincrustant líquid per a piscines amb la dosi recomanada pel fabricant. Et recomanem de netejar el vas quan no hi hagi massa sol i sempre mantenint humides les parets i el fons de la piscina. Aclareix la piscina amb aigua després de la utilització del desincrustant.

Manteniment bàsic de la teva piscina Espai Piscines Graf

2. Reomplir la piscina

Abans de procedir a reomplir la piscina fins al nivell òptim, hauràs de fer un manteniment bàsic de la teva piscina. Repassa que les vàlvules selectores del filtre, les vàlvules d’aspiració i impulsió, els filtres, bombes, skimmer així com altres aparells tècnics, funcionen perfectament. Una vegada comprovat ja pots reomplir la piscina, posant en funcionament la bomba per fer circular l’aigua i cobrir fins a la meitat dels skimmers. Durant aquest procés de reompliment et recomanem que no us hi banyeu fins a comprovar que els nivells de clor i pH son els adequats.

També et podria interessar..

Cuides la teva piscina les 24 hores?

3. Tingues cura del nivell de pH

El pH, que indica el grau d’acidesa o alcalinitat, sempre ha d’estar entre 7.2 i 7.6. Si és inferior a 7.2 pot generar irritacions als banyistes, mentre que si superior a 7.6 el clor desinfectant perd efectivitat. Sempre pots corregir els nivells amb productes líquids o granulats adequats. 

Per evitar infeccions utilitza clor granulat a l’interior de l’skimmer o reparteix-la sobre la superfície. Entre 30 minuts i una hora més tard, comprova la quantitat de clor lliure i els nivells de pH. 

Com pots observar, tenint en compte aquestes 3 pautes pots optar a un manteniment bàsic de la teva piscina de manera que no se’t faci farragós. Si necessites rebre assessorament, visita’ns a la nostra botiga d’Olot, a l’adreça Av. Sant Jordi, 172-174, 17800 Olot

Equip Tècnic d’Espai Piscines Graf