Blog

Manteniment de la piscina després de la temporada d’estiu

Deixant enrere la temporada d’estiu i amb l’arribada de la tardor i l’hivern, és important prendre les mesures adequades per a garantir que la teva piscina es conservi en bon estat durant els mesos més freds. Un bon manteniment de la piscina de polièster o d’acer és essencial per a prevenir problemes futurs i assegurar que la teva piscina estigui llesta per a la propera temporada. Però, quins passos cal seguir?

Neteja i equilibri químic de l’aigua

Abans de tancar la piscina per a l’hivern, és essencial realitzar una neteja completa i assegurar-te que els nivells químics de l’aigua siguin correctes.

Comença amb una bona neteja de les superfícies de la piscina, incloent les parets i el fons, per eliminar tota la brutícia, fulles i altres contaminants que puguin haver-se acumulat durant els últims mesos. A més de la neteja, és important ajustar els nivells de pH i clor de l’aigua per assegurar-te que estiguin dins dels paràmetres adequats per a la temporada d’hivern. Aquest pas és fonamental per a prevenir problemes com la proliferació d’algues o la corrosió de les superfícies de la piscina.

Durant l’hivern, és aconsellable deixar el sistema de depuració en funcionament periòdicament, ja que això permet que l’aigua es mogui i circuli, evitant així que es congeli. Recomanem l’ús del neteja fons automàtic Graf, un dels accessoris de piscina que ajuda a mantenir la neteja de l’aigua i la superfície del fons sense necessitat de supervisió constant. D’aquesta manera podràs utilitzar la mateixa aigua per la pròxima temporada i mantenir-la en un bon estat de salut.

Protectors i cobertors de piscines

Una coberta de piscina representa una molt bona inversió a llarg termini, ja que preserva la teva piscina durant l’hivern. Aquest accessori de piscina contribueix a mantenir l’aigua neta i lliure de fulles i altres elements. És imprescindible seleccionar una coberta que sigui adequada per a les dimensions de la teva piscina i assegurar-te que quedi perfectament ajustada.

Evita buidar l’aigua de la piscina

Evitar buidar completament la piscina durant l’hivern és una decisió prudent per diverses raons. En primer lloc, buidar la piscina la deixa totalment exposada als elements i altres factors externs, augmentant la probabilitat de danys estructurals.

A més de prevenir danys potencialment costosos, mantenir l’aigua de la piscina contribueix al medi ambient, reduint el consum desmesurat d’aigua, estalviant recursos i esforç significatius. També ofereix beneficis econòmics i pràctics per a tota la família. Evita el procés de buidar i omplir la piscina cada any!

Seguint aquests consells de manteniment de la piscina després de la temporada d’estiu, podràs assegurar-te que la teva piscina estigui llesta per a gaudir-la novament quan arribi la propera temporada d’estiu.

Un sistema casolà

Agafa garrafes d’aigua i omple-les més o menys fins a la meitat. Si estiguessin buides, quan les posessis a la piscina quedarien flotant a la part superior. En canvi, si les omplissis massa, baixarien al fons. Una vegada tinguis les garrafes d’aigua mig plenes, lliga les unes amb les altres amb una corda, fent una filera com si es tractés d’una tira de llums.

El nombre de garrafes d’aigua vindrà condicionat per les dimensions de la piscina. Si col·loques una garrafa cada metre i mig és suficient. Lliga els extrems de la corda a la part exterior de la piscina de manera que la tira de garrafes d’aigua quedi col·locada en diagonal a la piscina. Si disposes de cobertor de piscina col·loca’l per sobre. Quan comencen les fortes gelades els bidons esmorteeixen la pressió del gel.

Si vols obtenir més informació sobre el manteniment durant l’època d’hivern, no dubtis en posar-te en contacte amb nosaltres.

Equip d’Espai Piscines Graf