Blog

Manteniment de piscines d’acer

En aquest article presentem tots els detalls que heu de tenir en compte per al manteniment de piscines d’acer. Cuida la teva piscina d’acer com cal i gaudeix d’aquest estiu amb total seguretat!

Evita la brutícia a la línia de flotació i les incrustacions calcàries

Els vernissos protectors de la làmina armada repel·leixen la brutícia, tot i que si hi ha moltes banyistes o manca de manteniment poden acabar acumulant restes de greix a la línia de flotació.Al mercat hi ha diversos productes com el Renolit Alkorclean que es poden aplicar amb un drap o una esponja regularment per mantenir la línia de flotació sempre neta amb el mínim esforç. Elimina les restes orgàniques més severes i preveu l’aparició d’incrustacions calcàries.


L’aparició d’incrustacions calcàries també dependrà de com sigui l’aigua de la teva zona. Si el problema fos greu, consulta amb els professionals especialitats d’Espai Piscines per solucionar-ho.

No utilitzis eines o productes de neteja abrasius o molt agressius

Evita la utilització de productes químics agressius o eines de neteja com raspalls
o fregalls d’acer o de materials similars que la puguin malmetre.

La làmina armada incorporarà un barniz protector que repel·liix la sucietat i l’ajudarà a que aquesta es desprengui amb facilitat si s’aplica tan sols una esponja o un pany humit d’engrassat netejador de forma regular com el producte de Renolit Alkorclean.

Aquest producte s’ha d’aplicar amb cura, ja que podria provocar irritació als ulls o altres efectes secundaris, port tant, és necessari mantenir-lo fora de l’abast dels petits de la casa.

Comprova diàriament que el nivell de clor lliure a l’aigua és d’1ppm i el del pH entre 7,0-7,6

Tant si desinfectes la piscina d’acer amb clor com amb un aparell d’electròlisi salina, és molt important que el nivell de clor sigui d’1ppm, la qual cosa implica que la substància apareix a l’aigua en una milionèsima part, i que el pH, que mesura el grau d’acidesa, està entre 7,0-7,6.

L’augment excessiu d’aquesta quantitat podria irritar la pell, els ulls i blanquejar la làmina. Si desinfectes amb brom, el seu nivell ha de ser d’1 ppm i el pH entre 7-8. L’excés de brom pot provocar que la làmina adquireixi un color bru.

Si desinfectes l’aigua amb un clorador salí, has d’afegir-hi estabilitzant a l’inici de temporada

El clor que genera un clorador salí és més agressiu que el clor normal. Per suavitzar-lo cal que afegeixis 30 ppm d’estabilitzador de clor (àcid isocianúric) a principi de temporada i controlis diàriament el nivell de clor a 1ppm i el pH entre 7,0-7,6.

Si el teu clorador salí no disposa d’un controlador RedOx que reguli el nivell de clor, hauràs de controlar-lo manualment amb l’ajuda d’un mesurador, tot i que la majoria de Cloradors del mercat el mesuren. Tot i això, encara que la teva piscina estigui equipada amb un control automàtic RedOx cal que comprovis manualment el clor de manera regular, si pot ser diàriament.

Cal mantenir el TAC entre 100 ppm i 175 ppm

El TAC (alcalinitat total) representa la capacitat de l’aigua de neutralitzar els àcids. Un TAC equilibrat evita que el pH fluctuï i es descontroli. Un TAC inferior a 100 ppm converteix l’aigua en corrosiva. Els danys al revestiment serien irreversibles. Et recomanem que controlis aquest valor setmanalment i especialment sempre que hagi plogut.

Protegeix la teva piscina a l’estiu i a l’hivern i no la buidis

Les piscines es construeixen per estar plenes. No és recomanable deixar-les buides durant llargs períodes. A l’estiu, mantingues el nivell d’aigua constant. A l’hivern protegeix els skimmers i els circuits de filtració contra les gelades, consultant a un professional d’Espai Piscines de quin tractament d’hibernació et convé i aplica’l sempre amb la bomba de recirculació en funcionament.
És recomanable que facis servir un cobertor, així evitaràs l’acumulació de fulles o pol·lució.

Renolit Alkorplan Touch Elegance

Si vols utilitzar aigua del pou o aigua de procedència desconeguda l’has d’analitzar i tractar abans d’afegir-la a la piscina

Si l’aigua no prové de la xarxa d’aigua potable o d’una cisterna garantida, és molt probable que contingui metalls dissolts com el ferro, el coure o el manganès. Aquests minerals poden reaccionar amb els productes químics i provocar taques a la làmina. Si això passés, demana al teu especialista que faci un tractament amb Renolit Alrkorplus antitaques o similar.

Cap producte químic ha d’estar mai en contacte directe amb la làmina

La manera adequada i segura de dosificar qualsevol producte químic a la piscina és introduint-lo a l’skimmer amb la bomba de recirculació posada.
Si el seu format és pols, granulat o líquid, i vols dosificar-lo directament a la piscina, l’has de dissoldre prèviament en una galleda amb aigua i abocar-lo a diferents zones de la piscina dispersant-lo, i sempre amb la bomba de recirculació en marxa per tal d’evitar-ne el concentració en alguna zona determinada.

Evita també lús de dossificadors flotants, ja que si es queden massa temps al mateix lloc poden blanquejar la làmina.

Piscina d'acer Graf Diamant

No utilitzis productes químics que continguin coure

Llegeix sempre amb atenció a l’etiqueta la composició dels productes químics que utilitzis, fonamentalment la dels algicides. Alguns algicides contenen sulfat de coure en la seva composició, evita’ls. Utilitza algicides amb base d’amoni quaternari, són els millors per als cabells i per a la pell.
Si per accident haguessis utilitzat un producte amb coure, aplica Renolit Alkorplus antitaques.

Si tens en compte aquestes recomanacions, la teva piscina d’acer estarà sempre en perfectes condicions. Si tens qualsevol dubte o prefereixes que ens encarreguem del manteniment de la teva piscina, disposem d’un equip tècnic que t’ajudarà i guiarà en tot moment.

Equip tècnic d’Espai Piscines Graf