Blog

Manteniment hivernal de la piscina: com protegir-la durant els mesos freds

El manteniment hivernal de la piscina és crucial per garantir la longevitat i la salut del vas, estructura i de l’aigua durant tot l’any, tant si tens una piscina de polièster, d’acer, obra o plexiglas.

A continuació, t’oferim una guia pas a pas per a un manteniment eficaç durant els mesos més freds de l’any.

manteniment hivernal de la piscina

1. Neteja prèvia

Abans que comenci l’hivern, realitza una neteja exhaustiva de la piscina. Assegura’t de treure les fulles, branques i altres detalls que puguin haver caigut a l’aigua.

2. Ajusta els nivells químics

Mantenir els nivells de clor i pH en la seva gamma òptima ajudarà a prevenir problemes com la proliferació d’algues i la formació de sediments.

3. Instal·la una coberta protectora

Una coberta de qualitat és un accessori essencial per prevenir la contaminació de l’aigua durant l’hivern. Assegura’t que la coberta de piscina estigui ben instal·lada i ajustada per evitar l’entrada de residus i mantenir la temperatura de l’aigua.

cobertes de piscines espai piscines graf

4. Desconnecta i guarda els components mòbils

Guarda l’escaleta, els trampolins i altres accessoris per evitar que es malmetin pel fred. Aquest pas també facilita la neteja de la piscina i la instal·lació de la coberta.

5. Verifica el nivell de l’aigua

Baixa el nivell de l’aigua uns centímetres per sota de la boca de l’skimmer. Això permet l’expansió de l’aigua gelada sense danys a l’estructura.

6. Protegeix el sistema de filtració

Drena l’aigua del sistema de filtració i dels conductes per evitar danys causats pel gel. Assegura’t que tots els components estiguin nets i emmagatzemats adequadament.

7. Inspecciona regularment

Verifica que la coberta estigui intacta, assegura’t que no hi ha problemes de filtració i comprova els nivells químics almenys una vegada al mes.

8. Protecció de gelades 

Agafa garrafes d’aigua i omple-les fins a la meitat. Lliga les unes amb les altres amb una corda cada metre i mig, fent una filera com si es tractés d’una tira de llums. Lliga els extrems de la corda a la part exterior de la piscina de manera que la tira de garrafes d’aigua quedi col·locada en diagonal a la piscina. Si disposes de cobertor de piscina col·loca’l per sobre. Quan comencen les fortes gelades els bidons esmorteeixen la pressió del gel.

9. Mantingues la coberta neta

Retira la neu i altres residus de la coberta amb regularitat per prevenir el pes excessiu i minimitzar la possibilitat d’abocament d’aigua a la piscina.

Coberta telescòpica per a piscines. Augmentar i mantenir la temperatura de l'aigua de la piscina. Espai Piscines Graf.

10. Programa la posada en marxa a la primavera

Inclou la retirada de la coberta, la reconnexió dels components, i una neteja i equilibri químic complet.

Amb aquests senzills passos per al mantenimient hivernal, pots assegurar-te que la teva piscina romandrà en òptimes condicions durant l’hivern.

Per a qualsevol pregunta o aclariment no dubtis a posar-te en contacte amb nosaltres.

Equip d’Espai Piscines Graf