Blog

Piscines d’aigua salada vs. piscines tradicionals: Quins són els avantatges de la cloració salina amb EVoLink?

Tradicionalment, les piscines han estat relacionades amb l’ús de clor i altres productes químics per mantenir l’aigua en bones condicions. Tot i això, amb l’evolució constant dels tractaments de l’aigua, la cloració salina ha anat guanyant terreny com una sostenible i  segura.

La decisió entre una piscina d’aigua salada i una tradicional depèn de diversos factors, incloent-hi les preferències personals, el pressupost i la disponibilitat de temps per al manteniment. Descobreix quina és l’opció més adient per a tu i la teva família en aquest article.

Piscines d’aigua salada

Les piscines d’aigua salada s’han posicionat com una alternativa atractiva als sistemes tradicionals de clor i altres productes químics. Aquesta evolució en la gestió de cloració salina ofereix avantatges per a la salut i beneficis pel medi ambient en tractar-se d’un producte natural.

Avantatges:

  • Benestar de l’aigua: L’aigua salada és coneguda per ser més suau i menys irritant per a la pell i els ulls, oferint una experiència de bany més agradable per a totes aquelles persones amb la pell més delicada.
  • Reducció de costos a llarg termini:  Malgrat que la instal·lació inicial pot ser més cara, els costos a llarg termini seran més baixos, ja que no es requereix un manteniment tan constant.

Inconvenients:

  • Cost inicial: La instal·lació d’un sistema d’aigua salada és més costosa, ja que implica la incorporació d’un generador de clor.
  • Ús de material més  resistent: L’aigua salada pot ser corrosiva per a certs accessoris de la piscina, requerint materials més resistents.

Piscines tradicionals

Les piscines tradicionals continuen sent una opció popular, oferint una varietat de productes de clor i opcions de tractament de l’aigua.

Avantatges:

  • Cost inicial més baix: Les piscines tradicionals són més econòmiques en la instal·lació inicial, ja que no requereixen el sistema de generació de clor específic.
  • Varietat d’accessoris: Pots triar entre una àmplia gamma de materials i accessoris per a la piscina sense preocupar-te de la corrosió.
  • Diferents formats de clor: El clor està disponible en format líquid, granulat o fins i tot en tauleta podent regular així l’actuació de clor.

Inconvenients:

  • Manteniment regular: Les piscines tradicionals requereixen una supervisió més constant i l’addició regular de clor, alcalinitat i altres productes químics.
  • Irritació cutània: L’ús de clor pot provocar irritació cutània i ocular en algunes persones.

Decidir quina és la millor opció per a la teva piscina

Si busques una opció de baix manteniment, amb menys productes químics i una experiència de bany més segura per a la família, una piscina d’aigua salada podria ser la millor opció. Malgrat el cost inicial més alt, els beneficis a llarg termini justifiquen aquesta inversió.

Per als qui prefereixen un enfocament més econòmic a curt termini, una piscina tradicional pot ser la millor elecció. Els seus materials versàtils i el cost inicial més baix són factors que poden pesar en la decisió final.

És important avaluar les teves preferències, necessitats i restriccions pressupostàries abans de prendre una decisió final. Com a experts en piscines, estem aquí per ajudar-te a valorar les teves preguntes i resoldre qualsevol pregunta, estem a la teva disposició perquè puguis gaudir de la teva piscina!

Equip d’Espai Piscines Graf