Blog

Procés d’instal·lació d’una piscina de polièster

L’estiu al teu abast

Imagina’t els dies d’estiu al jardí de casa teva, amb la fresca d’una piscina blava i brillant mentre prens una copa de vi blanc i et relaxes d’un llarg dia de feina. Les rialles dels nens, els jocs a l’aigua i els moments de relax sota el sol es convertiran en una realitat amb la instal·lació d’una piscina de polièster. Aquest somni el tens a l’abast i et pot transformar qualsevol espai exterior en el teu paradís!

Transformació del teu jardí

Com a dissenyadors i fabricants de piscines de polièster amb més de trenta anys d’experiència a Girona, et guiarem en aquest emocionant viatge, detallant cada pas del procés d’instal·lació per assegurar que el teu nou oasi aquàtic sigui perfecte i que t’adonis que amb un parell de dies pot quedar tot acabat. A continuació, t’expliquem com es fa realitat aquest projecte, des de l’excavació inicial fins als últims tocs, perquè puguis gaudir d’un estiu inoblidable amb la teva nova piscina.

Excavació precisa

El primer pas en aquesta transformació és l’excavació del terreny on s’ubicarà la piscina. Aquesta excavació ha de ser meticulosa; la fossa s’ha de fer uns 20 centímetres més ampla en tot el perímetre de la piscina i uns 10 centímetres més profunda. Aquest marge addicional assegura que la piscina tindrà l’espai suficient per quedar perfectament encaixada. És fonamental que el sòl resulti net, sa i uniforme, garantint així una base sòlida i estable.

Preparació de la base

Un cop tenim l’excavació preparada, ens enfoquem en la preparació de la base. En aquest punt, es col·loquen unes regles al llarg de tota la base de la piscina, assegurant que es mantingui a uns 160 centímetres des de la cota 0, que és la superfície. A més, s’instal·la un tub testimoni de 16 centímetres de diàmetre per assegurar-nos que tot està alineat correctament. Si cal es pot afegir grava per anivellar la base.

Col·locació de la piscina

Arribem llavors a un moment clau: la col·locació de la piscina. Aquí, un tub de 2 metres es connecta al desaigüe i a l’skimmer, una part clau per al correcte funcionament de la piscina. Amb molta cura, la piscina es col·loca en el seu lloc definitiu i es verifica que estigui perfectament anivellada. Seguidament, es col·loca la làmpada projectora, deixant un metre de cable per garantir una il·luminació òptima. També s’instal·la el sistema de filtració, essencial per mantenir l’aigua neta i cristal·lina.

Rebliment de laterals

El següent pas és el rebliment dels laterals de la piscina, un procés que requereix precisió i paciència. Primer, s’omple la piscina amb uns 50 o 60 centímetres d’aigua. Mentre es va omplint, es comença a afegir grava de rebliment al seu voltant, compactant-la amb un regle per assegurar que quedi ben ferm. Aquest procés es repeteix per capes de la mateixa altura fins a completar tot el perímetre. Durant aquest procés, també es realitzen les regates necessàries per col·locar l’skimmer i les boquilles.

Connexions essencials

Les connexions són un altre punt vital del procés. El cable del projector es passa per dins del tub protector i es connecta a la caixa de connexions. Es connecta també el cable que va al quadre de filtració mitjançant una regleta dins de la caixa. Els tubs es col·loquen i s’encolen fins al local tècnic, seguint l’esquema proporcionat, i el tub de desguàs també s’estén i s’encola. Finalment, una mànega de 1000 W amb cables d’electricitat i presa de terra, protegida per un interruptor diferencial de 30 mA, es col·loca per garantir la seguretat elèctrica de la instal·lació.

Pavimentació superior

Per últim, arriba el moment de la pavimentació superior, un detall que dóna el toc final a la nostra piscina de somni. Sobre el rebliment es col·loquen varilles de ferro corrugat per donar reforç. Es prepara una mescla de formigó amb una proporció de 250 kg de ciment per 1000 kg de mescla, que s’utilitza per omplir els 15 centímetres restants de l’excavació. Amb molta cura, es raseja i planeja la superfície, i es col·loquen les peces de coronació al voltant de la piscina, començant per les cantonades. Aquestes peces es fixen amb ciment cola, es rejunten amb borada i es raspallen, oferint una coronació perfecte per la nostra piscina.

configura la teva piscina de polièster

El teu oasi personal

Amb aquests passos detallats, la teva nova piscina de polièster quedarà instal·lada i llesta per ser el centre d’atenció del teu jardí. Imagines aquelles tardes assolellades, els riures dels teus fills jugant a l’aigua i les nits d’estiu plenes de màgia sota les estrelles, tot gaudint de la frescor de la teva piscina? 

Treballant amb un dissenyador i fabricant especialitzat a Girona, pots estar segur que cada fase del procés es realitzarà amb la màxima qualitat i precisió, garantint que la teva piscina es converteixi en un espai de felicitat i relax per a tota la família. Aquest estiu, deixa’t portar per l’emoció de tenir un oasi personal a casa teva, on cada dia pot ser una nova aventura plena de diversió i benestar. La teva piscina de somni està més a prop del que imagines!

Equip Tècnic d’Espai Piscines Graf