Blog

Puc utilitzar tots els tipus de sal per a la meva piscina amb cloració salina?

Les piscines de cloració salina poden utilitzar diversos tipus de sal. A continuació explicarem els tipus de sal per la piscina que es poden utilitzar i quins avantatges i inconvenients impliquen cada tipologia de sal.

Aparentment totes les sals compleixen amb la seva funció. Tot i això, depenent del tipus de sal que escollim podrem alterar l’experiència del bany a la piscina.

Tipus de sal per la piscina, Espai Piscines Graf

La importància dels tipus de sal per la piscina

Els aspectes de la sal que hem de tenir en compte són la seva higiene i el seu grau de puresa. Concretament, la puresa i la higiene de la sal contribueixen a una bona aparença i conservació de l’aigua de la piscina i dels equips de manteniment.

Puc utilitzar sal normal a la meva piscina?

La sal marina, o sal comuna, és una opció vàlida per al seu ús en piscines. Tot i que hi ha altres opcions que s’utilitzen, sobretot, per a tractaments relaxants, la sal normal es pot utilitzar per a l’ús de cloració salina. Aquest tipus de sal sol ser de les primeres opcions quan es vol començar a utilitzar un clorador salí pel seu cost més econòmic, ja que al cap i a la fi, el procés de la cloració salina és afegir clorur de sodi.

Quin tipus de sal escollir?

En el mercat podem diferenciar entre diversos tipus de sal per a piscines. La sal marina, o sal de cuina, la sal Epsom, la sal Vacuum i les pastilles multifunció.

En primer lloc, la sal normal, o sal marina, és una opció bàsica, econòmica i àmpliament utilitzada per a la cloració salina. El seu principal component és el clorur sòdic. 

La sal Epsom, prové d’aigües amb un nivell de salinitat molt elevat, acostuma a utilitzar-se en aigües termals i zones de SPA. La sal Epsom es caracteritza pel seu elevat nivell de sulfat, que facilita la flotació de les persones que s’hi banyen.

Com a avantatge podem comentar que pràcticament les aigües que utilitzen aquest tipus de sal no arruguen la pell. A més, la sal Epsom té propietats beneficioses per a l’organisme. És àmpliament utilitzada en teràpies de bany per alleugerir dolors i contractures musculars. 

La sal Vacuum es caracteritza per una fàcil dissolució i elevada puresa. A més, es pot adquirir en diversos formats, ja siguin pastilles o càpsules. Aquestes sals s’obtenen a partir del procés d’evaporació. 

Aquestes tipologies de sal, es poden trobar en diversos formats, com per exemple amb les pastilles multifunció, que s’acostumen a utilitzar en piscines de caire públic o privat. Aquestes pastilles contenen sal i alguns components químics. 

En tots els casos, fer la cloració de la piscina amb sal és una manera natural i segura de mantenir l’aigua de la piscina neta i apta per al bany. 

Per qualsevol dubte o aclariment restem a la teva disposició.

Equip tècnic d’Espai Piscines Graf