Blog

Quant pesa una piscina en un àtic?

M’imagino tornar a gaudir d’estar a l’àtic de casa un capvespre de primavera o d’estiu… Acompanyat de la meva família, de la meva colla, dels meus amics, dels qui més estimo. Una taula plena d’assortits de formatges, de pernil ibèric i coca de pa, sucada amb tomàquets de pera i plates de fruita del temps tallades amb delicadesa i banyades amb xocolata…

Tot apunt fer un brunch a peu dret… I a la mà una copa de vi blanc pinot noire, a la temperatura adient, fins i tot una mica massa fred. De música de fons jazz, jazz del bo, si pot ser amb un toc de blues. Sempre que pujo a l’àtic de casa em pregunto si aguantaria el pes per una piscina, el somni seria complet.

Quant pesa una piscina en un àtic? Espai Piscines Graf

Piscines d’acer

És important plantejar quin pes podria tenir la piscina en un l’àtic. A Espai Piscines Graf dissenyem piscines lleugeres d’acer, que s’adapten a les necessitats i formes de l’àtic i de la terrassa. Pel seu pes, les piscines d’acer son una bona solució. A més del pes de l’aigua, un dels principals inconvenients de construir una piscina en un àtic és el pes de l’estructura que ha de suportar l’edifici. Una piscina d’acer pesa menys d’un 5% del pes que una piscina d’obra de les mateixes dimensions. Per exemple, una piscina d’uns 260 kg feta d’acer, hi podrien cabre unes 10 tones d’aigua (10.000 litres). Si aquesta piscina la construïssim d’obra, el pes sol de l’estructura podria ser similar a la del pes de l’aigua, és a dir, 10 tones més comparat amb els 260 kg de si la fem d’acer.

Un altre avantatge de l’acer és que si bé una piscina de polièster s’instal·la amb 3 o 4 dies, una d’obra pot trigar entre 5 i 6 setmanes. Més similar al polièster, en el cas d’una piscina d’acer la durada de la seva construcció i posada en marxa pot ser entre 8 i 10 dies.

Dissenys personalitzats

L’acer doncs, permet dissenys innovadors, acabats de tot tipus i a nivell econòmic és rendible i assumible. Imagina i construeix d’acord amb les teves preferències i necessitats vasos, escales, plataformes de sortida, sistemes de distribució de l’aigua, etc. Tal com et dèiem, la reducció del pes respecte a estructures clàssiques, permet la seva implantació en infraestructures o terrenys difícils. D’altra banda, l’escàs espessor de les xapes permetria, fins i tot, rehabilitar una antiga estructura introduint en el seu interior un got d’acer.

Les piscines d’acer son molt resistents a les gelades. L’acer es caracteritza per ser un material d’alta resistència i durabilitat gràcies a les seves propietats. Es tracta d’un material molt resistent, que permet una gran llibertat de disseny. Garanteix una elevada qualitat mediambiental degut a que les obres per a realitzar-les son molt netes i no requereixen de productes químics. Alhora, garanteixen un fàcil manteniment i l’acabat és antilliscant i suau.

Estudi del projecte

Abans de fer qualsevol intervenció en un edifici, un arquitecte o enginyer estudia el projecte a realitzar en aquell àtic o terrat per valorar la capacitat de càrrega de l’estructura de l’edifici i la possibilitat de suportar el pes de la mateixa. Si cal, es pot reforçar l’edifici amb diferents sistemes com poden ser estructures amb bigues, pilars de ferro, etc. independents dels punts de suport dels que ja disposi l’edifici.

Ja has vist que les possibilitats son moltes i espectaculars. Els preus poden ser molt variats. Si t’instal·len materials fràgils la resistència i durabilitat seran molt limitades. Per això et recomanem els millors materials.

Demana’ns pressupost sense compromís. Al final una piscina pot tenir un cost similar a un vehicle. Quin vehicle tens? Nosaltres et proposem que n’escullis una de gamma alta. Per seguretat, longevitat, durabilitat, que s’adeqüi al teu espai, a les teves necessitats, a la teva estètica i que t’ofereixi les prestacions que et mereixes. Tu decideixes, conduir el camí cap a una piscina de gamma alta està a les teves mans.

Equip Tècnic d’Espai Piscines Graf