Blog

Què és l’Skimmer i cada quant s’ha de netejar?

Si estàs valorant les opcions per mantenir ben neta la teva piscina i així aprofitar-la al màxim, avui en aquest article et volem parlar de l’Skimmer. Aquest és un dispositiu que et pot sonar familiar i potser encara no tens clar què és i quina funció té.

Què es coneix com un Skimmer de piscina

Primer t’explicarem què és un Skimmer i les seves parts abans de conèixer les seves funcions. L’Skimmer és un equip que es col·loca a la majoria de piscines per a particulars, el qual es tracta d’una boca de succió en les parets de la piscina i que forma part del sistema de filtratge

El seu mecanisme consta d’un cistell per atrapar els elements de la superfície i una comporta per on passa la brossa. L’Skimmer és un equip clau, per a totes les piscines, que a vegades passa desapercebut i pot solucionar gran part de la neteja de la teva piscina.

Què és l'skimmer? Espai Piscines Graf

Com treballa un Skimmer

La funció principal de l’Skimmer és evitar que tot allò que cau a la piscina, com per exemple insectes o fulles, acabin al fons. 

Per tal de poder dur a terme aquesta funció, l’Skimmer és ajudat per altres components com són la bomba de succió o els dolls d’impulsió.

Un cop s’instal·la l’Skimmer a la piscina, es connecta amb la bomba de succió i quan aquest acoblament es posa en marxa es crea un petit moviment a l’aigua que atrau tot el que estigui a la superfície de la piscina. Aquest moviment, gairebé imperceptible per les persones, és molt efectiu i es pot potenciar encara més si compta amb l’ajuda dels dolls d’impulsió. 

Els dolls d’impulsió se situen a la zona oposada de la ubicació de l’Skimmer, per ajudar a propulsar l’aigua a favor per atrapar les fulles, els insectes i tots els elements presents.

Què és l'skimmer? Espai Piscines Graf

A més, l’Skimmer té una comporta amb la funció de fer passar els elements contaminants i alhora evitar que tornin a la piscina perquè quedin retinguts al cistell. De manera que després es puguin retirar fàcilment de forma manual.

Què tenir en compte quan s’adquireix un Skimmer

Una de les primeres qüestions és saber el número d’Skimmers que pot necessitar la teva piscina. Això dependrà de cada cas concret, ja que es calcula el que es coneix com la superfície de làmina d’aigua, és a dir, la superfície de la piscina per saber quin model té la millor capacitat per adaptar-se a la teva piscina. No obstant això, els nostres experts et guiaran i et solucionaran tots els dubtes que puguis tenir sobre aquest sistema.

Per una altra part, no és necessari que l’Skimmer estigui funcionant les 24 hores del dia, els 7 dies de la setmana, ja que n’hi haurà prou amb engegar-lo quan observis elements flotant a la superfície de l’aigua. Un cop que l’Skimmer ha recollit la brutícia, el pots tornar a desconnectar.

Finalment, pel que fa a la seva neteja i manteniment és important que periòdicament es revisi l’estat del cistell per retirar les impureses recollides. De tal forma que l’Skimmer no es col·lapsi i per garantir el seu correcte funcionament.

Com has vist, mantenir una piscina neta, transparent i lliure d’elements contaminants és possible i no requereix invertir hores de neteja manual. Adquirint un Skimmer adequat i si vols complementar-ho amb un netejafons, tindràs uns resultats òptims per lluir la teva piscina.

Per qualsevol dubte o aclariment, restem a la teva disposició.

Equip tècnic d’Espai Piscines Graf