Blog

Què he d’analitzar per saber si la meva piscina està en bon estat?

Passaran ràpidament els mesos i de nou s’aproparà la primavera i no te n’adonaràs i estarem de ple a la temporada d’estiu. Començaràs a fer plans pel cap de setmana amb la família, reunions i dinars a casa amb els amics per passar una bona estona al voltant de la teva piscina… I per això et ve al cap que és important que facis un molt bon manteniment durant tot l’any per tenir-la sempre a punt. Com estarà la meva piscina després de tants mesos? Quines coses he de tenir en compte? Què he d’analitzar per saber si la meva piscina està en bon estat?

En aquest article t’ho posem fàcil i et donarem unes pautes clares perquè puguis saber si la teva piscina es troba en bon estat. D’aquesta manera, no hauràs de perdre el teu temps investigant per internet i buscant informació amb molts tecnicismes.

Què he d'analitzar per saber si la meva piscina està en bon estat?

Verificar que l’equilibri del pH sigui l’adequat

Pots començar realitzant una prova de nivells de pH. Mantenir el pH equilibrat implica utilitzar productes químics. Per aquest motiu, és important que l’equilibri del pH estigui controlat perquè l’aigua de la teva piscina sigui respectuosa amb el contacte de la pell.
Els valors recomanables se situen entre el 7,2 i el 7,6, per tant, si el resultat es troba dins d’aquesta franja, et garanteix que tot funcioni correctament. En cas que el pH sigui massa elevat, es poden produir irritacions a la pell i als ulls. Mentre que si el pH és massa baix, pot haver-hi el risc que els materials i l’aigua es deteriorin a causa de la corrosió. 

Pots trobar diferents tipus de mesuradors de pH: alguns són manuals, on s’ha de mullar unes tires que segons el color que mostra indica el valor del pH, o bé, hi ha que són elèctrics, on s’introdueix a l’aigua i mostra el valor analitzat. Un cop tens el valor del pH, sabràs si has de posar un reductor o incrementador de pH. Cal que tinguis en compte que disposem d’aparells que mesuren de forma automàtica i domòtica aquesta funció. Amb un sol clic t’arribarà la informació al mòbil sobre els nivells de pH de la teva piscina així com la mesura idònia correctora per tenir-lo sempre en bon estat.

Mantenir l’aigua en bon estat analitzant la cloració de la meva piscina

Un altre aspecte que has de tenir en compte és el grau de clor que té la teva piscina. El clor és el desinfectant per excel·lència en el tractament de les piscines. S’encarrega de matar els bacteris, com la salmonel·la o el colibacil, i també elimina els gèrmens que causen virus com poden ser la diarrea o l’otitis.

Per aquest motiu, a totes les piscines en general, és essencial el procés de cloració, ja que, s’ocuparà de mantenir l’aigua ben neta i transparent. Et recomanem l’electròlisi salina per garantir que l’aigua de la teva piscina estigui i es mantingui sanejada i lliure de microorganismes.

La cloració és un procés a través del qual s’afegeix sal comuna (clorur sòdic) a l’aigua, i a través d’un aparell elèctric que separa el clor del sodi s’aconsegueix una desinfecció total d’aquesta. Pel que fa a la salut, oblida’t dels ulls vermells, la pell resseca i del cabell recremat. En l’àmbit de benestar, com que la pressió osmòtica de l’aigua lleugerament salada és menor, et millorarà la sensació de relaxament i de disminució de l’estrès en reduir l’absorció de productes químics a través teu.

Revisar l’estat i el funcionament del filtre

El filtre té la missió de recollir la brutícia de la piscina, i tota aquesta brutícia que es pugui acumular, es pot convertir en una font de microorganismes. Per això, fer revisions periòdiques és vital, ja que si no es fan, la brutícia del filtre passa a l’aigua a través del filtratge fent que empitjori la seva qualitat.

Cuidar el manteniment del filtre farà que tot el tractament químic que utilitzis més endavant funcioni amb l’efectivitat que li correspon a cada element.

Confiar en els experts

Després de veure tots els punts per analitzar l’estat de la teva piscina, el darrer consell que et recomanem és que confiïs en els nostres experts. T’informarem i t’assessorarem sobre totes les qüestions que puguis tenir per comprovar l’estat de la teva piscina de la manera més còmoda i efectiva. 

Per qualsevol dubte o aclariment, restem a la teva disposició.

Equip tècnic d’Espai Piscines Graf