Blog

FAQS: Quin manteniment és necessari per a cuidar la meva piscina?

Una de les preguntes freqüents que més es repeteixen entre els clients està relacionada sobre com cuidar la meva piscina. En aquest article et presentem una petita guia imprescindible perquè cuidis de l’entorn i la teva zona de bany com un expert.

El manteniment de la piscina és una de les feines més importants de desinfecció, seguretat i durabilitat dels materials que has de tenir en compte. Gaudir de la piscina en condicions saludable requereix seguir una sèrie de passos per a controlar l’estat de l’aigua i fer una bona neteja del vas. Segueix bones pràctiques per a aconseguir el rendiment òptim de la piscina i aconseguir que estigui sempre en perfecte estat!

Renolit Alkorplan Xtreme Volcano

Neteja de la piscina i el vas

Realitzar el tractament adequat és important per a cuidar la meva piscina, ja que ens permet crear un espai amb condicions saludables i sense risc per a la salut dels amics i familiars. Comença amb la neteja general!

A la superfície de l’aigua apareixen restes de fulles i insectes, especialment en zones de bosc o si tens vegetació a prop de la piscina. Tot i que els skimmers fan una gran feina per a filtrar l’aigua, et recomanem que passis el recollidor de fulles sovint, d’aquesta manera impedim que es pugui bloquejar o saturar per l’accés de brutícia. 

Una altra pràctica fàcil i que evita l’entrada de brutícia és netejar el contorn de la piscina. Quan s’acaba la jornada de bany podem fer una neteja de les vores amb la mànega i evitar que el vent ens pugui fer caure les restes de brutícia acomulada en aquesta zona. 

Renolit Alkorplan Blue Azur

Netejador de fons automàtic Graf

Mantenir la piscina en bon estat no només garanteix la seguretat dels teus, també estàs aportant el teu granet de sorra per a reduir la petjada ecològica i cuidar del medi ambient. Si cuidem i netegem sovint, evitem que hàgim de fer reparacions, i allarguem la vida útil dels materials i de l’aigua.

El netejador de fons automàtic és una eina intel·ligent que ens permet gaudir de la piscina sense preocupar-nos. Deixa els robots i aposta pel netejador de fons automàtic Graf. Aquest està integrat a la piscina, no caldrà que el treguis i el posis cada vegada. El sistema consisteix en una sèrie de dispositius de neteja que s’eleven uns mil·límetres sobre el sòl per llançar un raig d’aigua amb una durada i direcció precises, sobre una zona determinada per encaminar-la al sistema de filtració.

El millor netejafons automàtic del mercat, Espai Piscines Graf

Tractament de l’aigua, pH i clor

Perquè la utilització de la piscina sigui satisfactòria i en puguis gaudir en total tranquil·litat, l’aigua ha de complir una sèrie de requisits. La neteja es reflecteix en la claredat i el clor, però existeixen altres qualitats que ens permeten identificar si està en bon estat, com l’olor i el gust. Per últim tenim el confort, evitar que ens produeixi irritacions als ulls o a la pell. 

Clor o cloració salina?

Si utilitzes el sistema tradicional de clor, la quantitat dependrà del volum de l’aigua, i de les persones que s’hi banyin. Per a tenir una referència cada 15 metres cúbics d’aigua haurem de diluir 20 grams de clor. Aquesta feina s’ha de realitzar cada 5 o 6 dies. Aquest producte és molt efectiu, però és perjudicial pel medi ambient i pot produir irritacions. Coneixes el sistema de cloració salina? 

La cloració salina, sistema més utilitzat en l’actualitat, té un procés de neteja natural i la seva depuració és molt eficient. El sistema de manteniment de l’aigua mitjançant l’electròlisi és un sistema més sostenible en comparació als mètodes tradicionals, ja que la sal s’introdueix a l’aigua i es reutilitza cíclicament. 

Control del pH

Mesurar el clor és una de les rutines més essencials pel correcte manteniment de la teva piscina. El pH avalua el grau d’acidesa de l’aigua i ha d’oscil·lar entre 7,2 i 7,6. Controla aquest valor amb regularitat i corregeix si ha augmentat o disminuït amb el mesurador de pH. Per detectar possibles anomalies, fixa’t en el color de l’aigua, aquest petit canvi et pot indicar l’estat de l’aigua.

Manteniment de la piscina diari i setmanal

Ja hem apuntat els conceptes bàsics per a cuidar la meva piscina, però encara pots dubtar sobre cada quant has de dur a terme cada tasca de neteja? En aquest esquema recollim les pràctiques més importants i cada quan és bo fer-les per a tenir un espai de bany segur i higiènic.

Manteniment diari:
– Analitza el pH de l’aigua i afegeix el producte necessari perquè es mantingui sempre en 7,2 i 7,6.
– Analitza el nivell de clor
– Neteja la superfície de l’aigua: fulles, insectes amb el netejador de fons automàtic i el recollidor de fulles

Manteniment setmanal: 
– Neteja fons i parets del vas
– Neteja l’skimmer
– Comprovar l’estat de la depuradora i el filtre
– Revisar si cal fer un canvi de les pastilles de clor

Utilizació de la tecnologia

Fes que la feina sigui més fàcil amb l’ús de la tecnologia! Si no tens temps per a dedicar-te a fer un bon manteniment de la piscina, pots introduir màquines intel·ligents que s’encarreguen del control, regulació i neteja del vas i l’aigua de la teva piscina. 

El clorador salí d’EVoLINK de BS Pool, està pensant perquè puguis controlar la piscina a través d’una aplicació mòbil quan vulguis i on vulguis. Podràs gestionar i prendre el control dels paràmetres de la piscina a distància. Aposta per sistemes naturals i practica una anàlisi periòdic per a cuidar dels teus i del medi ambient! 

No dubtis, contacta amb nosaltres i tindràs a la teva disposició el personal tècnic més qualificat per a resoldre tots els teus dubtes i les teves inquietuds.

Equip Tècnic d’Espai Piscines Graf