Blog

Reformes de piscina: 7 tipus de transformacions imprescindibles

T’agradaria reformar la teva piscina? En aquest article, descobriràs set tipus de reformes de piscina imprescindibles que poden transformar completament la teva piscina actual.

En el món del manteniment i la millora de l’habitatge, les reformes de piscina juguen un paper clau per a assegurar tant la funcionalitat com l’estètica de la teva zona de bany.

piscina liner renoli alkorplan reforma

1. Reparació de fissures i filtracions

Una de les problemàtiques més comunes en les piscines, especialment en aquelles de certa edat, són les fissures i filtracions d’aigua. Aquest és el problema més recurrent de les rehabilitacions de piscines.

Les fissures o filtracions no només suposen una pèrdua d’aigua sinó que també poden derivar en problemes majors a l’estructura del vas. La reparació d’aquestes fissures requereixen d’un procés de revestiment o impermeabilització per a restablir la integritat de la piscina.

Des d’Espai Piscines Graf oferim el servei tècnic d’anàlisi dels danys de la piscina per a valorar quina és la millor solució per a cada cas.

2. Canvis de revestiment en piscines d’acer

El revestiment de la piscina no només contribueix a la seva aparença sinó que també protegeix l’estructura principal. Amb el temps, el revestiment pot desgastar-se o passar de moda.

Realitzar una reforma per actualitzar el revestiment amb materials més moderns i duradors, com les noves làmines armades per piscines d’acer Renolit Alkorplan Touch i Vogue, poden revitalitzar completament l’aspecte de la teva piscina, així com millorar la seva durabilitat i seguretat estructural.

3. Pèrdua d’aigua

Una de les preocupacions més greus per als propietaris de piscines és la pèrdua d’aigua. Aquest problema no només representa un increment en el consum d’aigua i, per tant, en el cost de manteniment, sinó que també pot ser indicatiu de problemes estructurals més seriosos que requereixen atenció immediata.

La pèrdua d’aigua en una piscina pot ser deguda a diverses raons, des de l’evaporació natural fins a filtracions a través de fissures en l’estructura o bé problemes d’unió entre l’estructura del vas i els accessoris de la piscina, com els tubs o skimmers.

Una vegada identificada la pèrdua d’aigua com a problema que va més enllà de l’evaporació, és imprescindible actuar ràpidament per evitar danys majors. Les solucions poden variar des de reparacions menors fins a reformes completes, depenent de la severitat del problema.

4. Revisió dels components: sistemes de filtració i desinfecció

És essencial actualitzar el sistema de filtració i desinfecció per assegurar que l’aigua de la piscina es mantingui neta i en condicions òptimes per al seu ús. Amb el pas del temps, la tecnologia en aquest àmbit ha progressat de manera notable, fent possible l’adopció de sistemes més eficients i respectuosos amb el medi ambient. 

Entre les opcions disponibles, destaquen les tecnologies de filtració per sal. La filtració per sal funciona mitjançant l’electròlisi salina, que transforma la sal comuna en clor natural, permetent així una desinfecció eficaç sense els efectes nocius dels químics tradicionals.

Incorporar aquestes tecnologies no només millora la qualitat de l’aigua, sinó que també contribueix a reduir els temps i els costos associats al manteniment regular de la piscina. A més, són opcions més sostenibles que disminueixen l’impacte ambiental associat al tractament tradicional de l’aigua de piscines. Aquesta actualització, per tant, representa una inversió a llarg termini en eficiència, sostenibilitat i confort per als usuaris de la piscina.

Clorador Salí EvoLINK, Espai Piscines Graf

5. Neteja profunda de la piscina

Una neteja profunda és una reforma essencial per a qualsevol piscina que ha estat en ús durant llargs períodes de temps o que ha estat desatesa.

Aquest procés no només implica l’eliminació de brutícia visible i detritus acumulats, sinó també la desinfecció i l’estabilització química de l’aigua per assegurar un entorn segur i saludable per a la natació. A més, una neteja profunda pot incloure la revisió i neteja dels sistemes de filtració, així com la reparació o substitució de rajoles trencades i la pinta de superfícies desgastades.

Aquesta intervenció no només millora l’aspecte estètic i la seguretat de la piscina sinó que també pot augmentar significativament la seva longevitat, evitant problemes futurs que podrien resultar en reparacions costoses. 

6. Amplia la reforma de piscina amb accessoris intel·ligents

Si fas una reforma, valora ampliar els accessoris! Les reformes de piscina també poden incloure accessoris de piscines com cascades, jets d’aigua o fins i tot la integració d’un spa. Aquestes millores no només augmenten l’estètica general sinó que també milloren l’experiència de bany, afegint un nou nivell de relaxació i diversió.

Des de canons d’aigua i cascades fins a sistemes de contracorrent per a entrenament, existeixen infinites possibilitats per personalitzar la teva piscina i adaptar-la a les teves necessitats específiques.

accessori doll piscina espai piscines

Les cobertes automàtiques són essencials per a la seguretat, la neteja i l’eficiència energètica de la piscina. Aquest tipus d’accessori que pots considerar quan fagis la reforma, no només protegeix la piscina de la brutícia i els residus, sinó que també ajuda a mantenir la temperatura de l’aigua, reduint els costos de calefacció i evaporació de l’aigua.

7. Rehabilitació eficient de piscines: instal·lació de models de polièster o acer en vasos preexistents

En el cas d’una piscina d’obra que està seriosament deteriorada, una solució pràctica i econòmica pot ser la instal·lació d’una piscina prefabricada de polièster o d’acer dins del vas existent. Aquesta opció permet aprofitar l’estructura original sense necessitat de realitzar obres complexes i costoses de reconstrucció. Les piscines de polièster o d’acer són fàcils d’instal·lar i ofereixen una gran durabilitat i resistència a les condicions meteorològiques adverses. A més, el seu disseny adaptatiu permet que s’integrin perfectament dins del contorn de la piscina antiga, assegurant una estètica coherent i atractiva.

La instal·lació d’una piscina prefabricada dins d’un vas preexistent requereix una planificació acurada i l’adaptació de l’espai per garantir un encaix perfecte. En primer lloc, és essencial realitzar una avaluació detallada de l’estructura existent per assegurar que és estable i capaç de suportar la nova piscina. Una vegada confirmada la viabilitat del projecte, es procedeix a preparar el vas, ajustant les dimensions i reforçant les parets si és necessari. L’avantatge d’aquesta tècnica és que redueix significativament els temps d’instal·lació i els desemborsaments associats amb la rehabilitació d’una piscina tradicional d’obra, oferint una solució ràpida i eficient per tornar a gaudir d’un espai de bany renovat.

Tens una piscina antiga que necessita renovar-se? A Espai Piscines Graf, entenem que cada projecte de reformes de piscina és únic. El nostre equip d’experts està preparat per assessorar-te i guiar-te a través de tot el procés, des de la concepció inicial fins a la finalització del projecte.

Contacta’ns avui mateix per descobrir com podem ajudar-te a transformar la teva piscina en el refugi perfecte.

Equip Tècnic d’Espai Piscines Graf