Blog

Si tinc l’aigua de la meva piscina verda, què faig?

Fa dies que notes que l’aigua de la piscina ha canviat de color? Tens la piscina verda o l’aigua té un lleuger to verdós? No et preocupis! És habitual trobar-s’hi i existeixen solucions eficaces per aconseguir tenir l’aigua de la piscina sempre cristal·lina i saludable.

Quan ens referim que l’aigua de la piscina és verda es tracta d’un fenomen natural causat pel creixement d’algues. En aquest article presentem els principals indicadors per a detectar-ho i possibles solucions per erradicar o prevenir el creixement de les algues a la teva piscina. 

Indicadors principals per a detectar algues a l’aigua

Per a detectar el creixement d’algues a l’aigua fixa’t en el color, aquest és el primer indicador que cal tenir en compte. L’aigua canvia de color i es converteix en més opaca i sol perdre brillantor.

Tanmateix, les parets del vas són més viscoses i notaràs que rellisquen a causa de la capa del creixement de l’alga a la superfície del material.

Renolit Alkorplan Touch Sublime

Què pot provocar el creixement de les algues?

El sistema de filtració i manteniment de la piscina està molt relacionat amb el creixement de plantes microscòpiques. És probable que hi hagi algun problema amb el sistema de filtratge o tractament de l’aigua.

Existeixen diversos factors que poden provocar el creixement d’algues, depenen de les condicions de la piscina o efectes climatològics. No obstant això, sabem que les aigües que no tenen un correcte manteniment, no s’hi afegeix el clor adequat o el filtro no funciona poden provocar l’aparició de verdet.

Segueix les recomanacions de manteniment que proposen els professionals d’Espai Piscines Graf per a conservar la piscina en bon estat i tenir una aigua neta. Saps fer el manteniment bàsic de la teva piscina?

Com podem eliminar i prevenir les algues de la piscina?

Les algues són sinònim de bacteris, el primer pas és deixar de banyar-se i solucionar-ho com més aviat millor.

Control del pH

Comença comprovant els nivells de pH de la teva piscina. Ha d’oscil·lar entre 7,2 y 7,6. Si trobes uns valors que no es troben dins del paràmetre, ja has detectat el problema. Quan augmenten els valors per sobre de 7,6 es quan l’aigua és torna alcalina.

Revisió dels filtres

Revisa el teu filtre i comprova si necessita una neteja profunda o canvi d’algun material principal. 

Manteniment i neteja

Aspira la brutícia de la superfície y el fons amb el netejador de fons automàtic. La clau per prevenir les algues és realitzar un tractament i neteja periòdic de la teva piscina. A Espai Piscines Graf disposem de tots els accessoris de manteniment per al millor tractament de les piscines de polièster, acer i plexiglas.

El millor netejafons automàtic del mercat, Espai Piscines Graf

Tractaments addicionals antialgues

Si després de seguir les recomanacions bàsiques no notes millores, pots aplicar un tractament antialgues 2 o 3 cops al mes. Aconsellem també contactar amb el servei tècnic per a valorar quines són les causes de l’aparició d’algues i erradicar de la manera més eficient segons el teu cas. 

Com has vist desfer-se de les algues no és molt complicat, només cal saber les tècniques necessàries i els passos de manteniment per a tenir una aigua en perfecte estat.

Per qualsevol dubte o aclariment no dubtis a posar-te en contacte amb el nostre equip especialitzat.

Equip tècnic d’Espai Piscines Graf