Blog

Temps estimat per omplir una piscina de 14.000 litres: Factors a tenir en compte davant l’estat de sequera

Amb les recents restriccions imposades per la Generalitat de Catalunya, especialment pel preocupant període de sequera que vivim, és fonamental adoptar estratègies per minimitzar el temps d’ompliment de les piscines i, alhora, assegurar-se de mantenir l’eficiència i la qualitat de l’aigua. A continuació, expliquem les directrius i proporcionem consells pràctics per als propietaris de piscines.

1. Piscines privades d’ús Individual o unifamiliar

Les restriccions són clares: no es permet l’ompliment de piscines privades d’ús individual o unifamiliar. Per aquells propietaris amb aquest tipus de piscines, és fonamental mantenir l’ús de l’aigua de manera eficient i considerar altres mesures de conservació.

2. Piscines amb sistemes de recirculació

Aquelles piscines amb sistemes de recirculació d’aigua tenen la possibilitat de ser omplertes o reomplertes, però és essencial mantenir aquest procés en les quantitats mínimes indispensables per garantir la qualitat sanitària de l’aigua. El control precís del sistema de recirculació és clau per complir amb les restriccions.

3. Piscines públiques i privades amb recirculació

Les piscines d’ús públic i privat de tipus 3A (article 2.3.a del Reial Decret 742/2013), que disposin d’un sistema de recirculació d’aigua poden ser omplertes o reomplertes en quantitats essencials per mantenir la qualitat de l’aigua. Això inclou diverses categories, des de piscines municipals fins a aquelles en comunitats de propietaris, agroturismes o instal·lacions juvenils.

4. Piscines d’ús terapèutic

Les piscines d’ús privat de tipus 3B (definides a l’article 2.3.b del Reial decret 742/2013, de 27 de setembre) destinades al bany de persones amb avaluació del grau de discapacitat, tenen permís per ser omplertes o reomplertes, tot mantenint la consideració pel consum responsable de l’aigua.

5. Excepcions en centres educatius

En centres educatius, l’ompliment complet o parcial de piscines desmuntables de capacitat inferior a 500 litres per al bany d’infants és permès, fomentant així una experiència aquàtica responsable i segura..

També cal destacar que aquestes restriccions no s’apliquen a les piscines d’aigua de mar que s’omplin i es buidin sense connexió a les xarxes d’abastament i de sanejament públiques.

Quan les condicions climatològiques permetin deixar sense efecte el decret de sequera es podran tornar a reomplir les piscines amb normalitat. En tot cas, quan arribi el moment has de tenir en compte que per omplir una piscina de 14.000 litres depèn de diversos factors clau. A continuació, analitzarem aquesta qüestió des d’una perspectiva tècnica i oferirem orientació sobre com aconseguir un bon manteniment de la piscina.

– Cabuda de l’aigua

La mida del conducte d’aigua que utilitzis per omplir la piscina influirà directament en el temps. Conductes més amples permetran un flux d’aigua més ràpid.

– Pressió de l’aigua

La pressió del sistema d’aigua de la teva ubicació té un impacte directe en la velocitat d’ompliment. Zones amb una pressió d’aigua més elevada poden omplir la piscina més ràpidament.

– Ús de múltiples connexions

La possibilitat d’utilitzar múltiples connexions per omplir la piscina simultàniament pot accelerar el procés. Això pot ser aconseguit amb l’ús d’equips addicionals com a múltiples mànigues d’aigua o connectors.

– Dèbit del comptador l’aigua

Coneixent el dèbit del teu comptador d’aigua és crucial. Multiplicant el dèbit pel temps, pots obtenir una estimació més precisa del temps requerit.

– Temporada i condicions climàtiques

Les condicions climàtiques poden afectar el subministrament d’aigua. En temporades de sequera, pot ser que s’hagi de prioritzar l’ús de l’aigua, mentre que en temporades de pluges l’escassetat pot no ser un problema.

– Capacitat del sistema de filtració

En alguns casos, pot ser necessari ajustar la capacitat del sistema de filtració per garantir que no es produeixi un desbordament mentre s’omple la piscina.

– Estratègia d’ompliment

Segmentar l’ompliment en fases pot ser una estratègia eficaç. Començar amb una quantitat inicial i continuar mentre es realitzen altres tasques pot ser més pràctic.

– Hores Laborals

Si s’està realitzant l’ompliment durant les hores laborals, assegura’t que l’equip i els recursos estiguin optimitzats per garantir una eficiència màxima.

– Supervisió constant, monitorització durant el procés

És essencial supervisar constantment el procés d’ompliment per respondre ràpidament a qualsevol problema o ajustament que sigui necessari.

– Legalitat i regulacions locals

Cal complir amb totes les regulacions locals sobre l’ús d’aigua i assegura’t que l’ompliment no generi conflictes amb les restriccions d’ús d’aigua vigents.

En resum, determinar el temps exacte per omplir una piscina de 14.000 litres requereix una consideració detallada d’aquests factors. Col·laborar amb professionals de la construcció i conèixer les condicions específiques de la ubicació són claus per garantir un procés d’ompliment eficient i conforme amb les regulacions locals.

Adaptar-se a les restriccions actuals implica una gestió intel·ligent de l’ús de l’aigua, així com la implementació de tecnologies eficients en els sistemes de recirculació. Aprofiteu les solucions de recirculació i els avanços en la construcció de piscines per mantenir les aigües cristal·lines i complir amb les normatives de la Generalitat de Catalunya.