Blog

Tipus d’escales i baranes per a la piscina

L’escala de la piscina és un accessori imprescindible per a poder sortir de l’aigua còmodament i tornar a capbussar-se tantes vegades com vulguis! Faciliten als banyistes l’entrada i sortida de la piscina de forma gradual. Si hi ha nens i persones grans a casa, és vital que pensis en quin tipus d’escala necessites perquè tots puguin gaudir de l’estiu al màxim. 

Per escollir correctament l’escala cal tenir en compte diversos criteris, des de la seguretat i qualitat fins al nombre d’esglaons o el pes. Des d’Espai Piscines Graf t’ajudem a escollir l’opció d’escala per a piscina més adequada. 

Renolit Alkorplan Blue Azur

Aspectes a considerar per escollir l’escala de la piscina

L’escala prefabricada de piscina és un complement senzill però alhora vital per accedir a la piscina. Què has de tenir en compte a l’hora d’escollir el model? Tot dependrà del tipus de piscina que tinguis i les teves necessitats. Quins criteris de qualitat i seguretat s’han de tenir en compte?

Altura i nombre d’esglaons

En primer lloc, considera l’altura i número d’esglaons de l’escala. Disposes d’una piscina amb una fondària considerable o l’aigua t’arriba a la cintura?

Decideix l’alçada en funció de la facilitat que vulguis aportar per arribar a tocar amb el peu al fons de la piscina. Si no hi ha cap persona amb discapacitat i vols que l’escala només sigui un petit suport, considera posar-hi menys esglaons, d’aquesta manera també afavoreixes a construir un espai més net i minimalista. Pel contrari si hi ha persones grans o nens a la família aconsellem els models més alts i segurs amb més de tres esglaons i baranes elevades.

Renolit Alkorplan Ceramics Selene

Fixació i estabilitat

La seguretat a l’aigua és un factor essencial perquè puguem gaudir amb tota la família sense preocupacions. Habitualment la base de l’escala es recolza al fons de la piscina i la part superior és corba perquè es pugui col·locar sobre la vora de la piscina.

Fixa’t en les especificacions del producte o consulta al comercial especialitzat per tal de saber quin tipus de fixació i estabilitat assegura el model seleccionat. Escull una escala segura, resistent i que els esglaons siguin antidesllisants minimitzant el risc d’accidents.

Finalment, tingues en compte el pes que pot suportar l’escala. Segons el material emparat no estan dissenyades per a aguantar pesos de persones corpulentes. En qualsevol cas escull sempre materials resistents i d’alta qualitat!

Les escales clàssiques més utilitzades

Existeixen molts tipus d’escales prefabricades disponibles que pots instal·lar a la teva piscina:

Escala Elegance d’acer inoxidable

L’escala Elegance forma part de la gama AstralPool Signature, la gama Premium de AstralPool de productes per a piscines. Està fabricada amb acer inoxidable de disseny i estil elegants i barres verticals que faciliten l’accés a la piscina. Amb un disseny minimalista que no envaeix l’exterior de la piscina per una integració perfecte a l’entorn.

Creada amb Inox AISI 316 i amb 2 ancoratges, incorpora un primer esglaó doble amb material antidesllisant per una major seguretat i confort.

Escala passamans Standard

Escales amb passamans per a piscines enterrades, fabricades amb un tub Ø 43 mm d’acer inoxidable amb un acabat polit brillant. Disponibles amb 2, 3, 4 o 5 esglaons d’acer inoxidable i plàstic Standard o Luxe segons el model.

Disseny cuidat que garanteix la seguretat contra tota mena de desllisaments y talls. Subministrades amb ancoratges de fixació. 

Escala passamans d’accés fàcil

Escala AstralPool especialment dissenyada per a facilitar l’accés a la piscina gràcies als seus esglaons separats i l’especial fixació a terra. Model amb un passamans de Ø 43 mm i esglaons inox de seguretat amb doble superfície antidesllisant.

Esglaons i passamans d’acer inoxidable AISI-316 en un acabat brillant, compatible per a piscines tractades amb cloració salina. 

Escala d’accés a piscina de 500 mm

Escala d’accés a piscina especialment dissenyada per a piscines per a fer exercicis de rehabilitació o teràpies a l’aigua per a persones que no requereixen elevadors.

Fabricat amb un tub Ø 43 mm d’acer inoxidable AISI-316 polit. Esglaons de material plàstic amb superfícies antidesllisants. 

Recorda que també disposes de models de baranes independents que pots afegir i personalitzar al teu gust, escales totalment enterrades a l’aigua, així com kits d’esglaons o escales per a piscines desmuntables Bestway. 

Renolit Alkorplan Touch Vanity

Equipa la teva piscina amb accessoris i complements increïbles! Per a qualsevol dubte o aclariment, estem a la teva disposició.

Equip tècnic d’Espai Piscines Graf