Blog

Disminuir el consum d’energia de la meva piscina

Tenim clar que el sistema de filtració per mantenir l’aigua neta i sana d’una piscina és molt important, però s’ha de fer bé. Per al medi i per a la nostra salut. Disminuir el consum d’energia està al nostre abast i podem aconseguir-ho amb la recirculació́ i filtrat de l’aigua per pre filtres i filtres permet retenir des de les fulles més grans fins a les partícules més petites de pols. Alhora, el sistema de cloració salina desinfecta l’aigua.

Ens estimem el medi i estem preocupats pels darrers incendis forestals que aquests dies estan afectat l’Empordà. També estem preocupats pel canvi climàtic en general i com està afectant de forma directa a les nostres vides: augment de la temperatura global del planeta, repercussió en nombres espècies de flora i fauna que n’implica l’extinció, majors precipitacions i fenòmens meteorològics severs… La utilització de les darreres tecnologies per disposar de maquinària eficient és clau per evitar el malbaratament d’energia i recursos finits.

Utilitzar bombes d'aigua per disminuir el consum d'energia

Sistemes de filtració

Les piscines requereixen d’un bon sistema de filtració per al seu correcte funcionament. Preparem filtracions dissenyades per aconseguir una qualitat de filtració excel·lent amb el mínim temps d’instal·lació i manteniment possibles.

Per això vetllem perquè els acabats exteriors de les filtracions siguin atractius i estiguin equipats amb tot allò que requereix una bona filtració per mantenir l’aigua neta com és: Regulador automàtic de PH; Clorador salí amb neteja automàtica de les cèl·lules; Filtre de la piscina amb sorra o vidre; Tub de desviació de calefacció; Quadre elèctric de maniobra filtració i transformador per a projector; Aspiració de l’aigua de la piscina provinent de l’skimmer, de l’embornal i dels netejafons; Aixetes de pas; Bomba d’aigua; Retorn de l’aigua cap als impulsors. Supressió, i Desaigüe.

Els sistemes de filtració adequats ajuden a disminuir el consum d'energia

Bombes de baix consum energètic

Per al manteniment de l’aigua de la teva piscina, les bombes en son un element clau. La seva funció és la de bombar l’aigua cap als sistemes de filtració per garantir-ne la circulació constant i així aconseguir que sempre estigui neta. Fa la mateixa funció que en el nostre sistema seria el cor.

Per aconseguir disminuir el consum d’energia és important que revisis que la bomba sigui tecnològicament moderna. En aquest sentit, les últimes tendències en carcasses incorporen avanços tecnològics que els proporcionen un alt nivell de refredament, facilitat el rendiment i disminuint l’energia necessària per a la seva correcte posada en marxa.

Una de les altres parts importants en les bombes son les aletes del motor. Com en el cas de la carcassa, els darrers dissenys milloren la dissipació de la temperatura. En no pujar tant, requereix de menys necessitat d’energia per al seu refredament i correcte funcionament.

En el mateix sentit, les tapes del ventilador també son contínuament millorades i redissenyades per una millor estètica, subjecció, protecció, manipulació, menor consum i major eficiència.

Un altre element a tenir en compte en el disseny de bombes és la presa terra, que si està ben ubicada pot facilitar el refredament més ràpid del motor, i per tant de forma indirecte afavoreix a disminuir el consum d’energia.

Un altre element que antigament generava bosses de calor és el peu del motor. Si aquest està ben dissenyat, facilita l’ancoratge de la bomba i alhora facilita el desmuntatge de la part hidràulica. També cal que revisis la base per si està ben reforçada. Si és així, evitaràs trencaments i fisures davant de cops o vibracions i també n’augmenta l’eficiència.

Un altre factor important en la dissipació del calor i per tant influeix directament en el consum energètic és la redirecció de l’aire de la caixa de connexions. 

Finalment també cal esmentar la cavitat en la que s’ubica el motor és important per millorar-ne el rendiment i disminuir la temperatura.

De quina manera pots disminuir el consum d’energia? 

Alhora, per disminuir el consum d’energia al mateix temps que garanteixes la salut de la teva piscina, tingues en compte el tractament de l’aigua. Evita buidar i reomplir la piscina cada vegada que arriba la temporada de bany. Si disposes d’un sistema adequat per al manteniment de la piscina podràs mantenir l’aigua durant molts anys. Si disposes de cloració salina també estalviaràs un nombre important de productes químics, i alhora el procés de desinfecció de l’aigua esdevé menys agressiu. Alhora, per fi deixaràs de patir per les moltes irritacions de la pell i dels ulls vermells.

Aconseguir disminuir el consum d'energia està al teu abast

Una vegetació autòctona i plantada al lloc adient, pot ajudar a la filtració natural com passa en els rius i llacs. Per allargar la temporada de bany et recomanem els sistemes de calefacció de l’aigua utilitzant energies renovables com les plaques fotovoltaiques, així com l’ús de cobertors per garantir que l’aigua no s’embruti tot evitant la posada en marxa dels equips de filtració. També és adient disposar d’il·luminació LED ja que és la més eficient i de major durabilitat i pot arribar a reduir fins a un 80% del consum.

Ja veus que disposes d’un ampli ventall d’eines al teu abast per aconseguir que el mon sigui més sostenible a través de la posada en marxa de la teva piscina. Per qualsevol dubte o aclariment, restem a la teva disposició.

Equip Tècnic d’Espai Piscines Graf